MENÜ

İşte A Milli Takım'da Ermenistan zaferinin şifresi!

EURO 2024 Elemeleri'ne Ermenistan deplasmanında aldığımız kritik 3 puanla başladık. Henüz 10. dakikada 1-0 geriye düşsek de Ay-Yıldızlılar maçı çevirmesini bildi. İşte A Milli Takım'a zaferi getiren hamleler...

İşte A Milli Takım'da Ermenistan zaferinin şifresi!

A Milli Takımımız'da teknik direktör Stefan Kuntz'un, Ermenistan karşısında nasıl bir ilk 11 sahaya süreceği merakla bekleniyordu. Kuntz, maç kadrosuna Abdülkadir Ömür ve Barış Alper Yılmaz'ı almadı. Kalede Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, eldivenleri çok iyi bir sezon geçiren Mert Günok'a teslim etti. Savunmada yine üçlüden vazgeçmeyen Kuntz, Ozan Kabak, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'lü bir stoper hattı kurdu. Hücum hattını solda Cenk Tosun, sağda Cengiz Ünder ve ileri uçta Enes Ünal'dan oluşturan Alman hoca, ilk yarıda planları tutmayınca ikinci yarı hemen oyuna müdahale etti.

Haberin Devamı

10. galibiyetini aldı

Sarı kartı olan Merih'in yerine Salih Özcan, Cenk'in yerine Kerem Aktürkoğlu oyuna girdi. Kuntz, böylece üçlü savunmadan vazgeçip, 4'lü defans hattına geçti. Göbekte Ozan ve Çağlar, sol bekte Ferdi, sağ bekte Onur oynadı. Özellikle yapılan değişiklikler, rakibin temposunu düşürdü ve oyunu bizim kontrol etmemizi sağladı. Oyuna sonradan giren Kerem'in golüyle de Milliler, maçı kazanmasını bildi. Deneyimli çalıştırıcı, Türkiye'nin başında çıktığı 15. sınavında 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetinin yanına 10. galibiyetini ekledi. Milliler, bu maçlarda 38 gol atarken, kalesinde dün 17. golünü gördü.

İşte A Milli Takımda Ermenistan zaferinin şifresi

Rakibin fişini Kerem çekti

Ay-Yıldızlılar'da ikinci yarıda Cenk Tosun'un yerine oyuna giren Kerem Aktürkoğlu, özellikle hücumda daha da hareketlenmemizi sağladı. Kerem, 64. dakikada Enes Ünal'ın kendisine yapılan faulü hızlı kullanması sonrası aniden kaleciyle karşı karşıya geldi. Yıldız futbolcu, rakip savunma ona yetişmeden düzgün bir vuruşla Milliler'e maçı kazandıran golü ağlarla buluşturdu. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Milli formayla 18. karşılaşmasında rakip fileleri 4. kez havalandırmayı başardı.

Haberin Devamı

İşte A Milli Takımda Ermenistan zaferinin şifresi

'Attığım gol Enes'in'

Maçın ardından yıldız futbolcu, "Bence attığım gol Enes'in. Çok güzel pas verdi, çok güzel asist yaptı. Golü erken bulsaydık, daha farklı olabilirdi. Salı günü çok önemli bir maçımız var. O maçı daha iyi özveriyle oynayıp kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İşte A Milli Takımda Ermenistan zaferinin şifresi

İsmail Yüksek hissetmiş...

İkinci yarıda oyuna giren İsmail Yüksek, karşılaşma sonunda golleri atan Orkun Kökçü ve Kerem İkinci yarıda oyuna giren İsmail Yüksek, karşılaşma sonunda golleri atan Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nu tebrik etti. İsmail, bu sırada Kerem'e, "Golden önce sana ne demiştim? Orkun'dan sonra sıra sende"dedi. Bu üçlü, daha sonra mutlu bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu. Aktürkoğlu'nu tebrik etti. İsmail, bu sırada Kerem'e, "Golden önce sana ne demiştim? Orkun'dan sonra sıra sende" dedi. Bu üçlü, daha sonra mutlu bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu.

İşte A Milli Takımda Ermenistan zaferinin şifresi

Mert Günok'tan harika performans

Haberin Devamı

Ermenistan maçında kaleye geçen Mert Günok, çok iyi bir maç çıkardı. Mert, 2.yarının başında oyunu hemen başlatıp, Cengiz Ünder'e az kalsın harika bir asist yapıyordu. Tecrübeli filebekçisi, mücadeleyi 5'te 4 kurtarışla tamamladı. 34 yaşındaki Mert, "Tam istediğimiz oyunu sergileyemedik ama galibiyet önemliydi. Umarım Hırvatistan'ı da yenip, daha iyi yerlere geleceğiz" yorumunu yaptı.

İşte A Milli Takımda Ermenistan zaferinin şifresi

Umut Nayir siftah yaptı

Ümraniyespor formasıyla Süper Lig'de 21 maçta 10 kez fileleri havalandıran Umut Nayir, bu performansıyla 29 yaşında ilk kez A Milli Takım'a seçilmişti. Umut, Enes Ünal'ın sakatlığı sonrasında 85'te oyuna dahil oldu ve Ermenistan maçıyla birlikte A Milli formayı ilk giymenin mutluluğunu yaşadı.

YORUM YAZ