MENÜ

"Türkiye kazaya kurban gitmiş"

Romanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Razvan Lucescu, (A) Milli Futbol Takımı ile yapacakları özel maçta kendilerini ciddi bir rakibin beklediğini bildiklerini kaydetti.

"Türkiye kazaya kurban gitmiş"

Marriott Hotel’de düzenlenen basın toplantısında (A) Milli Futbol Takımı ile yarın yapacakları özel maçı değerlendiren Lucescu, grup maçları başlamadan önce kendileri için bir dostluk mücadelesi olacağını ifade etti.

Türkiye’nin son 10 yılda önemli başarılar elde ettiğini, kendilerini ciddi bir rakibin beklediğini bildiklerini anlatan Lucescu, "Türkiye’nin son 10 yılda Dünya 3.’lüğü var Avrupa Şampiyonası’nda 3.’lüğü var. Tabi ki Türkiye’nin son 10 yılına baktığımızda, milli takımın performansı, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynaması, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı alması, Türk futbolunun ne kadar ilerlemiş olduğunu, aşama kaydettiğini hepimiz görüyoruz. Ciddi bir rakiple karşılaşacağımızın farkındayız" diye konuştu.

(A) Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink’in dünyanın önde gelen tecrübeli, kariyerli bir teknik adamı olduğunu belirten Lucescu, "İstanbul’da Türk Milli Takımı’na karşı oynamak bizim için çok ciddi bir sınav ve onur olacak" dedi.

Türkiye’nin Emre, Arda, Hakan Balta, Sabri, Tuncay gibi çok önemli futbolculara sahip olduğunu kaydeden Lucescu, bu önemli futbolcuların yanında yeni yeteneklerin de ortaya çıkabildiğini ifade etti.

"PRESTİJİMİZ VE ONURUMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR MAÇ"
Türkiye karşısında alacakları sonucun, grup maçları öncesi takımında nasıl bir etki yaratacağı sorusuna Lucescu, "Alacağımız sonuç grup maçları öncesi bizi etkilemeyecek. Fakat prestijimiz ve onurumuz için çok önemli bir maç. Önemli bir rakiple oynayacağız. Grup maçlarımızdan önce aynı zamanda bir tecrübe de kazanacağız" şeklinde yanıt verdi.

"BABAM İÇİN TÜRKİYE ÇOK GÜZEL ANILAR TAŞIYOR"
Razvan Lucescu, Türkiye’de Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştıran, Ukrayna’nın Shaktar Donetsk takımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda UEFA Kupası’nı alan babası Mircea Lucescu’nun Türkiye’de çok güzel anıları olduğunu ifade etti.

Babası’nın kendisine bu maç öncesi uyarılarda bulunup bulunmadığı sorulan Lucescu, "Benim babam için Türkiye çok güzel anılar taşıyor. Güzel tecrübeleri var. Eminim birçok teknik adam Türkiye’de antrenörlük, teknik direktörlük yapmak ister. Türkiye’de insanların futbol için çok büyük tutkuları var. Böyle insanlarla çalışmak çok güzel ve heyecan verici. Eminiz yarın bu futbol tutkusunu tribünlerde göreceğiz" şeklinde konuştu.

Lucescu, babası gibi bir gün Türkiye’de çalışmak isteyip istemediği sorusuna ise "Şimdi ihtimaller üzerinde konuşmak istemiyorum ama her zaman büyük bir zevkle Türkiye’ye geliyorum" yanıtını verdi. Lucescu, Rumen basın mensuplarına yaptığı, Türkçe’ye tercüme edilmeyen açıklamalarında, babasının UEFA Kupası’nı kazandığı statta çıkmanın kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

"TÜRKİYE BİR KAZAYA KURBAN GİTMİŞ"
Son dönemde Balkan futbolundaki gerilemeyle ilgili düşünceleri sorulan Lucescu, Türkiye’yi bunun dışında tuttuğunu belirterek özetle, "Türkiye basit ve kolay maçları, kağıt üzerinde alması gereken maçlarda ağırlığını koyamadı. Bu maçları hafife almış gibi gördüm. Böylece son dünya kupasına gidemedi. Grubundan Bosna Hersek gitti. Bana göre bu durumda bir kazaya kurban gitmiş. Biz Rumen futbolu olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Gereken zamanda gereken temelleri sağlam olarak atamadık. Türkiye bunu 10-15 yıl önce yapmış. Biz geciktiğimiz için biraz sıkıntı doğdu. Genç yeteneklere imkan ve koşulları sağlayamadık" şeklinde konuştu.
Avrupa Şampiyonası elemeleri (D) Grubu’ndaki rakiplerinden Fransa ve Bosna Hersek’i de değerlendiren Lucescu, dengeli bir grupta olduklarını, Arnavutluk ve Belarus gibi ekiplerin de önemli takımlar olduğunu anlatarak, "Bosna Hersek yükselişe geçti. Çok kıymetli futbolcuları var. Fransa bu yaz sıkıntılı bir dönem geçirdi fakat çok seçeneğe sahip olan bir takım. Her zaman değerli futbolcuları sahaya sürebilirler" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