MENÜ

'Arda Güler'i o geceden sonra unutmadık!' BBC muhabirinden olay sözler

EURO 2024 Elemeleri'nde Galler ile aynı grupta yer alan Türkiye, UEFA Uluslar Ligi'nde yine Galler ile aynı gruba düştü. BBC'nin Galler muhabiri, grubun favorisini Fanatik'e açıklarken Arda Güler hakkında çarpıcı sözler söyledi. İşte detaylar...

'Arda Güler'i o geceden sonra unutmadık!' BBC muhabirinden olay sözler

Türkiye A Millî Futbol Takımı’nın B Ligi'nde mücadele edeceği 2024/25 UEFA Uluslar Ligi kuraları, Fransa'nın başkenti Paris'te çekildi. Maison de la Mutualité Konferans Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye Futbol Federasyonu'nu Başkan Mehmet Büyükekşi, Onursal Başkan Şenes Erzik, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Genel Sekreter Taner Senseven, Dış İlişkiler ve Millî Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları ve Millî Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar'dan oluşan heyet temsil etti. 54 ülkenin katıldığı UEFA Uluslar Ligi'nde takımlar daha önceki turnuvalarda olduğu gibi A, B, C ve D olmak üzere dört farklı lige ayrıldı. Gruplar oluşturulurken 2022/23 UEFA Uluslar Ligi müsabakaları sonrası oluşan "genel sıralama" baz alındı.

Haberin Devamı

Arda Güleri o geceden sonra unutmadık BBC muhabirinden olay sözler

GALLER YİNE RAKİP OLDU

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Türkiye Uluslar Ligi B Grubu'nda Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. Ay-yıldızlıların EURO 2024 elemelerinde de karşılaştığı Galler, Uluslar Ligi'nde de tekrar Türkiye’ye rakip oldu. A Millî Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde yeni sezonun ilk maçına 6 Eylül'de Galler karşısında çıkacak. BBC’nin Galler muhabiri Chris Wathan ise kura çekiminin ardından FANATİK’in sorularını yanıtladı.

Sezon sonuna kadar kiralandı

"GALLER VE TÜRKİYE FAVORİ"

Grubun favorisinin kim olduğu sorusunu yanıtlayan Chris Wathan, "Şu anda Galler ve Türkiye iki favori gibi görünüyor. Ancak Galler geçmişte Karadağ karşısında da acı çekti ve rakip kim olursa olsun hiçbir maçı hafife alamazlar. EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'e pahalıya mal olan maç Türkiye ve Hırvatistan maçları değildi. Asıl kötü senaryo, Ermenistan'a karşı alınan beraberlik oldu. Uluslar Ligi Galler için önemliydi ve hâlâ önemli. Çünkü EURO 2024'e katılma fırsatı veriyor." dedi.

Haberin Devamı

 

Arda Güleri o geceden sonra unutmadık BBC muhabirinden olay sözler

"TÜRKİYE'Yİ İZLEMEK İLGİNÇ OLACAK"

Yazın Almanya'da Türkiye'nin merak edilen takımlardan biri olduğunu vurgulayan Wathan, "EURO 2024'te Türkiye'yi izlemek ilginç olacak. Son Avrupa Şampiyonası'nda sürpriz yapabileceklerine dair bir beklenti vardı ancak Bakü'de Galler'in çok etkileyici galibiyeti de dahil olmak üzere hayal kırıklığı yaratan bir turnuva geçirdiler. Hakan Çalhanoğlu, Galler'i orta sahada kontrol altına almaya çalışacak. Etkili ve önemli bir oyuncu" yorumunu yaptı.

TRANSFERİN SON GÜNÜNDE...

"O GECEDEN BERİ ARDA, GALLER'DE TAKİP EDİLİYOR"

Arda Güler hakkındaki sorulan soruyu da yanıtlayan Galli gazeteci, yıldız futbolcunun EURO 2024 Elemeleri'nde Samsun'da Galler'e kaydettiği golü hatırlatarak şunları söyledi: "Galler, Samsun'da attığı golden sonra onun hakkında her şeyi biliyor! Kimse o geceden sonra Arda'yı unutmadı. Heyecan verici bir oyuncuya benziyor ve bazıları o geceden beri gelişimini takip ediyor. Madrid'e gittiğinden beri çok fazla maça çıkmadığını biliyorum ama umarım gelişmeye devam eder. Galler'de Real Madrid de çok fazla takip edildiği için Arda'nın son durumu da biliniyor. Galler'e karşı Türkiye'nin en büyük kozlarından biri olacak."

Haberin Devamı

FANATİK ÖZEL HABER - SAMET ÇAYIR

YORUM YAZ