MENÜ

Levent Şahin, Galler galibiyetini yorumladı: Kilit açma gecesi!

A Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası deneyimi olan teknik direktör Levent Şahin, Ay Yıldızlılar'ın 2-0 kazandığı Galler maçını yorumladı, "10 kişi kalan ve tamamen teslim oynayan rakibe karşı kazanmak önemliydi." dedi.

Levent Şahin, Galler galibiyetini yorumladı: Kilit açma gecesi!

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 4. maçında Galler’i 2-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 9’a yükselten Ay Yıldızlılar, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmada Millilere galibiyeti getiren golleri 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısında 9. dakikada Galler’den Chris Mepham’ın kendi kalesine attığı gol ve ikinci yarısında 68. dakikada Umut Nayir’in golleri VAR kararlarıyla iptal edildi. Konuk ekip Galler’de Joe Morrell 41. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Haberin Devamı

A Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası deneyimi olan teknik direktör Levent Şahin, Galler galibiyetini yorumladı:

KİLİT AÇMA GECESİ

Son dönemlerde üç stoperli oyun anlayışını planlarının merkezine oturtan Galler, dörtlü savunma ve tek forvet düzenine geçtiğinden beri kurguyla ve oyunun akıcılığıyla ilgili çok fazla sorun yaşamaya başladı. Milli Takımımız'ın top taşıyarak ya da derinlik oyunlarında etkinlik gösteren stoperlerle oyunda var olması, hücum eğilimli bekleri tercih etmesi, pasör ve yön değiştirme özellikli üç orta saha ile oynaması ve ön alanda üç kısa çabuk-atlet oyuncuyla sahneye çıkması Galler’in işine yaradı.

Çözümsüzlüklerle 60 dakika

Tüm bu ögelerle birlikte oyunun olağan kabul edilebilir diliminde yaklaşık %70 oranında topa sahip olan Milliler ise Zeki-Ferdi ikilisi üzerinden dış kulvar hücumları gerçekleştirmeye çalışsa da hücumda çoğalma ve bitiricilik konusunda çözümsüzlüklerle karşı karşıya kaldı. Arda Güler ve İrfan Can Kahveci gibi iki dar alan oyuncusunun problem çözme özelliklerinin sahnede var olamaması da oyunun ilk 60 dakikalık bölümünde fazlasıyla eksiklik olarak ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Özel yeteneklerle zafere

Böylesine değerli bir şehirde ve böylesine kıymetli bir maçta mahkum bir görünüm sergileyen Galler’e karşı baskın ve istikrarlı bir oyun sunamamak, beraberinde talihsiz gol iptalleri haricinde her şey anlamlıydı. Letonya karşısında olduğu gibi Barış Alper'in müthiş ortasına Umut Nayir aynı güzellikte vurdu. Arda'nın golü Türk futbolu için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu anlatmaya yeterdi. 10 kişi kalan ve tamamen teslim oynayan rakibe karşı kazanmak önemliydi.

YORUM YAZ