MENÜ

Gökhan Ünal, Galler-Türkiye maçını FANATİK'e değerlendirdi: Sistem mutluluk!

'Teknik Bakış'ın bu haftaki konuğu Gökhan Ünal oldu. Ünal, A Milli Takımımız'ın, Galler beraberliğini FANATİK için değerlendirdi. Genç çalıştırıcı, milli takımımızın başarısını, 'Sistem mutluluk' sözleriyle özetledi. İşte Gökhan Ünal'ın yorumları...

Gökhan Ünal, Galler-Türkiye maçını FANATİK'e değerlendirdi: Sistem mutluluk!

FANATİK'in 'Teknik Bakış'ında bugünkü konuk eski golcü, yeni teknik direktör Gökhan Ünal... Ünal, A Milli Takımımız'ın, Galler ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı yorumladı. İşte Gökhan Ünal'ın değerlendirmeleri...

Haberin Devamı

Eksiğimiz çok

Önceki maçlara göre biraz tutuk bir ilk yarı oynadık. Hatta pozisyona dahi giremedik, isabetli şut atamadan bitirdiğimiz bir 45 dakikaydı. Tabii ki burada yaratıcı oyuncu eksikliğini yaşıyoruz. Eksiğimiz de çok bu anlamda. Buna ek olarak gruptan çıkmayı garantilemenin verdiği bir rahatlık da var. Buna karşın çok fazla sayıda genç oyuncularımızın olması çok güzel bir şey.

Sahiplenme duygusu üst seviyede

Yusuf Yazıcı kaptanımız mesela. Montella’nın gelmesiyle bambaşka bir hava yakaladık. Kuntz döneminde takım birbirine sahip çıkmıyordu. Maç içindeki pas alışverişleri bile bunu anlatıyordu o süreçte. Ben Milli Takım’da Fatih hocayla çalışmıştım. O zaman da Ay-Yıldız’ı sahiplenme duygusu üst seviyedeydi. Şimdiki takımda da bunu görüyorum çok net şekilde.

Haberin Devamı

Gökhan Ünal, Galler-Türkiye maçını FANATİKe değerlendirdi: Sistem mutluluk

Santrfor çıkarmak şart!

Galler maçında pozisyona girememize rağmen golü yedikten sonra ‘bu takım döner’ diyebiliyoruz. Bunu dedirtmeleri bile takımın ne kadar mutlu olduğunun göstergesi. Nitekim ikinci yarı topa sahip olduktan sonra baskıyı kurduk ve golü bulduk. Bizim en büyük sıkıntımız ileri uçta. Forvetimiz yok malesef. Kaleci ve savunmada zenginiz, orta sahada da iyiyiz ama en uçta bunun sıkıntısını yaşayacağız. Bitirici bir santrforumuzun olmaması kötü. Kenan Yıldız kanat oynuyor ama bence iyi bir santrfor çıkarabiliriz ondan.

Maça göre oynamaya çalışıyor

Hocaya gelirsek; oyuncu profiline göre bir sistem üzerinde çalışıyor. Mevkilere takılmadan maçına göre oynamaya çalışıyor. Oyuncular da farklı pozisyonları yadırgamıyor ve bunu sahiplenmiş durumda. Bu çok önemli bir artı.

Gökhan Ünal, Galler-Türkiye maçını FANATİKe değerlendirdi: Sistem mutluluk

YORUM YAZ