Arama

Popüler aramalar

Eski dost, acı konuştu

Beşiktaş ve Galatasaray'ın unutulmaz golcüsü Kovaçeviç, “Dünya Kupası'na gitme şansınızı, Bosna maçında kaybettiniz” dedi.

Eski dost, acı konuştu

Türkiye’ye 1984 yılında Beşiktaş’a transfer olarak ayak basan Mirsad Kovaçeviç, tatil için geldiği İzmir’de FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı. Belçika-Türkiye ve Estonya-Bosna Hersek maçlarının aslında çok önemli olmadığını söyleyen Mirsad, “Üzgünüm, ama Türkiye Güney Afrika’ya gitme şansını Bosna ile oynadığı karşılaşmada kaybetti. Eğer o maçta Fatih Terim tribüne gönderilmese, Ay-Yıldız’lı ekip sahadan kesinlikle üç puanla ayrılır ve Güney Afrika’da yapılacak 2010 Dünya Kupası’na giderdi. Fakat şimdi şansı yok. Bu dakikadan sonra Bosna’nın yakaladığı fırsatı, elinin tersiyle iteceğine inanmıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye sabır gerek’
Ülkemizde futbolun çok değiştiğini ifade eden 53 yaşındaki Kovaçeviç, “Benim oynadığım dönemde üç büyükler sahaya çıkar, rakiplere dört, beş atar geçirdi. Fakat şimdi öyle değil. Galatasaray’da son dönemde yaşanan puan kayıpları moralleri bozmamalı. Takımda Kewell, Baros ve Elano gibi kaliteli isimler var. Türkiye’de sorun sabırlı olunmaması. Eğer Galatasaray camiası Rijkaard’a da sabır göstermeyecekse, kime gösterecek?” açıklamasını yaptı.

Cem Dağtaş

Türkiye kariyeri

TakımMaçGol
Beşiktaş8336
Galatasaray10836