MENÜ

Milli Takımımızın Macaristan kabusu! Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

Son dönemde şansımızın tutmadığı ve 4 maçtır galip gelemediğimiz Macaristan'a yine kaybettik. Ay-Yıldızlılar, 2024 yılına yenilgiyle başlarken teknik direktör Vincenzo Montella da Milli Takımımızın başında tarihe geçme fırsatını kaçırmış oldu.

Milli Takımımızın Macaristan kabusu! Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

Ay-Yıldızlılar, önümüzdeki yaz tıpkı bizim gibi Euro 2024’te mücadele edecek Macaristan’ın konuğu olduğu mücadeleden 1-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Puskas Arena’daki karşılaşma öncesi Macarlar’ın 12 maçlık bir yenilmezlik serisi vardı ve son yenilgisini 26 Eylül 2022’de İtalya’ya karşı Uluslar Ligi’nde 2-0’lık skorla almıştı. Uzun süredir üstünlük kuramadığımız rakibimizi son olarak Euro 2008 Elemeleri grup maçında 12 Eylül 2007’de evimizde 3-0’lık skorla mağlup etmiştik. Ancak Daha sonra Milliler, Macaristan’a karşı oynadığı 4 karşılaşmada da galibiyet yüzü göremedi. Dün bu şanssızlığıma son vermek istiyorduk.

Haberin Devamı
Montella: Bizim için iyi bir test oldu

EN SON KUNTZ'LA KAYBETMİŞTİK

En son Stefan Kuntz’la Japonya’ya hazırlık mücadelesinde Belçika’da 4-2’lik skorla yenilen Milliler, daha sonra yeni hocası Vincenzo Montella yönetiminde 3’ü resmi toplamda 4 karşılaşmada; 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti. En son Almanya’yı da dostluk mücadelesinde deplasmanda 3-2 yenen Montella’nın öğrencileri, 2024 yılındaki ilk maçında ne yazık ki istediğini alamadı.

Milli Takımımızın Macaristan kabusu Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

KAPTAN HAKAN'IN ÇABASI YETMEDİ

Bu sezon İtalyan ekibi Inter’de çok iyi bir sezon geçiren ve A Milli Takımımız’ın da en önemli oyuncularının başında gelen Hakan Çalhanoğlu, Macaristan karşısında genel anlamda iyi bir maç çıkardı. 90 dakika sahada kalan Milliler’in kaptanı Hakan, özellikle ikinci yarıda daha etkiliydi. 53’te uzaktan enfes bir şut atan Hakan’ın vuruşunu Macarlar’ın kalecisi Gulacsi zorlukla kurtarabildi. Hücumu yönlendiren isim olan yıldız futbolcunun çabası, 1-0’lık mağlubiyeti engelleyemedi. Hakan ayrıca savunmada 4 kez top kaparken, 88 pasın 82’sinde başarılı olarak dikkatleri çekti.

Haberin Devamı

SANTOS'TAN ÖZEL TELEFON...

MERT GÜNOK'TAN KRİTİK KURTARIŞLAR

Ay-Yıldızlılar’da, Macaristan karşısında kaleyi koruyan Mert Günok’un, 90 dakika boyunca son derece iyi bir maç çıkardı. Yediği penaltı golünde yapacak bir şeyi olmayan Mert, ilk yarıda Sallai’nin kafa vuruşunda, ikinci devrede de Varga’nın şutunda gole izin vermedi. Son dakikada uzaktan gelen şutta tecrübeli file bekçisi topu elinden kaçırdı ve Schafer golü attı. İnceleme sonrası ofsayt kararı çıktı ve ikinci gol geçerli sayılmadı.

Milli Takımımızın Macaristan kabusu Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

ARDA HAREKET GETİRDİ

İspanyol devi Real Madrid’in formasını giyen milli futbolcumuz Arda Güler, Macaristan karşısında yedek soyundu. Ay-Yıldızlı ekibin hocası Vincenzo Montella, 19 yaşındaki futbolcuyu 61. dakikada Orkun Kökçü’nün yerine dahil etti. Genç oyuncu, sahaya girer girmez kalitesini gösterdi. Arda, forma bulduğu bölüm içerisinde ülkemizin ataklarını yönlendirip, arkadaşlarına pozisyon harcamaya çalıştı. Arda, skora katkı yapamasa da ortaya koyduğu futbol ile alkışları topladı.

Milli Takımımızın Macaristan kabusu Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

CAN İLK KEZ FORMAYI GİYDİ

A Milli Takım tercihini Almanya’dan değil Türkiye’den yana kullanan Can Yılmaz Uzun, ilk kez aday kadroya çağrılmıştı. Dünkü Macaristan mücadelesine yedek başlayan Can, 77. dakikada oyuna girdi ve ilk kez Ay-Yıldızlılar’da A Milli formayla siftah yaptı. Genç oyuncu bir kez gole yaklaştı ama vuruşunda savunma başarılıydı.

Haberin Devamı

Milli Takımımızın Macaristan kabusu Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

MONTELLA'NIN İLK KAYBI

Ay-Yıldızlı ekibin hocası Vincenzo Montella, milli takım kariyerine fırtına gibi başlamıştı. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı kazanan Türkiye, dördüncü maçında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde 3 gol gördü. Söz konusu maçlarda A Milli Futbol Takımı, ilk maçında Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 devirmeyi başardı. Sonrasında Konya’da Letonya’yı 4-0 deviren Türkiye, Montella ile üçüncü karşılaşmasında deplasmanda Almanya’yı 3-2 yendi.

TARİHE GEÇEBİLİRDİ

Son olarak da Galler ile oynayan Ay-Yıldızlı ekip, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Dün akşam Macaristan ile oynanan karşılaşma da bu doğrultuda Montella için büyük bir önem kazanmıştı. 49 yaşındaki çalıştırıcı, eğer Macarlar’a karşı kaybetmeseydi A Milli Futbol Takımı’nın tarihine geçecekti. Yani Montella, Türkiye’nin başındaki hocalar arasında ilk 5 maçını kaybetmeyen ilk hoca olacaktı.

Haberin Devamı

Milli Takımımızın Macaristan kabusu Montella, tarihe geçme şansını kaçırdı...

BUDAPEŞTE'DE KALACAKLAR

Ay-Yıldızlılar, Macaristan karşılaşmasının ardından bir sonraki karşılaşma olan Avusturya deplasmanı için hazırlıklarını Budapeşte’de sürdürecek. Milliler, 3 gün süreyle Macaristan’da kalacak ve 26 Mart’ta Avusturya ile oynanacak dostluk karşılaşması için 25 Mart’ta Budapeşte’den Viyana’ya geçiş yapacak.

YORUM YAZ