MENÜ

Avusturya basınından Türkiye maçı sonrası ilginç yorum! 'Duvara karşı...'

Krizlerle başa çıkılamayan ve başarısız olunan EUR0 2016'dan sonra EURO 2020'yi pas geçen Türkiye, EURO 2024 öncesinde hazırlık maçlarına devam ediyor. Avusturya deplasmanında alınan 6-1'lik mağlubiyet ise, dostluk maçı dahi olsa moralleri biraz bozdu. Avusturya basınında ise 7 gollü maçla ilgili çarpıcı ifadeler vardı. İşte detaylar...

Avusturya basınından Türkiye maçı sonrası ilginç yorum! 'Duvara karşı...'

EURO 2024'e hazırlanan Türkiye A Millî Futbol Takımı, dün akşam Viyana'da iyi bir sınav vermedi. Bir önceki hazırlık maçında deplasmanda Macaristan'a 1-0 yenilen ay-yıldızlılar, bu kez Avusturya'ya 6-1 kaybetti. Ralf Rangnick'in öğrencilerine galibiyeti getiren golleri Xaver Schlager, Gregoritsch (3), Baumgartner ve Entrup kaydederken Türkiye'nin tek golünü ise 25. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu attı.

Haberin Devamı
Montella: İstifa sorusunun provokasyon olduğunu düşünüyorum

İSTİFA SORUSUNA SERT YANIT

Türkiye A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu karşısında öfkelendi. İtalyan antrenör söz konusu soruya, "Maçı tekrar seyrettiğimizde pozisyonlara bakmam gerekecek. İstifa sorunuza cevap vermeyeceğim çünkü provokasyon olduğunu düşünüyorum. Siz yanlış bir soru sorduğunuzda işi bırakıyor musunuz? Saygı gösteriyorum ve gereksiz bir provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden cevap vermeyeceğim" yanıtını verdi.

Avusturya basınından Türkiye maçı sonrası ilginç yorum Duvara karşı...

AVUSTURYA BASININDAN YANKILAR

Türkiye'nin 6-1'lik mağlubiyetinin ardından Avusturya basınında da önemli ifadeler yer aldı. Kleine Zeitung gazetesi, 'Avusturya'dan Türkiye'ye karşı ses getiren zafer' manşetini atarak, "Avusturya Millî Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi ikinci hazırlık maçında Ernst Happel Stadı'nda, muhteşem bir ikinci yarıyla Türkiye'yi 6-1 mağlup etti. Michael Gregoritsch hat-trick yaptı" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'Yİ DUVARA KARŞI OYNATTI"

Orf gazetesi, Avusturya, 'Türkiye'yi duvara karşı oynattı' manşetiyle, "Avusturya Millî Futbol Takımı da Avrupa Şampiyonası öncesi ikinci sınavını bir şut çekme festivaliyle geçti ve Türkiye'yi 6-1 mağlup ederek üst üste beşinci galibiyetini kutladı" ifadelerini kullandı. 'Avusturya'dan gol şov, bundan daha iyisi olamaz' manşetini kullanan Kronen Zeitung gazetesinde ise, "Türkiye'ye karşı 6-1'lik gol şovu" yazarak Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick'in şu sözlerine yer verdi: "Bundan daha iyisi olamaz!' Taraftarlar ise EURO 2024'ü sabırsızlıkla bekliyor ve Ernst Happel Stadı'nda şarkı söylüyorlar. Ah, ne kadar güzel!"

Avusturya basınından Türkiye maçı sonrası ilginç yorum Duvara karşı...

"TÜRKİYE'YE KARŞI ÖFKELİ GALİBİYET"

Avusturya'daki diğer gazetelerden Der Standart, 'Avusturya, Türkiye'ye karşı 6-1'lik öfkeli bir galibiyet aldı' manşetiyle çıktı ve şu ifadeleri kullandı: "Ralf Rangnick'in takımı, ikna edici performansın ardından Avrupa Şampiyonası'na katılan rakibine karşı zafer elde etti. Takım korkutucuydu ve maç boyunca kendilerini son derece geliştirdiler. 6-1'lik zafer, üst üste beşinci galibiyet oldu."

Haberin Devamı

"ALABA CESUR TAHMİNDE BULUNMUŞTU"

'Avusturya'dan Türkiye'ye karşı gol festivali' manşetini kullanan Oe24 gazetesi, "David Alaba, maçtan önce Türkiye'ye karşı cesurca 2-0'lık bir galibiyet tahmininde bulunmuştu, ancak görünen o ki takım arkadaşları onun tahminini aşmaya ve konuk takımı 6-1'lik bir gol şöleni ile Happel Stadyumu'ndan göndermeye karar verdiler" yorumunu yaparken, '6-1'lik gol şenliği manşetiyle çıkan Heute gazetesi ise şu ifadeleri kullandı: "Avusturya Millî Takımı, son dönemde oldukça formda olan Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası öncesindeki sondan üçüncü hazırlık maçında 6-1 mağlup etti."

YORUM YAZ