MENÜ

Rıza Çalımbay'dan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

Sivasspor'un tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, Hırvatistan'ın 2-0 kazandığı Türkiye maçını değerlendirirken Millilerimizin özellikle son vuruşlarda yaşadığı dikkat probleminin ortaya çıkardığı tabloya değindi.

Rıza Çalımbay'dan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda A Milli Takımımız, Bursa'da karşılaştığı Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Türkiye - Hırvatistan mücadelesini Teknik Bakış köşemizde Sivasspor'un tecrübeli çalıştırıcısı Rıza Çalımbay değerlendirdi.

Haberin Devamı

 ARDA TURAN ONORE EDİLDİ

A Milli Futbol Takımı’nın eski kaptanlarından Arda Turan, dün Hırvatistan ile oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri karşılaşması öncesinde, Milli formayı 100 kez giyen futbolcular arasında bulunması sebebiyle ödüllendirildi.

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye-Hırvatistan maçı öncesinde forma ve UEFA tarafından hazırlanan hediyeleri, Milli formayı 100 kez terleten Arda Turan’a takdim etti.

HAKAN'LA 38 DAKİKA

A Milli Takımımız’da Burak Yılmaz’ın Ay-Yıldızlı kariyerine veda etmesi sonrasında kaptanlık pazubandını devralan Hakan Çalhanoğlu, kulüp performansını Milli arenaya aynı şekilde taşımakta zorluk yaşıyor. Dün Hırvatistan’la Bursa’da oynanan karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Hakan, hücum hattında etkin bir görüntü sergileyemedi.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

Tecrübeli futbolcu, müsabakanın 36. dakikasında yaşadığı bir sakatlık sebebiyle oyuna devam edemedi. Hakan, 38. dakikada yerini İsmail Yüksek’e bırakmak durumunda kaldı.

MERT GÜNOK'A DESTEK GELMEDİ

Beşiktaş formasıyla yaptığı çıkışın ardından uzun süre sonra A Milli Takım’a yükselen Mert Günok, Ermenistan mücadelesinin ardından dün akşam Hırvatistan karşısına da ilk 11’de çıktı. Tecrübeli kaleci, başarılı kurtarışlar yapsa da kalesinde gollere engel olamadı.

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

Savunmadaki kademe hataları sebebiyle ilk golde çaresiz kalan Mert, kalesinde gördüğü ikinci gol öncesinde de ilk pozisyonda topu kurtarmasına rağmen takım arkadaşlarının gereken desteği vermemesi sonrasında golü engelleyemedi.

ARDA GÜLER ALKIŞLARLA...

Türk Futbolu’nun son dönemde yetiştirdiği en önemli isimleri arasında yer alan Arda Güler, dün Hırvatistan’la oynanan karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. 18 yaşındaki genç yetenek, teknik direktör Stefan Kuntz’un kararı sonrasında 67. dakikada Orkun Kökçü’nün yerine oyuna dahil oldu.

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

Sahaya adım atarken tribünde bulunan taraftarların alkışlarını alan Arda, görev yaptığı son bölümde istekli bir görüntü sergilese de sahadan üzgün ayrıldı.

RIZA ÇALIMBAY, AY-YILDIZLILAR'IN PERFORMANSINI ANALİZ ETTİ: DİKKAT ŞART

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart


"İç sahada bu tür maçları hep coşkulu oynarız. Çünkü Milli Takım ülkemiz için her şeyin önündedir. Bursa’da taraftarın da müthiş desteğiyle beraber arzu ettiğimiz gibi bir başlangıç yaptık diyebiliriz. Hatta Hırvatistan gibi takım savunması üst düzey bir rakibe karşı da azımsanmayacak derecede önemli pozisyonlar bulduk. Bu tür karşılaşmalarda üretkenlik en önemli şey. Zaten rakibi eksik yakalayabilmek, gol pozisyonuna girebilmek kolay değil. Bulabildiğiniz fırsatları değerlendirebilmeniz gerek. Nitekim gerek son paslarda gerekse son vuruşlarda dikkatli değildik. Maalesef dikkatsizliğimiz yediğimiz gollerde de karşımıza çıktı. Çünkü birbirine benzer gollerle geriye düştük. Hırvatistan gibi takımlar attıkları golün değerini bilen takımlardır. Özellikle de deplasmanda atıyorlarsa bunu daha iyi savunabiliyorlar. Tam da öyle oldu. İyi kapandılar ve biz de maalesef üretkenlik sıkıntısı yaşadık"

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan Türkiye - Hırvatistan maçına teknik bakış: Dikkat şart

'Dezavantaj olmaması için...'

"Elemelerin başındayız. Daha ilk maçlar elbette ama burada puan kaybetmek, iç sahada kayıp yaşamak da çok büyük dezavantaj oluyor. Bu tarz yenilgiler deplasmanlardaki kayıp kredisini kaldırıyor ortadan. Telafi edebilmeniz için kaybı göze aldığınız deplasmanlardan galibiyet çıkarabilmeniz gerekiyor. Hâlâ yeni bir takım sayılırız. Hırvatistan’la kıyaslandığında çok daha fazla birlikte olmamız daha fazla maç yapmamız gerektiği ortaya çıkıyor. Pozisyona girdik, girmedik değil ama az ürettik. Konsantrasyondan kaynaklanan dikkat eksikliği de mağlubiyete neden oldu."

YORUM YAZ