MENÜ

Can Uzun Türkiye'yi seçti, Alman gazeteci çıldırdı! Olay sözler

Bundesliga 2'de Nürnberg forması giyen Can Uzun'un tercihini Türkiye A Millî Futbol Takımı'ndan yana kullanması Almanya'da geniş yankı buldu. Alman gazeteci Nino Duit, 18 yaşındaki yıldız oyuncunun tercihini Fanatik'e değerlendirdi. İşte detaylar...

Almanya Bundesliga 2 takımlarından Nürnberg'de sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Can Uzun, merakla beklenen millî takım tercihini yaptı. Hem orta saha hem de forvette oynayabilen 18 yaşındaki oyuncu kendisine ait Instagram hesabından Türkiye A Millî Futbol Takımı'nın formasını giydiği bir görsel paylaşarak; "Kalbimin sesini dinledim" ifadelerini kullandı ve Türkiye'yi seçtiğini duyurdu. Can Uzun'u Türkiye Futbol Federasyonu Millî Takımlar'dan Sorumlu Yöneticisi Hamit Altıntop'un ikna ettiği ve genç oyuncunun kampa katılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

İŞTE SÖZLEŞMENİN DETAYLARI

"MİLLÎ TAKIMI HİSSETMEK ZORUNDASINIZ"

Kararının ardından Sky Almanya'ya röportaj veren Can Uzun, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir karar değil. Millî Takımı hissetmek zorundasınız. Kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi" sözlerini sarf etti. Karar verme sürecini de anlatan 18 yaşındaki hücumcu, "Düşünmek için zaman istedim. Geçtiğimiz dönemde ailem ve arkadaşlarımla bu konu hakkında çok konuştum ve onların düşüncelerini dinledim. Sonuçta kalbimden gelen kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve benim için doğruyu hissettiriyor" sözlerini sarf etti.

Can Uzun Türkiyeyi seçti, Alman gazeteci çıldırdı Olay sözler

CAN UZUN'UN 2023-24 SEZONU PERFORMANSI NASIL?

2023'ün temmuz ayında Nürnberg U-19 Takımı'ndan A takıma yükselen Can Uzun, sergilediği performansla Bundesliga 2'ye damga vurmayı başardı. Bileklerine hakim olan ve skorer kimliği ile ön plana çıkan genç futbolcu, bu sezon Nürnberg formasıyla tüm kulvarlarda toplam 23 maça çıktı. Can Uzun, söz konusu 23 karşılaşmada 15 gol atıp 3 asist yaptı. Nürnberg, Bundesliga 2'de 24 hafta sonunda 33 puanla 10 sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

"ALMAN TARAFTARLAR ÜZGÜN, DÜZGÜN FORVETİMİZ YOKTU!"

Can Uzun'un Türkiye A Millî Futbol Takımı'nı seçmesinin ardından Alman gazeteci Nino Duit, konuyla ilgili görüşlerini Fanatik'e aktardı. Goal Almanya'nın muhabiri, Can Uzun'un bu tercihi sebebiyle Alman taraftarların mutsuz olduğunu bildirdi. Duit, "Alman taraftarlar elbette mutsuz. Çünkü Almanya'nın doğru düzgün bir forveti yok. Can Uzun şüphesiz çok yetenekli bir futbolcu. Forvette gelişebilir ve uzun yıllar Almanya formasını giyebilirdi" sözlerini sarf etti.

Can Uzun Türkiyeyi seçti, Alman gazeteci çıldırdı Olay sözler

ALMANYA'NIN FORVET ROTASYONU NASIL?

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan Almanya Millî Takımı, dolayısıyla elemelerde boy göstermedi. Julian Nagelsmann'ın öğrencileri, son karşılaşmada dostluk mücadelesinde Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya geldi ve rakibine 2-0 mağlup oldu. Takımın mevcut santrforu, Borussia Dortmund'da forma giyen Niclas Füllkrug. Şu ana kadar 3 maçta forma giyen yıldız futbolcu 2 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Ancak Panzerler'de Füllkrug dışında net bir forvet oyuncusu yer almıyor. Bu yüzden Can Uzun, Nagelsmann için forvet hattında iyi bir alternatif olabilirdi. Almanya, EURO 2024'te A Grubu'nda İskoçya, Macaristan ve İsviçre ile mücadele edecek.

FANATİK ÖZEL HABER - SAMET ÇAYIR

YORUM YAZ