MENÜ

Türkiye Satranç Federasyonu'ndan örnek hareket!

Yeni tip corona virüs ( COVID-19 ), salgını sebebiyle yetkililerce yapılan 'Evde Kal' çağrısına uyulan bu zamanlar için Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), alkışlanacak bir kampanyaya imza attı.

Türkiye Satranç Federasyonu örnek bir kampanyaya daha imza attı. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs salgını ülkemizdede görüldü ve etkisini arttırdı. Bunun üzerinde alınan tedbirler arasında tüm branşlardaki spor faaliyetleri ertelendi. Yetkililer tarafından yapılan ‘Evde Kal’ çağrısına karşılık evde spor yapma ve insanları ihtiyaçları dışında evden çıkmamaya yönlendiren faaliyetler kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu ‘’Evde Satranç Var’’ kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada kampanya ile ilgili şu açıklamalara yer verildi: “Yeni corona virüs tehdidi nedeniyle çok sayıda tedbir alınıyor. En büyük hedef, bu krizden en az hasarla ve sağlıkla çıkabilmek. Dünyadaki diğer ülkeler gibi Türkiye’deki tedbirler de salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacak. Bilim insanlarının bu süreçteki önerilerine uyulması, sosyal temasın kaldırılması, sosyal mesafenin korunması, sosyal hareketliliğin azaltılması bur süreçte virüsün yayılma hızını, dolayısıyla yol açtığı tehdidi düşürecek en önemli etkenler olarak değerlendiriliyor. Zor ve sıkıntılı günlerden geçilen bu günlerde Türkiye Satranç Federasyonu, tüm Türkiye’deki satranç sporcuları ve satranç severler için “Evde Satranç Var” kampanyasını başlatıyor. TSF, sosyal izolasyon sürecinin virüs tehdidinin yayılmasında önemli olduğu vurgusunun uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulandığı bu günlerde herkesi satrancın heyecan ve mücadele dolu dünyasına davet ediyor. TSF, satranç severleri evlerinde satranç oynamaya, bilmeyenleri öğrenmeye ve de bu güzel görüntüleri de TSF ve sosyal medya hesaplarından paylaşmaya çağırıyor. TSF, Satranç öğrenmek isteyenler için de federasyonun web sayfasındaki dijital eğitim bölümünden yararlanma fırsatını sunuyor.”

YORUM YAZ