MENÜ

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

A Milli Futbol Takımımızda Stefan Kuntz sonrası teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella'nın getirildiği resmen açıklandı.

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

A Milli Futbol Takımımızda yeni teknik direktör resmen açıklandı. Stefan Kuntz ile yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu, göreve Vincenzo Montella'nın getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklamada Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi.

 TFF'nin açıklamasının devamında imza töreninin detaylarına da yer verilirken şu ifadeler kullanıldı:

Sayın Vincenzo Montella'nın imza töreni 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 14.00'te TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecektir. A Milli Takımımızın yeni Teknik Direktörü Sayın Vincenzo Montella'ya görevinde başarılar dileriz.

ADANA DEMİRSPOR KARİYERİYLE FARK YARATTI

Vincenzo Montella, 18 Haziran 1974 tarihinde Pomigliano d'Arco, Campania'da dünyaya geldi. Futbol hayatına Empoli'de başlayan Montella, Genoa, Sampdoria, Roma ve Fulham kulüplerinde oynadı. Sembol futbolcuları arasında yer aldığı Roma'da İtalya Lig şampiyonluğu ve İtalya Süper Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. İtalya Milli Takımı formasını da 20 kez giyen Vincenzo Montella, İtalya'nın finale yükseldiği 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2002 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer aldı.

Haberin Devamı

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

İlk teknik direktörlük deneyimini 2011 yılında Roma'da yaşayan Montella, daha sonra Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan ve Sevilla'yı çalıştırdı. Fiorentina ile birlikte 3 sezon üst üste Serie A'da ilk 4'e girmeyi başaran İtalyan teknik adam, 2014-15 sezonunda takımına UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynattı. Sevilla'da görev yaptığı dönemde takımı Kral Kupası finaline taşıdı ve kulübün tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamasını sağladı.

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

2019 yılında yeniden Fiorentina'da görev alan Vincenzo Montella, 31 Ağustos 2021 tarihinde, Süper Lig kulüplerimizden Adana Demirspor'un teknik direktörü oldu. Adana Demirspor, İtalyan teknik adam yönetiminde 2022-23 sezonunu Süper Lig'i dördüncü tamamladı ve kulüp tarihinin en üst lig sıralamasına ulaştı. Adana Demirspor, böylelikle bu sezon kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Vincenzo Montella'yı açıklaması sonrası eski takımı Adana Demirspor'dan da İtalyan hocaya başarı dilekleri geldi.

EKİBİ BÜYÜK ÖLÇÜDE BELLİ

A Milli Takımın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella’nın ekibinde yer alacak isimler belli oldu. Resmen açıklanmamış olsa da Daniele Russo'nun yardımcı antrenör, Massimo Crivellero'nun maç analisti, Pierpaolo Polino'nun atletik antrenör olarak A Milli Takımda görev almaları bekleniyor. Ay-Yıldızlılar’da teknik heyete bir de yerli bir ismin getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUNTZ İLE 731 GÜN

TFF, 19 Eylül 2019 tarihinde yaptığı açıklama ile Milli Takımı, Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz'a emanet etmişti. 60 yaşındaki teknik adam, 731 gün görevde kaldı ve FIFA Dünya Kupası elemeleri, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri ile UEFA Uluslar Ligi maçlarında takımın başındaydı.

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

20 MAÇA ÇIKTI

Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 20 karşılaşmaya çıktı. Milliler, bu maçlarda 12 galibiyet elde ederken, 5 kez de mağlup oldu. 3 müsabaka da berabere sona erdi. Ay-Yıldızlılar, 20 maçta rakip fileleri 46 kez havalandırıp, kalesinde 26 gol gördü. Kuntz yönetimindeki Milliler, son olarak Belçika’da hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup olmuştu.

VEDA AÇIKLAMASI

A Milli Takımımızın görevine son verilen teknik direktörü Stefan Kuntz, Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile veda etti.

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

Stefan Kuntz'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
Merhaba,

Haberin Devamı

Türk milli takımının teknik direktörlüğü görevimden alındığımı öğrendikten sonra kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

Şu anda D eleme grubunda 10 puanla ikinci sıradayız, lider Hırvatistan ile puanlarımız eşit ve bu nedenle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansımız çok yüksek.

Antrenör ekibimle birlikte Türk milli takımının başında çıktığım 20 maçta 12 galibiyet ve 3 beraberlik aldık. Güçlü rakipler Portekiz, İtalya, Hırvatistan ve Japonya ile oynadığımız 4 maçı ve Faroe Adaları ile oynadığımız 1 maçı kaybettik.

Göreve geldiğimde (2021) belirlediğim Katar'daki Dünya Kupası eleme maçlarına katılma ve Uluslar Ligi C Grubu'ndan B Grubu'na yükselme hedeflerine ulaştığımız için gururluyum.

Oynadığımız 20 maçta 21(!) farklı oyuncuyla 46 gol attık ve 26 gol yedik.

Özellikle Salih Özan (Bor. Dortmund) ve Ferdi Kadıoğlu'nu (Fenerbahçe) Türkiye'ye gelmeye ikna edebildiğimiz için çok mutluyum.

Benim ve antrenör ekibimin bir diğer hedefi de genç Türk yetenekleri keşfetmek ve teşvik etmekti. Görevde bulunduğum iki yıl içinde 22 oyuncu Türk milli takımı için ilk kez sahaya çıktı. Bu oyuncuların yaş ortalaması 23,27 idi.

Haberin Devamı

Bu oyunculardan 10'u, aralarında Arda Güler'in (Real Madrid) de bulunduğu, çıkışlarının ardından daha prestijli kulüplere transfer oldu.

Bu noktalar bir antrenör olarak beni ve tüm antrenör ekibini gururlandırıyor.

Bu iki yıl boyunca eşlik edebildiğim tüm oyuncularıma, mükemmel bir iş çıkaran personelime, antrenör ekibime, Kenan Kocak, Jan Moritz Lichte ve Axel Busenkell'e ve beni hem Türkiye'de hem de Avrupa ve dünyada destekleyen tüm sevgili Türk futbolseverlere teşekkür etmek istiyorum.

Türk milli takımına ve özellikle Türk halkına başarılı çalışmalarımızın devam etmesini ve takımın Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasını diliyorum.

En büyük hayallerimden biri Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının teknik direktörü olarak saha kenarında olmaktı - ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı.

Son dakika | Milli Takımın yeni teknik direktörü resmen Vincenzo Montella

YORUM YAZ