MENÜ

Bertuğ Yıldırım kurtardı! Milli Takım lider devam ediyor

Ermenistan karşısında beklentilerin altında kalan A Milli Takımımız, önce mağlup duruma düştü daha sonra ise oyuna sonradan giren ve ilk Milli maçını oynayan Bertuğ Yıldırım’ın 88’deki golüyle hem 1 puanı hem de maç fazlasıyla liderliğini korudu.

Bertuğ Yıldırım kurtardı! Milli Takım lider devam ediyor

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda A Milli Takımımız, Eskişehir’de konuk ettiği Ermenistan karşısında beklemediği bir sonuç aldı. Elemelere deplasmandaki 2-1’lik Ermenistan zaferiyle başlayan Milliler, daha sonra Bursa’da Hırvatistan’a 2-0 kaybetmişti. Hırvat yenilgisi sonrası Letonya’dan 3-2’lik zaferle ayrılıp, daha sonra Galler’i Samsun’da 2-0’lık skorla geçen Ay-Yıldızlılar, grupta 9 puanla ve maç fazlasıyla lider durumdaydı. İlk yarıda kendi sahasında sert bir savunma yapan ve zaman zaman kalemizde tehlikeli olmaya çalışan konuk ekip, ikinci yarıda savunmamızın büyük hatası sonrası öne geçti ve kalan dakikalarda da skoru korumak için elinden geleni yaptı. Teknik direktör Stefan Kuntz, 80’de Bertuğ Yıldırım’ı sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Rakipleri havaya soktuk

İlk kez A Milli formayı giyen ve transfer döneminde Hatay’dan Fransız ekibi Rennes’e transfer olan Bertuğ, 88’de A Milliler’e hayat verdi. Hakan Çalhanoğlu’nun pasında Halil vurdu, kaleci kurtardı. Dönen topu uzaktan kaleye yollayan 21 yaşındaki forvet, Türkiye’ye beraberliği yani 1 puanı getiren golü getirdi. Kazansaydık, ilk ikinin finallere gittiği elemelerde yolu büyük ölçüde yarılayacaktık. 5. sınavımızda maç fazlası ve 10 puanla liderliği koruduk. An itibarıyla 3 maç oynayan Hırvatlar 7 puanla ikinci, kendisi gibi aynı puandaki 4 maçlı Ermeniler üçüncü sırada yer alıyor. Milliler, kalan üç sınavında ise Hırvatistan (d), Letonya ve Galler (d) ile karşılaşacak.

Barış yakaladı ama boş geçti

Haberin Devamı

Beklendiği gibi Ermenistan karşısında forvet olarak Barış Alper Yılmaz forma giydi. Barış, henüz ilk yarıda yarım saat dolmadan iki önemli pozisyon yakaladı ama bunları golle sonuçlandıramadı. 14’te Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Barış savunma arkasına sarktı ama vuruşunda kaleci başarılıydı. 10 dakika sonra yine Kerem’in pasında Barış, yine kaleciyle karşı karşıya kaldı ve bu kez aşırtma bir vuruş yapmasına rağmen top kalenin üstünden dışarı çıktı. Tecrübeli futbolcu, 61. dakikada ise yerini Halil’e bıraktı.

Japonya için yarın gidiyorlar

Milliler, Ermenistan karşılaşmasının ardından bu Milli arayı hazırlık maçıyla tamamlayacak. Ay-Yıldızlılar, 12 Eylül Salı günü, Belçika’nın Genk kentinde Japonya ile karşı karşıya gelecek. A Milli Takımımız, bu özel maç için yarın saat 15.00’te THY’ye ait uçakla Eskişehir’den Hollanda’nın Maastricht kentine gidecek ve ardından da kamp yapacağı Sittard kentine geçecek. Japonya mücadelesi önümüzdeki Salı günü saat 15.20’de başlayacak ve TRT 1’den yayınlanacak.

YORUM YAZ