MENÜ

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan büyük gurur

09-14 Ekim 2023 tarihlerinde CMAS Dünya Sualtı Federasyonu tarafından Küba/Varadero’da düzenlenen “19. Dünya Su altı Fotoğraf” ve “5. Dünya Su altı Video” Şampiyonası’na 15 ülkeden, 25 su altı fotoğrafçısı ve 10 su altı videocusu olmak üzere toplam 35 takım katıldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan büyük gurur

Dünya Şampiyonasından iki altın üç bronz madalya ile dönen milli sporcularımız Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Sualtı Görüntüleme branşı tarihinde görülmemiş bir başarı elde ettiler.  Şampiyonada bayrağımızı iki kez göndere çektirerek milli marşımızı çaldıran milli takım sporcularımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize büyük bir gurur kazandırdı.

Haberin Devamı

İki gün boyunca şampiyona organizasyonu tarafından belirlenen toplam dört dalış noktasında dalış yapan 15 ülkenin milli sporcuları Küba/Varadero’nun su altı güzelliklerini görüntülediler. Çektikleri görüntülerden en güzellerini seçen milli sporcular, fotoğraf dalında mevcut 6 kategoriden seçtikleri 4 kategoride, video dalında ise mevcut 3 kategoriden seçtikleri 2 kategoride eserlerini dünyanın en iyi fotoğrafçı ve videocularından oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesine verdiler.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan büyük gurur

Jüri değerlendirmelerinin sonucunda Ali Alpkurt Baranok kaptanlığında yarışan milli sporcularımızdan fotoğraf dalında yarışan Eser Paşa ve dalış eşi Tolga Pat “makro” kategorisinde 1.lik derecesi elde edip altın madalya alarak “Dünya Şampiyonu” oldular. Milli sporcularımızdan Eren Baştanoğlu ve dalış eşi Hakkı Togay Tanyolaç ise “makro” ve “geniş açı” kategorilerinde dünya 3.lüğü derecelerini elde ederek 2 adet bronz madalya aldılar.

Haberin Devamı

Video dalında yarışan milli sporcularımızdan Erkan Balk ve dalış eşi Akın Bağcılar “film” kategorisinde 1.lik derecesi elde edip altın madalya alarak dünya şampiyonu ve “belgesel” kategorisinde ise 3.lük derecesi elde edip bronz madalya alarak dünya 3.lüğü ünvanlarını elde ettiler.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan büyük gurur

YORUM YAZ