MENÜ

Ampute Futbol Milli Takımı, Fransa'yı 3-0'la geçti

2017 ile 2021 Avrupa Şampiyonu ve 2018 Dünya 2'ncisi olmayı başaran Türkiye, 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı Fransa’yı 3-0 mağlup etti.

Ampute Futbol Milli Takımı, Fransa'yı 3-0'la geçti

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış maçı Türkiye ile Fransa arasında Ülker Stadyumu’nda oynandı. Müsabaka öncesinde şarkıcı Derya Uluğ konser verdi. Daha sonra turnuvanın açılış seremonisi gerçekleştirildi ve katılan ülkelerin sporcuları ile teknik ekipleri saha çevresinde kortej geçişi yaptı. Milliler sahaya Erdi Arslan, İsmail Korkmaz, Fuat Taştan, Kemal Güleş, Okan Şahiner, Ömer Güleryüz ve Savaş Kaya müsabakaya başladı. Fransızlar ise Saliou Sall, Billy Lunaschi, Jerome Raffeto, Nabil Labhilil, Jonathan Caille, Sofiane Benhamed ve Barthelemy Teuam Koam ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Ampute Futbol Milli Takımı, Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı Fransa’yı 3-0 mağlup etti.

Rakip yarın Liberya

Ay-Yıldızlılar, maçın 10. dakikasında Kemal Güleş’in golü ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasında Okan Şahiner’in attığı golle milliler skoru 2-0’a getirdi ve ilk yarı böyle sonuçlandı. A Milli Takım, 48. dakikada Rahmi Özcan’ın attığı golle farkı 3’e taşıdı. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca milliler, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve Ampute Futbol Dünya Kupası’na 3 puanla başlamış oldu. Ampute Futbol Milli Takımı, A Grubu ikinci maçında yarın saat 20.00’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Liberya ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Osman Çakmak: Bu galibiyeti 85 milyona armağan ediyorum

Ampute Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Fransa karşısında alınan 3-0'lık galibiyetin ardından konuştu. Çakmak, "Her yolun bir başlangıcı vardır. Çok iyi başladık, mükemmel bir başlangıç. Maç maç düşünmemiz lazım. Herkese çok teşekkür ederim. Kahraman, yiğit evlatlarımızın ayağına sağlık. Mükemmel bir ortam var. Fenerbahçe Yönetimi'ne statlarını bize açtıkları ve böyle bir atmosfer yarattıkları için çok teşekkür ediyorum. Devletimizin tüm büyüklerine teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti 85 milyona armağan ediyorum" dedi.

YORUM YAZ