MENÜ

Türkiye ile Andorra eşit!

Rusya'nın Sochi şehrinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na sadece 6 sporcu ile katılabilen Türkiye'nin sporcu sayısı eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Türkiye ile Andorra eşit!

Rusya'nın Sochi şehrinde bugün başlayacak ve 23 Şubat'a kadar devam edecek olan 2014 Kış Olimpiyat Oyunları, toplam 2 bin 874 sporcu ile tarihin sporcu katılım rekorunu kırdı. 87 ülkenin mücadele edeceği oyunlarda madalya kazanması beklenmeyen Türkiye ise sadece 6 sporcu ile temsil edilebilecek. 76 milyon nüfusuna rağmen oyunlara sadece 6 sporcu gönderebilen Türkiye ile 85 bin nüfusu olan Andorra'nın da 6 sporcu ile Rusya'da mücadele edecek olması dikkatleri çekiyor. Andorra ile aynı sayıda sporcu ile mücadele edecek olan Türkiye, tropikal ülkelerden Jamaika'yı 3 sporcu ile geçmiş durumda. Türkiye, kar yağışının pek rastlanmadığı Bermuda, Cayman Adaları, Dominik, Doğu Timor, Togo, Tonga, Virgin Adaları ve Zimbabwe gibi ülkeleri de geride bırakmayı başardı. Nüfusu Türkiye'nin çok altında olan bazı Avrupa ülkeleri de katılımcı sayısında Türkiye'nin gerisinde kaldı.

Türkiye'nin 6 sporcuyla mücadele edeceği Sochi 2014'de yarışma alanlarında en çok ev sahibi Rusya'nın sporcuları boy gösterecek. Rusya'yı ABD ve Kanada takip ediyor. Rusya 136'sı erkek, 96'sı bayan olmak üzere toplam 232, ABD ise 125'i erkek ve 105'i bayan olmak üzere toplam 230 sporcuyla oyunlarda madalya kovalayacak. Kanada'nın sporcu sayısı 99'u bayan olmak üzere toplam 220.

Oyunlara 16. kez katılan Türkiye'yi buz dansında Alper Uçar-Alisa Agafonova ikilisi, kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlago, Alp disiplininde ise Tuğba Kocaağa ve Emre Şimşek temsil edecek.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