MENÜ

Kuntz Milli Takım'a veda etti! İşte son sözleri

Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevinden alınan Stefan Kuntz, sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayınladı. Kuntz, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının teknik direktörü olarak kenarda yer almaktı - ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı." ifadelerini kullandı.

Kuntz Milli Takım'a veda etti! İşte son sözleri

Milli Takım'daki görevinden alınan Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz, sosyal  medya hesabından veda mesajı paylaştı. En büyük hayallerinden birinin Türkiye Milli Takımı ile Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu ifade eden Kuntz, bunun gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldığını söyledi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

 TFF RESMEN AÇIKLADI

Riva'da Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelen Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, görüşmenin ardından tesislerden ayrıldı. TFF daha sonra resmi siteden yaptığı açıklamayla Stefan Kuntz'un görevine son verildiğini duyurdu. 'Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.'

Kuntz Milli Takıma veda etti İşte son sözleri

ALTINTOP’UN YERiNE ÖZiL iDDiASI

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda ekimde Hırvatistan ve Letonya ile oynayacak Milli Takım’da yeni hocanın Cuma'ya kadar açıklanması beklenirken adaylar arasında Löw, Montella ve Abdullah Avcı’nın isimleri öne çıkıyor. Bu arada Alman Bild Gazetesi, “Hamit Altıntop’un yerine Mesut Özil, Milli Takım Sorumlusu olacak” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Kuntz Milli Takıma veda etti İşte son sözleri

MONTELLA'DAN 3 YILLIK İMZA

Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2023 yılları arasında Süper Lig'de Adana Demirspor'u çalıştıran ve gösterdiği performansla dikkatleri çeken Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.

Kuntz Milli Takıma veda etti İşte son sözleri

Stefan Kuntz'un açıklaması şöyle;

Merhaba,

Türk milli takımının baş antrenörlüğü görevimden alındığımı öğrendikten sonra kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

Şu anda D eleme grubunda 10 puanla ikinci sıradayız, lider Hırvatistan ile puanlarımız eşit ve bu nedenle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansımız çok yüksek.

Antrenör ekibimle birlikte Türk milli takımının başında çıktığım 20 maçta 12 galibiyet ve 3 beraberlik aldık. Güçlü rakipler Portekiz, İtalya, Hırvatistan ve Japonya ile oynadığımız 4 maçı ve Faroe Adaları ile oynadığımız 1 maçı kaybettik.

Göreve geldiğimde (2021) belirlediğim Katar'daki Dünya Kupası eleme maçlarına katılma ve Uluslar Ligi C Grubu'ndan B Grubu'na yükselme hedeflerine ulaştığımız için gururluyum.

Oynadığımız 20 maçta 21(!) farklı oyuncuyla 46 gol attık ve 26 gol yedik.

Haberin Devamı

Özellikle Salih Özan (Bor. Dortmund) ve Ferdi Kadıoğlu'nu (Fenerbahçe) Türkiye'ye gelmeye ikna edebildiğimiz için çok mutluyum.

Benim ve antrenör ekibimin bir diğer hedefi de genç Türk yetenekleri keşfetmek ve teşvik etmekti. Görevde bulunduğum iki yıl içinde 22 oyuncu Türk milli takımı için ilk kez sahaya çıktı. Bu oyuncuların yaş ortalaması 23,27 idi.

Bu oyunculardan 10'u, aralarında Arda Güler'in (Real Madrid) de bulunduğu, çıkışlarının ardından daha prestijli kulüplere transfer oldu.
Bu noktalar bir antrenör olarak beni ve tüm antrenör ekibini gururlandırıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DAMGA VURDU

Bu iki yıl boyunca eşlik edebildiğim tüm oyuncularıma, mükemmel bir iş çıkaran personelime, antrenör ekibime, Kenan Kocak, Jan Moritz Lichte ve Axel Busenkell'e ve beni hem Türkiye'de hem de Avrupa ve dünyada destekleyen tüm sevgili Türk futbolseverlere teşekkür etmek istiyorum.

Türk milli takımına ve özellikle Türk halkına başarılı çalışmalarımızın devam etmesini ve takımın Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasını diliyorum.

Haberin Devamı

En büyük hayallerimden biri Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının teknik direktörü olarak saha kenarında olmaktı - ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı.

Kuntz Milli Takıma veda etti İşte son sözleri

YORUM YAZ