MENÜ

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi! Kuntz'a sert eleştiri: "Yetersiz kaldı"

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı 2-1'lik skorla yendi. Mücadeleyi Fanatik yazarları değerlendirirken, Stefan Kuntz'a da sert eleştirilerde bulundular. İşte o yorumlar...

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi! Kuntz'a sert eleştiri: "Yetersiz kaldı"

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'a konuk oldu. Ay-Yıldızlılar 10'da Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşse de 34'te Orkun Kökçü ve 64'te Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı, Milliler 2-1 kazandı ve elemelere 3 puanla başladı.

Haberin Devamı

GELENEK BOZULMADI

A Milli Takımımız, Ermenistan'a karşı oynadığı 3 maçı da kazandı. Ermenistan’a karşı 2008 ve 2009’daki karşılaşmaları 2-0’lık skorlarla kazanan Türkiye, bu kez geriye düştü ama pes etmedi. Zorlu deplasmandan zaferle ayrılan Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde çıktığı son 19 grup maçının sadece 1’ini kaybetti.

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

 

KUNTZ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Maçta zaman zaman kontrolü kaybetse de millilerimiz geri dönüşe imza atarak 3 puanla zorlu serüvene başlamış oldu. Fanatik yazarları da bu zorlu mücadeleyi değerlendirdiler. Hedefteki isim ise Stefan Kuntz oldu. İşte o yorumlar...

 

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

 

Fanatik yazarlarının yorumları şu şekilde:

ŞÜKÜR KAZANDIK (SERKAN AKCAN)

Ervian’da Ermenistan’a karşı kötü başladık, Ozan Kabak’ın kendi kalemize attığı golle erken geri düştük. Orkun Kökçü’nün nefis golüyle skor eşitlense de ilk yarıda berbat bir futbol oynadık. Kuntz tercihleriyle güven vermediği gibi stoperlerimizin hataları akıl alır gibi değildi. Salı günü son Dünya üçüncüsü Hırvatistan’la oynayacağımız maç için endişeleneceğimiz çok konu olduğunu anladık. Ermenistan’ın sahasında oynadığı maçların ikinci yarılarında çok fazla gol yemesi üzerinde durulması gereken bir istatistikti.

Haberin Devamı

Maça ulusal marşların okunduğu andan itibaren yüksek bir enerjiyle başlamış ve ilk yarı fizikleriyle bizim çocuklara top yaptırmamış olsalar da Ermenistanlı futbolcuları oyundan düşürmenin en kestirme yolu; üçlüden vazgeçip rakip savunmanın arasına ve arkasına atılacak toplardı. Kuntz’un devrenin bitimiyle sarı kartlı Merih’i kenara alıp üçlüden vazgeçmesi, Kerem Aktürkoğlu ile Salih Özcan’ı alması ikinci yarı ibreyi lehimize çeviren ilk kıvılcımdı.

MAÇIN ADAMI MERT

Temponun en düşük seviyeye indiği bir anda Enes Ünal kendine yapılan faulü zekice hızlı kullanıp Kerem’i savunma arkasına indirerek maçı çözen adam oldu. Büyük bir zeka gösterisinin Kerem’in hızı ve bitiriciliğiyle buluşması enfesti doğrusu. 2-1’i yakaladıktan sonra Mert Günok kritik kurtarışlar yaparak maçın oyuncusu oldu, geceyi kurtaranların başındaydı.

