MENÜ

32 yaşındaki Selçuk Erdoğan, Genç Milli Takımlar bünyesine katılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu, Genç Milli Takımlar Teşkilatı'nda bir değişim sürecine girmiş durumda. Ümit Milli Takım'da teknik direktörlük görevine Levent Sürme'yi getirmeye hazırlanan Türkiye Futbol Federasyonu, Selçuk Erdoğan'ı da teknik kadroda görevlendirecek.

32 yaşındaki Selçuk Erdoğan, Genç Milli Takımlar bünyesine katılıyor

​TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunun kararıyla uzun yıllardan beri eleştirilerin odağında olan, genç milli takımlar teknik kadrolarındaki değişiklikler hayata geçirilmeye başlandı. TFF icra kurulu üyeleri ve milli takımlar sorumlusu Hamit Altıntop’un aldığı ortak karar sonrasında Selçuk Erdoğan genç milli takımlar bünyesine dahil oldu. ​

Haberin Devamı

LEVENT SÜRME'NİN YARDIMCISI OLACAK

Hamit Altıntop, Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü adına şu anda Stefan Kuntz'un yardımcılığını yapan Levent Sürme'yle her konuda görüştü ve anlaştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin onayından sonra 39 yaşındaki çalıştırıcı Ümit Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak göreve başlayacak. Selçuk Erdoğan'ın ise Levent Sürme'nin yardımcılığı görevinde yer alacağı öğrenildi. 

Daha önce Şenol Güneş döneminde A Milli Takım antrenörlüğüne de adı geçen Selçuk Erdoğan, 21 yaşında Feda Dönemi’nde Beşiktaş’ta başladığı antrenörlük kariyeriyle Avrupa’nın en genç antrenörü unvanını elde etmişti. Bursaspor sportif direktörlüğü yaptığı dönemde oluşturduğu altyapı organizasyonu ve kazandırdığı genç oyuncularla dikkat çeken genç antrenör; Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’ın yanı sıra Antalyaspor, Adana Demirspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Adanaspor, Bursaspor ve Kayserispor’da görev yapmıştı. ​Futbol alanında doktoraya sahip olan ve 4 dil bilen Selçuk Erdoğan antrenörlük stajlarını sırasıyla; Ümit Özat ile Ankaragücü’nde, Gheorge Hagi ile Romanya Hagi Futbol Akademisi'nde ve Atletico Madrid’de Diego Simeone’nin yanında yaptı. Uluslararası FIFEX Futbol Endüstrisi Fuarı’nda yaptığı sunum ile Porto ve Getafe’nin radarına giren genç isim, uzun yıllar Samet Aybaba ve Ünal Karaman gibi deneyimli teknik direktörlerle birlikte görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Selçuk Erdoğan’ın adı geçtiğimiz dönemlerde bir çok kulüple de anılmıştı. TFF kanadından gelen diğer bilgilere göre ise;Mehmet Büyükekşi yönetiminin genç milli takımların her seviyesinde çağdaş ve geniş bir ekiple çalışmak için uzun süredir hazırlık yaptığı belirtiliyor.Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop’un özellikle Anadolu’daki futbol kulüpleri,altyapılar,okul futbolu ve amatör seviyedeki takımlarla ilgili farklı çalışmalar içerisine girdiği ve donanımlı-liyakatlı antrenörlerle çalışmak istediği de gelen istihbaratlar arasında sıcaklığını koruyor.

Ömer Necati Albayrak

YORUM YAZ