MENÜ

İlk aday ve yardımcılar belli! A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

A Milli Futbol Takımımız'da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Alman hocanın yerini Türk bir teknik direktöre devretmeye hazırlanırken ekipte sürpriz yardımcı antrenörler de olacak.

İlk aday ve yardımcılar belli! A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'na Ermenistan galibiyetiyle başlayan A Milli Takımımız, 2. maçında favori Hırvatistan'la karşılaşmış, Bursa'da Modric önderliğindeki rakibine 2-0 kaybeden Ay Yıldızlılar, liderliği kaptırdı. Ay Yıldızlılar'da Haziran ayında oynanacak Letonya ve Galler maçları öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

AVANTAJI KULLANAMADIK

Stefan Kuntz, Hırvatlar'ın baskı altında yaşadığı sıkıntıdan yararlanmak için öğrencilerinden tam saha pres yapmalarını istedi. Bu taktik aslında işe yaradı, kaptığımız toplarla pozisyonlara girdik. Ancak ileride baskı yaparken arkada bıraktığımız boşluklar canımızı yaktı. Hırvatistan, ilk yarıda skoru 2-0 yaptı. İkinci devrede önce farkı düşürmek, ardından beraberliği yakalamak için mücadele ettik ama olmadı. Kazanıp büyük avantaj yakalama fırsatımız varken sahadan yenilgiyle ayrıldık.

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

KADRO VE SİSTEM KARMAŞASI

A Milli Takım’da son dönemde 3’lü savunmayı deneyen Kuntz, Ermenistan mücadelesine bu düzenle çıktı. Fakat istenen oyun sergilenmeyince ikinci yarıda 4’lü defansa dönüp, kazanmıştı. Hırvatistan karşısında Merih-Çağlar ikilisi stoperde görev alırken, önceki maçta 11’de olan Onur Bulut bu kez kadroya giremedi. Ozan Kabak’ın yerine Salih Özcan formayı giyerken, Cenk Tosun’la Kerem yer değiştirdi. Kadro açısından istikrarı yakalayamayan Kuntz, sistemle ilgili de bir türlü net kararını verebilmiş değil.

Haberin Devamı

SON 6 MAÇTA 10 GOL YEDİK

Son yılların en iyi stoper jenerasyonuna sahip olmamıza rağmen, savunmada ciddi sıkıntı çekiyor. Son 6 karşılaşmada Ay-Yıldızlılar kalesinde 10 gol gördü. Hırvatistan’a 2-0 yenilen Türkiye, Ermenistan’ı 2-1 mağlup etti. İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık maçlarını 2-1’lik skorlarla kazanan A Milli Takımımız, Uluslar Ligi’nde Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu, Lüksemburg’la ise 3-3 berabere kaldı.

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

SKORDAN MEMNUN OLMADI

Hırvatistan maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan ve skordan memnun olmadığını vurgulayan Kuntz, ilk devrede takımın taktiksel beklentilerini sahaya iyi yansıttığını belirtmişti. Alman futbol adamı, "Hırvat oyunculara doğru baskı yaptıklarını ve 8-9 tane ciddi hataya zorladıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullanmıştı:

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

'BAŞA BAŞ MÜCADELE EDEBİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK'

"Takımımız söylediklerimi çok disiplinli şekilde sahaya yansıttı. Maç başında tecrübeli bir rakip olmalarına rağmen onları 8-9 hataya zorladık. Bu hatalardan önemli gol pozisyonlarına girdik ama değerlendiremedik. Rakibimiz, kaleye ilk geldiğinde golü buldu. İki takım arasındaki en büyük fark, kalite farkı. Topla buluştuğunuz ilk anda ne yaptığınız çok önemli. Diğer bölümde maçtan düşmedik aslında. Hep zorladık, hep oyunun içindeydik. Bu seviyedeki takımla başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik. İleriye dönük olarak hep bu havada futbol oynamamız gerekiyor."

Haberin Devamı

KAFA KARIŞTIRAN PAYLAŞIM

'HAZİRAN KAMPI UZUN OLACAK'

Oyuncuların bireysel olarak da çalışmaları gerektiğini söyleyen Kuntz, “Oyuncularımızla beraber olmadığımız sürede neler üzerine çalışmaları gerektiğini söylemiştik. Haziran ayındaki kampımız biraz daha uzun olacak. Oyuncularla biraz daha uzun çalışma şansımız olacak. Oyuncuların söylediklerimi iyi değerlendirip, kendi kulüplerinde bu yönde çalışacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

'SİZİNLE TARTIŞMAYA AÇIĞIM'

Hırvatistan karşısında sahaya performans olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Alman teknik adam, "Ofansif yönden bizi destekleyebilecek mevcut kadromuzda herhangi bir oyuncu aklıma gelmiyor. Sizinle tartışmaya açığım. Bizim görevimiz burada oyuncularımızı en doğru şekilde kullanmamız ve sportif anlamda daha iyi bir noktaya gelmemiz." dedi.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE FUTBOL EĞİTİM SİSTEMİ YOK'

Türkiye'deki altyapı sistemiyle ilgili gelen bir soruya ise tecrübeli teknik adam, "Bu sorunun cevabını almak için bana ihtiyacınız yok. Türkiye'de mevcut akademiler ve futbol eğitim sistemi yok. Elbette Türkiye'de çok fazla yetenek var ancak onlara doğru idman yaptıracak ve eğitecek insanlara ihtiyacınız var. Bu sadece Hırvatistan'a özel bir durum değil. Belçika ve Hollanda da nüfus olarak çok büyük ülke değil ama futbol olarak bir sistem kurmuşlar, meyvelerini alıyorlar" şeklinde cevap verdi.

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçındaki oyuncu tercihleri ve yaptığı açıklamalar sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Futbol kamuoyu, özellikle 'Türkiye'de mevcut akademiler ve futbol eğitim sistemi yok.' sözleri nedeniyle Alman hocayı sert bir dille eleştirirken tecrübeli isimle yolların ayrılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

BAŞKAN ÖZBEK ÇOK İDDİALI!

İLK HEDEF ABDULLAH AVCI

Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Eylül 2021'de A Milli Takım'ın başına geçen Stefan Kuntz'a veda ediliyor. Ay Yıldızlılar'ın yeni hocası son olarak Trabzonspor'u çalıştıran Abdullah Avcı oluyor. Avcı ile prensipte anlaşan TFF'nin kısa süre içerisinde tecrübeli teknik adamı resmen duyurması bekleniyor.

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

BURAK YILMAZ VE EGEMEN KORKMAZ SÜRPRİZİ

Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'daki ekibinde Burak Yılmaz ve Egemen Korkmaz'ın da olması bekleniyor. Tecrübeli futbol adamı, Korkmaz ile Trabzonspor'da beraber çalışmıştı. Burak Yılmaz da ilk teknik adamlık deneyimini Milli Takım'da yaşayacak.

Safacan Konuksever / FANATİK ÖZEL

Milli Takım'ın Viyana'daki Unutulmaz Hırvatistan Zaferi

İlk aday ve yardımcılar belli A Milli Takımda Stefan Kuntz dönemi sona eriyor

YORUM YAZ