Haberin Devamı

 

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

 

SADECE GALİBİYET (OLCAY ÇAKIR)

Zor bir karşılaşma olacağını hepimiz iyi biliyorduk... Rakip Ermenistan durumu elbette zorlaştıran ana unsur olacaktı. İşin içine psikolojik faktörler de gireceği düşünüldüğünde dirençli, sert, koşan ve aşırı isteyen bir Ermenistan bulacaktık karşımızda... Önemli olan biz bu zor durumu rakipten bağımsız nasıl yönetecektik? İşte burada da Kuntz ve tercihleri belirleyici olacaktı. Karşılaşmaya tutuk başladık. Burası normal. Akabinde biraz top yapmaya başladık. Ancak hiçbir olumlu, doğru, planlı bir çıkış ya da atak girişimiz olmadı. Kalemizde özellikle kenarlardan gelişleri ile zor durumlar yaşadık. Golü de böyle buldular ve kendi kalemize attığımız golle mağlup duruma düştük. Üçlü başladık, buna gerek var mıydı bilemiyorum? Elbette Kuntz ve ekibinin analizleri bu sonucu doğurmuş olacak ki; ilaveten başlangıç kadrosunda Şenol Güneş stili bir uygulamayla Cenk'i Enes’le eşleşmiş gördük. Yadırgadık ama yine de analiz dedik! Dediğim gibi ilk 11 analizlerin ürünü olacak ki Kerem’i sol kenarda görmemeyi de ‘bekleyip öyle görelim’ diye değerlendirdik.

Haberin Devamı

OLUMLU SİNYAL YOK

Maçta dakikalar aktıkça aslında yadırgadığımız, anlamakta güçlük çektiğimiz ama ‘analizlerin bir bildiği olmalı’ dediğimiz her şey problemlerin de kaynağı olarak karşımıza çıktı. Allah’tan maçta ilk yarıda sarı kartlara bezenmişken eksik kalmadık. Kalmadık da hamleleri özgürce ve beklendiği gibi yapabildik. Elemelere galibiyetle başlamak haricinde olumlu çok şey yok A Milli Takım’da. Her şeye rağmen kazanmak güzel.

 

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

 

İKİNCİ YARIDA ÇÖZDÜK (METİN KARABAŞ)

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Milli Takımımız, Ermenistan'a konuk oldu. Stefan Kuntz bu mücadeleye son derece ofansif bir kadro ile çıktı.

Düşük tempoda başlayan karşılaşmada Ay-Yıldızlılar orta alanda büyük boşluklar verdi. Baskı kurmakta zorlanan Kırmızı-Bayazlılar, sahanın hiçbir bölgesinde vasatı aşamadı. Savunmamızın arasına attığı toplarla pozisyon arayan Ermenistan ise golü 10. dakikada buldu. Sağ kanattan içeri çıkartılan topu Ozan ters bir vuruşla ağlarımıza gönderdi: 1-0. İlk yarım saatlik bölümde hiçbir varlık gösteremeyen Millilerimiz, rakip savunmayı aşmakta bir hayli zorlandı. 34. dakikada Orkun ceza sahası dışından vurdu ve skora denge geldi: 1-1. İlk yarı boyunca kötü bir futbol ortaya koyan Ay-Yıldızlılarımız, uzaktan bulduğu golle soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitmeyi başardı.

Haberin Devamı

HAMLELER KARŞILIK VERDİ

İlk yarıdan memnun olmayan Kuntz, ikinci devreye Cenk-Kerem, Merih-Salih değişiklikleri ile başladı. Alman teknik adam böylelikle dörtlü savunmaya da dönmüş oldu. Millilerimiz bu yarıda daha üretken gözükürken, kanatları da daha etkili kullandı. 64. dakikada Enes kendisine yapılan faulü hızlı kullandı ve Kerem'i düşündü. Topu önüne alan Kerem ceza sahası içerisinde düzgün vurdu ve bizi 2-1 öne geçirdi. 73'te ev sahibi takım gole yaklaşsa da Mert izin vermedi.

Kuntz İkinci yarının başında yaptığı hamlelerle orta alanımızı daha etkili bir hale getirirken, bu da ileri uçta üretken olmamızı sağladı. Millilerimiz eleme gruplarına kritik bir galibiyetle başlarken, Hırvatistan karşısında çok daha fazlasını yapmak zorunda olduğumuz bir gerçek.

