MENÜ

Türkiye Uluslar Ligi'nden Euro 2020'ye nasıl gider? İşte o ihtimaller

Euro 2020’ye elemelerden gidilememesi durumunda Play-Off’tan katılmanın yolunu açan Uluslar Ligi’nde Türkiye, İsveç'e 1-0 mağlup olunca UEFA Uluslar Liginde C Ligi'ne düştü. Şimdi herkes, Ay-Yıldızlılar’ın 2020’ye elemelerden katılamaması halinde Uluslar Ligi’nde nasıl bir şansı olduğunu merak ediyor. İşte 11 maddede A Milli Takımımızı bekleyen süreç...

Türkiye Uluslar Ligi'nden Euro 2020'ye nasıl gider? İşte o ihtimaller

UEFA’nın hazırlık maçlarının yerine getirdiği ve Euro 2020’ye elemelerden gidilememesi durumunda Play-Off’tan katılmanın yolunu açan Uluslar Ligi’nde Türkiye, B Ligi 2. Grup’ta üçüncü olarak C Grubu’na düştü. Şimdi herkes, Ay-Yıldızlılar’ın 2020’ye elemelerden katılamaması halinde Uluslar Ligi’nde nasıl bir şansı olduğunu merak ediyor. Eğer işimiz buraya kalırsa, şu an bir şey söylemek için erken. Ancak süreci doğru anlamak adına işte madde madde bizi burada bekleyen süreç;

Haberin Devamı

1- Öncelikle Uluslar Ligi’nde A, B, C ve D liglerindeki grupların hepsinde maçlar tamamlanacak. A Ligi’ndeki 4 grubun birincisi, Uluslar Ligi Final-Four’una kalacak.

2- Portekiz’de oynanacak final maçlarının kura çekimi 3 Aralık’ta gerçekleşecek. Portekiz’deki organizasyonun yarı finaller (5 Haziran ve 6 Haziran 2019), üçüncülük ve final (9 Haziran 2019) maçlarının ardından Uluslar Ligi’nde kupanın sahibi belli olacak.

3- Bu Final-Four’un ardından Uluslar Ligi ülke sıralaması netleşecek. Final-Four’da şampiyon olan takım 1., finalist 2., diğer iki takım da üçüncü ve dördüncü sırayı alacak.

4- Uluslar Ligi sıralamasında bu 4 takımın ardından sıralama, yine Uluslar Ligi’nde takımların bu sezonki performansına göre belli olacak. Burada da şu kriterler devreye girecek;

Haberin Devamı

■ Gruptaki pozisyon

■ En yüksek puan

■ Gol averajı

■ En çok gol

■ En çok deplasmanda gol

■ En çok galibiyet

■ En çok deplasmanda galibiyet

■ Disiplin (Sarı ve kırmızı kartlar)

■ Uluslar Ligi takım katsayı sıralamasındaki pozisyonu.

5- Uluslar Ligi’nde ülkelerin sıralaması belli olduktan sonra Euro 2020 elemelerinden kimlerin finallere gideceğinin netleşmesi beklenecek.

Türkiye Uluslar Liginden Euro 2020ye nasıl gider İşte o ihtimaller

6- A, B, C ve D liglerinde gruplarında birinci olup, Euro 2020 elemelerinden finallere katılamayan birinciler, kendi liglerinde 4’erli olarak ayrılacak ve aralarında tek maçlı eleminasyon sistemi üzerinden yarı finaller ve final maçlarına çıkacak. Finali kazananlar, Euro 2020 biletini kapacak son 4 takım olacak.

Türkiye Uluslar Liginden Euro 2020ye nasıl gider İşte o ihtimaller

7- A ve B Ligi’nde üstümüzdeki takımlardan ne kadar çok sayıda ekip finallere Euro 2020 elemelerinden giderse ve biz eğer buradan gidemezsek, Play-Off biletini kapma şansımız o oranda artacak.

8- Eğer A ve B’deki 4 grup birincisinden birkaçı ya da daha çoğu, ayrıca yine bu gruplardaki birçok takım final biletini kaptıysa, bu gruplardaki 4 Play-Off takımını oluşturmak adına önce A için A’daki en iyi sıralamadaki takıma, B’deki için de B’deki en iyi sıralamadaki takım baz alınacak.

Türkiye Uluslar Liginden Euro 2020ye nasıl gider İşte o ihtimaller

9- Örneğin A Ligi için 4 takımlı Play-Off’ta 1 eksik varsa ve A Ligi’ndeki tüm gruplarda takım kalmadıysa, B Ligi’ne bakılacak. B’deki Play-Off pozisyonunu birincinin yerine elde eden takımlar hariç, bunların dışında kalan en yüksek sıralama puanına sahip takım, A Ligi’nin Play-Off’una alınacak. Bu söylediğimiz C’den B’ye, D’den C’ye geçişte de geçerli olacak.

Haberin Devamı

10- Bu arada kendi liginde ya da bir üst ligde Play-Off pozisyonunu doldururken, her zaman alınacak takımın bulunduğu lig içindeki sıralamasına bakılacak. Yani Türkiye’nin, A Ligi’ndeki Play-Off hakkını alması için B takımları içindeki pozisyonu önemli olacak.

Türkiye Uluslar Liginden Euro 2020ye nasıl gider İşte o ihtimaller

11- ..Ve son olarak 24 takımlı Euro 2020’ye elemelerden gitme hakkını elde eden 20 ülke arasına giremeyen, ancak Uluslar Ligi’nde Play- Off potasına girmeyi başaran takımlar; A, B, C ve D Ligi’nde kendi içlerinde oynanacak 2020 Mart ayındaki tek maçlı yarı final ve final maçlarıyla son 4 biletten birini kapmaya çalışacak.

Çağrı Davran

YORUM YAZ