MENÜ

Türkiye, Olimpiyat Avrupa Elemeleri'nde 14 sıklette toplam 4 kota çıkardı

Grekoromen stilde yüzümüz bir tek Kerem Kamal'la güldü. 21yaşındaki genç yetenek, yarı finalde Macar rakibini 5-4 yenerek adını finale yazdırdı ve 60 kiloda Tokyo vizesini cebine koydu. Güreşte daha önce Dünya Şampiyonası'nda 4 kota almayı başaran Ay-Yıldızlılar, Avrupa Elemeleri'nde ise serbestte 2, kadınlar ve grekoromende 1'er kota çıkardı ve toplamda 8 kotaya ulaştı.

Türkiye, Olimpiyat Avrupa Elemeleri'nde 14 sıklette toplam 4 kota çıkardı

Macaristan'ın ev sahipliği yaptığı Tokyo Olimpiyat Oyunları'na kota veren Avrupa Elemeleri'nde bugün Grekoromen Milli Takımımız mindere çıktı. Kerem Kamal (60kg), Atakan Yüksel (67kg), Fatih Cengiz (77kg) ve Metehan Başar (87kg) kota mücadelesi verdi. Ancak daha sabah seansındaki müsabakalar sonunda 4 güreşçimizden 3'ü çeyrek finale kalamayarak kota şansını yitirdi.

Haberin Devamı

Grekoromende 4'te 1

60 kilodaki Kerem Kamal ise grekoromende yüzümüzü güldüren tek isim oldu. 21 yaşındaki Milli sporcu, akşam seansında önce çeyrek finalde Rumen rakibini Ciobanu'yu 9-1 ve yarı finalde de Macar rakibi Torba'yı 5-4 yendi ve finale çıkarak Tokyo vizesini aldı. Bu sonuçla Türkiye, Avrupa Elemeleri'nde serbestte 2, kadınlar ve grekoromende 1'er olmak üzere 14 sıkletten 4 kota çıkardı.

Daha önce Dünya Şampiyonası'nda 4 kota alan Ay-Yıldızlılar, Avrupa Elemeleri'yle birlikte kota sayısını 8'e çıkardı. Bu arada güreşte ayrıca mayıs ayında Olimpiyat Dünya Elemeleri de yapılacak.

Hatice Yücel

YORUM YAZ