MENÜ

Almanlar tepkili! TFF harekete geçiyor...

A Milli Takımımız, önceki gün özel maçta Almanya'yı 3-2 devirmeyi başarmış, mücadelede Kenan Yıldız hem golü hem de oyunuyla ön plana çıkmıştı. Almanya doğumlu 18 yaşındaki futbolcu övgüleri toplarken maçın ardından Alman basını, Kenan'ı nasıl kaçırdıklarına dair sitemler etmişti. Şimdi de yeni yıldız avında TFF harekete geçiyor, rakip yine Panzerler...

Almanlar tepkili! TFF harekete geçiyor...

A Milli Takım'da Stefan Kuntz sonrası göreve gelen Vincenzo Montella'yla hava tamamen değişti. İtalyan hoca yönetiminde Ay-Yıldızlılar; Hırvatistan ve Letonya'yı yenerek EURO 2024 bileti almaya hak kazanmıştı. Kırmızı-Beyazlılar önceki gün de özel maçta Almanya ile kozlarını paylaştı ve Panzerler'i kendi evinde 3-2 devirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

Damga vurdu, alkışları topladı

Zorlu mücadelenin en büyük kazanımı ise Kenan Yıldız olmuştu. İtalyan devi Juventus'ta forma giyen 18 yaşındaki futbolcu, Hırvatistan maçının son 4 dakikasında oyuna girmiş ve ilk kez A Milli olmuştu. Letonya maçında kulübede oturan genç isim, Almanya maçına damga vurdu, hem ortaya koyduğu futbol hem de attığı golle alkışları topladı.

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

Almanlar sitem etti

Bayern Münih altyapısında yetişip, Juventus'a transfer olan Kenan bu performansıyla hem Almanlar'ı hem de İtalyanlar'ı kıskandırdı. Çizme basını, Kenan Yıldız'a övgüler yağdırırken Almanya'da ise genç oyuncunun nasıl kaptırıldığına dair sitemler edildi.

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

'Almanya benimle iletişime geçmedi'

Almanya doğumlu olan 18 yaşındaki hücumcu altyaş kategorilerinde de milli takımımızın formasını giymişti. Başarılı futbolcu hatta Bild'e yaptığı açıklamada tercih sebebini, "Annem Alman, babam Türk. Almanya bana hiç yaklaşmadı, benimle hiç iletişime geçmedi. Bir talep gelseydi ilgilenirdim ama Almanya Futbol Federasyonu'ndan arayan olmadı. Türkiye için oynamaktan mutluyum" ifadeleriyle açıklamıştı.

Haberin Devamı

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

Mesut, İlkay, Emre, Kerem...

Daha önce yıllarca Almanya ile Türkiye arasında futbolcu paylaşımı krizi olmuştu. Mesut Özil, İlkay Gündoğan, Emre Can ve Kerem Demirbay gibi isimler Almanya Milli Takımı'nı tercih etmişti. Kenan öncesinde de Salih Özcan, Türkiye'yi seçmişti.

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

15 maçta 8 gol, 3 asist

Bu kapışma uzun yıllar devam edecek gibi gözükürken şimdi de rekabete girilecek bir oyuncu daha var: Can Uzun... Bundesliga 2'de Nürnberg forması giyen 18 yaşındaki forvet bu sezona inanılmaz girdi. 15 maça çıkan ve 8 gol, 3 asistle yıldızlaşan genç yıldız da milli takımımızın alt yaş kategorilerinde görev yapıyor.

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

Türkiye'ye sıcak bakıyor

Özellikle son dönemde forvet bölgesinde yaşadığımız sıkıntı ve golcü arayışımız nedeniyle Can için de TFF'den erken bir hamle yapılabilir. Nürnberg doğumlu başarılı futbolcu, bir sonraki milli dönemde A Takım aday kadrosuna çağrılabilir. Almanya'dan erken davranılarak havuza katılması beklenen 1.86'lık forvetin de Türkiye'ye sıcak baktığı biliniyor.

Haberin Devamı

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

Devler de peşinde ama...

Sezona harika bir giriş yapan 18 yaşındaki futbolcunun peşine devler de düştü. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, genç yıldız için operasyona başlarken Nürnberg'in de Can'la yeni sözleşme için görüşmelere başladığı kaydedildi.

A Milli Futbol Takımımız, Galler maçı hazırlıklarını tamamladı

Almanlar tepkili TFF harekete geçiyor...

YORUM YAZ