 

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

 

KUNTZ YETERSİZ KALDI (TUNÇ KAYACI)

Dün gece bizler böyle bir rakip bekliyorduk ama beklemeyen sanırım Kuntz olmuş. Dünya sıralamasında bizden çok gerilerde bir rakibin yapabileceği tek şey koşup mücadele etmek, oynatmamak ve kaptıkları toplarla da savunmamızın arasına girip gol atmak. Ermenistan ilk yarıda aynen bunu yaptı bir gol geldi arkasından benzer pozisyonda bir gol de kaçırdılar. Rakibin presi karşısında oyun kurmakta zorlandık ve biraz da şaşkınlık yaşadık. Böyle bir oyunla gol atmamız mümkün görünmüyordu. Çözümü ise Orkun Kökçü'de bulduk. Feyenoord’un kaptanı nefis bir şutla Ermenistan ağlarını havalandırıp takıma derin bir nefes aldırdı. Rakip çok sert oynayıp bir sarı kart görürken, bizde ilk yarıda 3 oyuncumuz sarı kart gördü. Oysa tecrübeli bir takım olarak biz değil Ermenistan’a bu kartlar çıkmalıydı. İspanyol hakem, Cenk Tosun’a ceza alanı içinde yapılan mutlak penaltılık faule devam kararı yanlıştı. İkinci yarı ilk yarıda aksayan Cenk’in yerine Kerem ve sarı kartlı Merih’in yerine de Salih Özcan ile başladık. Aslında bizim bireysel olarak yeteneklerimiz olsa da takım oyununda yetersiz kalıyoruz. Böyle bir maçta fizik güç mücadele önemliyse ve kadroya da çağırdıysan Umut Nayır o sahada olmalıydı bence.

Neyse ki dünkü oyunda o ana kadar etkisiz gözüken Enes’in, Kerem’e nefis asistiyle galibiyet golümüz geldi ve biraz kendimize geldik. Sonuçtan bağımsız Milli Takım cephesinde değişen bir şey göremedik. Kuntz tercihlerinde gerçekten yetersiz olduğunu Erivan’da da gösterdi çünkü Ermenistan karşısında çözüm üretemeyen bir teknik adam salı günü Hırvatistan karşısında ne yapar dedirtiyor. Açıkcası ilk maçımızda grupta bu futbol ve verdiğimiz gol pozisyonları Almanya yolculuğumuz için büyük soru işaretleri doğurdu. Şimdiden söyleyelim başarısızlıkta hoca konusunda uyarılara rağmen ısrar edenler bunun vebali altında kalırlar.

 

Ermenistan - Türkiye maçını Fanatik yazarları değerlendirdi Kuntza sert eleştiri: Yetersiz kaldı

SORUNSUZ MAÇ YÖNETTİ (DENİZ ÇOBAN)

Ermenistan - Türkiye maçının İspanyol hakemi Sanchez, ikili mücadelelerin ve fiziksel temasların çok fazla olduğu maçı, kontrolü sürekli elinde bulundurarak ve oyuncuların güvenini kazanarak yönetti. Son düdüğü çaldığında ardında tartışılacak önemli bir karar bırakmadı. Maçın tek ceza sahası pozisyonu 20. dakikada yaşandı. Cenk Tosun yerde kaldığında penaltı bekledik. Barsehhyan’ın aslında Cenk’e penaltıyı gerektirecek bir itmesi yoktu. Cenk, teması hissedince kendisini çok kolay yere bıraktı. Maçın hakemi elini 9 kez sarı kart göstermek üzere cebine attı.

2 SARIDA YANILDI

Kararlarında doğruluk oranı yüksekti. 42’de Melih Demiral’a ve 45’de Mkrtchyan’a çıkardığı kartlarda nispeten yanıldığını söyleyebilirim. 48’de Spertsyan’ın Salih’e yaptığı faul çok sertti ve sınırdaydı. Ben de hakemin sarı kart tercihini doğru buluyorum.

YORUM YAZ