MENÜ

Euro 2024 Türkiye'nin rakipleri ve maçları belli oldu! Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri sonucunda Almanya'da düzenlenecek finallere adını yazdıran Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakipleri çekilen kurayla belli oldu.

Euro 2024 Türkiye'nin rakipleri ve maçları belli oldu! Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

Heyecan dorukta... A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceği grup ve rakipler belli oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri sonucunda Almanya'da düzenlenecek finallere adını yazdıran Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki rakipleri çekilen kurayla belli oldu.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en genç milli takımlarının başında gelen A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda dünyada en çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'da ev sahibi gibi oynayacak. Almanya başta olmak üzere Türk vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerden de Milli Takımımızın maçlarına yoğun bir ilgi bekleniyor. 

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

İŞTE EURO 2024 GRUPLARI

A Grubu: Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre.

B Grubu: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya.

C Grubu: İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan. 

D Grubu: Fransa, Avusturya, Hollanda, Play Off A.

E Grubu: Belçika, Romanya, Slovakya, Play Off B.

F Grubu: Portekiz, TÜRKİYE, Çekya, Play Off C - (Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan, Yunanistan)

Haberin Devamı

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

EURO 2008 İLE NEREDEYSE AYNI GRUP

Milli Takımımız'ın Euro 2008'de bulunduğu grup ile neredeyse aynı takımların çıkması dikkat çekti. Portekiz ve o zaman ki ismi Çek Cumhuriyeti ile yaşadığımız rekabet dolu maçlar için hafızalar yeniden tazelendi. 

MAÇ PROGRAMIMIZ BELLİ OLDU

14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek EURO 2024, Almanya'daki 10 şehirde gerçekleştirilecek. EURO 2024'e Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

F Grubu'nda Ay-yıldızlılar ilk maçında C yolu play-off galibiyle 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund'da karşılaşacak. Play-off'taki Gürcistan-Lüksemburg ve Yunanistan-Kazakistan eşleşmelerinin ardından finali kazanacak takım, Türkiye'nin rakibi olacak. Milli takım, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile yine Dortmund'da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg'da oynayacak.

KURA ÇEKİMİNDE TORBALAR ŞU ŞEKİLDEYDİ

Tarihinde ilk kez grubundan lider çıkarak büyük bir turnuvanın finallerine katılan Ay-Yıldızlı ekibimiz kura çekimine 2. torbadan girdi. 

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

24 takımın 4'erli 6 grupta mücadele edeceği EURO 2024'te torbalar şu şekildeydi:

Haberin Devamı

1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika
2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya
3. Torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya
4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, Play Off A, Play Off B, Play Off C

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

*Euro 2024'te kura çekimi sonrası oluşan gruplar

KURA ÇEKİMİNDE TANIDIK İSİMLER

Bir dönem Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş formaları altında büyük başarılara imza atmış olan Wesley Sneijder ile Ricardo Quaresma kura çekiminde yer aldı.

Bu iki ismin yanı sıra, Gianluigi Buffon, Miroslav Klose, Steve McManaman, Sami Khedira, Tomas Rosicky, Michael Laudrup, David Silva, Blaise Matuidi ve Angelos Charisteas kura çekiminde hazır bulundu.

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

MEHMET BÜYÜKEKŞİ BAŞKANLIĞINDAKİ TFF HEYETİ TEMSİL ETTİ

Hamburg'taki kura çekiminde ülkemizi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin başkanlığını yaptığı, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, TFF Genel Sekreteri Taner Senseven, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları, A Milli Takım ve U21 Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay, Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar'dan oluşan 8 kişilik heyetimiz temsil etti..

Haberin Devamı

 BAKAN BAK, EURO 2024 KURA ÇEKİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen kura sonucunda A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ile eşleşti.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizim çocuklara yürekten inanıyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 SON ÜÇ TAKIM 26 MART'TA BELLİ OLACAK

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak. Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONA 14 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

EURO 2024, toplam 24 takımın katılımıyla 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu'nda, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

BÜYÜKEKŞİ:  TURNUVADA İLERLEYEBİLDİĞİMİZ SON NOKTAYA KADAR İLERLEMEYİ HEDEFLİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi kura çekimi ile ilgili "Tarihimizde ilk kez eleme gruplarından lider çıkarak dünyanın en büyük spor organizasyonlarının başında gelen Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa'nın en genç ve yetenekli Milli Takımı ile dünyada Türkiye'den sonra en çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'da adeta ev sahibi gibi oynayacağımız bir turnuvaya katılacağız. A Milli Futbol Takımımıza, Teknik Heyetimize güveniyoruz. Kura çekiminde hangi milli takımlarla eşleşirsek eşleşelim önce grubumuzdan çıkmayı sonra da turnuvada ilerleyebildiğimiz son noktaya kadar ilerlemeyi hedefliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu olarak amacımız bütün büyük turnuvalara katılan bir Milli Takım yaratmak. Başarının sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. 2032 yılında İtalya ile ortak düzenleyeceğimiz Avrupa Futbol Şampiyonası'na kadar tüm büyük uluslararası turnuvalara katılmayı ve 2032 yılında da ev sahibi olduğumuz turnuvada final oynamayı hedefliyoruz. Kazandığımız her milli maçtan sonra söylediğimiz 'EN BÜYÜK TÜRKİYE' sözünü alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Sahada oynadığımız tüm oyunların hakkını vererek Ay-Yıldızlı bayrağımızın bizlere yaşattığı duyguları tüm dünyaya haykıracağımız bir Şampiyona bizi bekliyor" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımımızın rakipleri belli oldu

PARA ÖDÜLÜ AÇIKLANDI

UEFA İcra Komitesi bugün Hamburg'da yaptığı toplantıda 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da oynanacak 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası final turnuvasına katılacak takımlara para ödülü dağıtım sistemini açıkladı. Şampiyon takımın, grup maçlarının üçünü de kazanması durumunda elde edebileceği maksimum miktar 28.25 milyon € olacak. Katılan takımlara ve performanslara dağıtılacak miktarlar şöyle: -Katılım ücreti: 9.25 mil. € -Maç bonusu: Galibiyet için 1 mil. € ve beraberlik için 500.000 € -Son 16 turuna kalma: 1.5 mil. € -Çeyrek finale çıkma hakkı: 2.5 mil. € -Yarı finale çıkma hakkı: 4 mil. € -İkinciye 5 milyon € ek ödeme yapılacak -2024 Avrupa şampiyonu 8 milyon € ekstra ödeme alacak

Euro 2024 Türkiyenin rakipleri ve maçları belli oldu Almanya Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grupları ve maçları

YORUM YAZ