MENÜ

(ÖZET) Macaristan - Türkiye maç sonucu: 1-0

A Milli Takımımız, EURO 2024 öncesi ilk hazırlık maçında Macaristan'a konuk oldu. Dostluk maçında Macarlar, Dominik Szoboszlai penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuçla Milli Takımımız, Montella yönetiminde ilk mağlubiyetini yaşadı. Can Uzun da ilk kez Ay-Yıldızlı formamızı giydi.

(ÖZET) Macaristan - Türkiye maç sonucu: 1-0

 A Milli Takımımız, EURO 2024 öncesi ilk hazırlık maçında Macaristan'a konuk oldu. Dostluk maçında Macarlar, Dominik Szoboszlai penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

Haberin Devamı
DOSTLUK MAÇINDA KAZANAN MACARİSTAN

Macaristan - Türkiye maçıyla milli heyecan başladı. İtalyan Teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde EURO 2024'e gitmeyi garantileyen A Milli Takımımız, hazırlık maçında yine Almanya vizesi alan bir başka takım Macaristan'a konuk oldu.

Dostluk maçında ev sahibi ekip kazandı. Mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmazken ikinci devrenin ilk başında ağlar havalandı. Dominik Szoboszlai penaltıdan attığı golle ülkesine galibiyeti getirdi. Hazırlık karşılaşmasında Can Uzun da ilk kez A Milli Takım formasını giyme heyecanı yaşandı.

Türkiye, bir sonraki hazırlık maçında 26 Mart salı günü Avusturya ile karşılaşacak.

ARDA GÜLER UZAKTAN ŞANSINI DENEDİ

Arda Güler'in uzaklardan şutu auta gitti.

GOL İPTAL!

Kleinheisler ceza sahası dışından vurdu, Mert Günok sektirdi, Schafer tamamladı. Macaristan 2-0 öne geçti ancak VAR kararı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Haberin Devamı
OZAN'IN ŞUTU DIŞARDA

Hakan sağ kanattan korneri kullandı, ceza alanında yaşanan karambol sonrasında Ozan Kabak vurdu, top yandan dışarda.

KENAN GOLLE BURUN BURUNA GELDİ!

Hakan, savunma arkasına sarkan Kenan Yıldız'a milimetrik bir pas attı, Kenan bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak şutunda Gulacsi ayağıyla gole izin vermedi.

MERT GÜNOK'TAN KRİTİK KURTARIŞ

Yunus Akgün'ün kaybettiği topta Macaristan hızlı çıktı, ceza alanında Varga'nın şutunu Mert Günok çıkardı.

Haberin Devamı
SZOBOZSLAİ'DEN KÖTÜ FRİKİK

Szobozslai yay üzerinden kullandığı serbest vuruşu farkla üstten dışarıya attı. 

HAKAN'DAN ÇOK SERT ŞUT

Hakan Çalhanoğlu uzaktan çok sert vurdu, kaleci Gulacsi çıkardı, seken topu Kenan Yıldız tamamlamak istedi fakat top üstten dışarda.

MACARİSTAN ÖNE GEÇTİ

Macar oyuncu penaltı atışında hata yapmadı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Haberin Devamı
PENALTI KARARI ÇIKTI!

Dominik Szoboszlai sol kanattan serbest vuruşu kullandı, Lang'dan seken top ceza sahası içinde Enes Ünal'ın koluna çarpınca hakem beyaz noktayı gösterdi.

İKİNCİ DEVRE BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında ilk düdük çaldı.

İLK YARIDA SON DÜDÜK

Dostluk maçında ilk 45 dakika sona erdi.

Haberin Devamı
MERT KORNERE ÇELDİ

Sallai'nin arka direkte yakın mesafeden şutunda kalecimiz Mert Günok başarılı, topu kornere çeliyor...

TALİHSİZ SAKATLIK

Rıdvan Yılmaz sakatlandı, Mert Müldür oyunda.

