MENÜ

A Milli Takım, Ermenistan'a karşı geleneği bozmadı

A Milli Takımımız, Ermenistan'a karşı oynadığı 3 maçı da kazandı. Ermenistan’a karşı 2008 ve 2009’daki karşılaşmaları 2-0’lık skorlarla kazanan Türkiye, bu kez geriye düştü ama pes etmedi. Zorlu deplasmandan zaferle ayrılan Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde çıktığı son 19 grup maçının sadece 1’ini kaybetti.

A Milli Takım, Ermenistan'a karşı geleneği bozmadı

EURO 2024 Elemeleri’nde gruptaki ilk maçında Ermenistan’a deplasmanda konuk olan A Milli Takımımız, mücadeleye pek de iyi başlamadı. Henüz 10. dakikada Ozan Kabak, golü kendi kalemize attı. Ancak oyuncularımız çabuk toparlandı. Beklenen golü de 34. dakikada müthiş bir vuruşla Orkun Kökçü attı. İkinci devrede Stefan Kuntz sistem değişikliğine giderken, 64’te Kerem’in golüyle Ay-Yıldızlılar öne geçti ve zorlanarak da olsa galip geldi.

Haberin Devamı

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Tarihimizde Ermenistan’a karşı oynadığımız 3. maçı da kazandık, geleneği bozmadık! Daha önce 2008’deki mücadeleyi Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk’ün golleriyle 2-0 bitiren Türkiye, 2009’da Halil Altıntop ve Servet Çetin’in golleriyle kazanmıştı.

13 galibiyet, 5 beraberlik

Öte yandan Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki etkili istatistiğimizi de dün devam ettirdik. Son 19 grup maçının sadece birini kaybeden A Milli Takımımız, 13 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Mağlup olduğumuz karşılaşma, 2019’un Haziran ayında İzlanda (1-2) deplasmanındaydı. Ermenistan ise çıktığı son 14 resmi maçın yalnızca 1’ini kazandı ve 10 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı.

ORKUN'DAN MÜTHİŞ GOL

Feyenoord’ta çok iyi bir sezon geçiren Orkun Kökçü, etkili performansını A Milli Takım’da da sürdürdü. Ermenistan’daki mücadeleye ilk 11’de başlayan 22 yaşındaki gurbetçi yıldız, 34. dakikada ceza sahası dışından çok şık bir gole imza attı.

Haberin Devamı

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Feyenoord’un kaptanı, Hollanda ekibinde çıktığı 35 karşılaşmada 12 gol, 3 asistlik skor katkısı sağlamıştı. Orkun, dün Ay-Yıldızlı formayla 2. kez gol sevinci yaşadı. Başarılı orta saha, bu iki golü de ceza sahası dışından kaydetti.

ENES ÜNAL'DAN AKIL DOLU ASİST

Getafe’de attığı gollerle adını iyice parlatan Enes Ünal, Ay-Yıldızlı formayla çıkışını sürdürdü. Enes, 64. dakikada Kerem’in golünde akıl dolu bir asiste imza attı.

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Kendisine yapılan faul sonrası zaman kaybetmeden serbest vuruşu kullanan Enes, savunma arkasına sarkan Kerem’e çok güzel pas attı. Kerem de meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

BÜYÜKEKŞİ'DEN BARIŞ MESAJI

İLK GOLDE PASI ONUR VERDİ

Sezon başında Kayserispor’dan Beşiktaş’a transfer olan Onur Bulut, ikinci Milli maçında Orkun'un attığı golde asisti yaptı.

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Onur, "Zor bir galibiyetti. İyi bir futbol sergileyemedik. Önemli olan 3 puanı almamızdı. Salı günü evimizde zor bir rakiple oynayacağız. Umarım daha iyi olacak. Her şey daha tam oturmadı ama günden güne daha iyi olacağız" açıklamasını yaptı.

CENGİZ ÇABALADI AMA OLMADI

2022 takvim senesinde A Milli formayla en fazla gole katkı sağlayan isim olan Cengiz Ünder, Ermenistan filelerini boş geçti.

Haberin Devamı

A Milli Takım, Ermenistana karşı geleneği bozmadı

Maç öncesinde yaptığı açıklamada, “Ya golüm ya da asistim var” diyen başarılı kanat oyuncusu, hücumda çok çabalamasına rağmen skora etki edemedi. Cengiz, 8 gollük skor katkısının sadece 1’ini deplasmanda yapmış, o da Portekiz maçı (1 asist) olmuştu.

KLASINI KONUŞTURDU

SALİH ÖZCAN: TAHMİN EDİYORDUK

Merih Demiral'in yerine ikinci devreye başlayan Salih Özcan, "Taraftarların bizi ıslıklayacağını biliyorduk. Zor ve sert bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Ancak, kazanmayı başardık ve EURO 2024 yolunda ilk adımı atmayı başardık. 6 numarada yalnız oynadım, önümde Hakan ve Orkun 8 olarak yer aldı. Topla daha rahat oynadık. 3 puanla ülkemize geri dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