MÜCADELEYİ CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

İSMAİL ÇERÇEVEYİ BULAMADI

İsmail Yüksek şansını denedi, top çerçeveyi bulmadı.

Haberin Devamı
KENAN'IN ŞUTU KALECİDE KALDI

Mert Günok uzun oynadı, Yunus aldı, sol çaprazdaki Kenan'ı gördü, genç oyuncu çaprazdan ceza alanına girer girmez vurdu, kaleci başarılı.

İLK ŞUT ORKUN'DAN

Orkun Kökçü ceza sahası dışı sağ çaprazından yerden uzak köşeyi gördü ancak şutu isabetsiz.

MAÇ BAŞLADI!

Polonyalı hakem Bartosz Frankowski ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

11'LER AÇIKLANDI!

Macaristan: Gulacsi, Long, A. Szalai, Balogh, Nego, Nagy, Kerkez, Szoboszlai, Schafer, Varga, Sallai

TÜRKİYE: Mert, Zeki, Samet, Ozan, Rıdvan, İsmail, Orkun, Hakan, Yunus, Kenan, Enes.

Semih Kılıçsoy açıklaması

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Levent Sürme, önce A Milli Takım'a alınan, ardından Ümit Milli Takım'a gönderilen Semih Kılıçsoy için gelen soruya, "İlk etapta Ümit Milli Takımı'nın ana görevi, A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek. Buradaki her oyuncu, oraya aday. Oradaki rekabeti arttırmak istiyoruz. Hoca bir karar vermiş, biz de buna saygı duyacağız, onlara sahip çıkacağız. Bunu geçmişte Bertuğ, Kazımcan, Ravil, Arda Güler, Doğan yaşadı. Biz bu oyuncular için buradayız. Sahip çıkıyoruz. Onları yine yetiştirip oraya çıkarmak istiyoruz. Buradaki her oyuncunun hayali oraya çıkmak." cevabını verdi.

Ay-yıldızlılar 623. müsabakasına çıkacak

Macaristan maçı, A Milli Takımımızın 101 yıllık tarihinde oynayacağı 623. müsabaka olacak. Ay-yıldızlılar, bugüne kadar 341'i resmi, 281'i özel toplam 622 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 147 beraberlik ve 233 yenilgi yaşadı. Milliler, bu maçlarda toplam 851 gol attı, kalesinde 888 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden Ay-yıldızlılar, 622 karşılaşmanın 538'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Milli Takımlar hesabından maç günü paylaşımı
Macaristan - Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda) İlk 11'ler

Türkiye, Macaristan’a konuk oluyor. Macaristan - Türkiye maçı Budapeşte’de bulunan Puskar Arena’da 22 Mart cuma günü saat 22.45’te başlayacak. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de yer alacak.

Macaristan - Türkiye Muhtemel ilk 11
Macaristan: Gulacsi, Lang, Dardai, Szalai, Nego, Nagy, Styles, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Adam

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal

Maçın hakemi Bartosz Frankowski

Macaristan ile Türkiye arasındaki hazırlık karşılaşmasını Polonya Futbol Federasyonu’ndan Bartosz Frankowski yönetecek. 37 yaşındaki hakemin yardımcılıklarını Marcin Boniek ve Jakub Winkler yapacak. Dördüncü hakemlik görevini de Damian Kos üstlenecek. Frankowski, A Milli Takımımız’ın deplasmanda Kasım 2023’te Almanya’yı 3-2 yendiği mücadeleyi de yönetmişti. Bu arada 26 Mart’taki Avusturya maçında da İtalya’dan Daniele Chiffi düdük çalacak...

Salı günü rakip Avusturya

A Mili Takım Macaristan karşılaşmasının ardından Avusturya mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak. A Milli Takım Avusturya karşılaşmasının hazırlıklarını 3 gün kamp yapacağı Macaristan’da gerçekleştirecek. Avusturya - Türkiye hazırlık karşılaşması 26 Mart Salı günü oynanacak.

YORUM YAZ