MENÜ

Türkiye EURO 2020 puan durumu ve fikstürü! EURO 2020 A Grubu puan durumu ve kalan maçlar | Türkiye kaçıncı sırada?

EURO 2020'de heyecan Türkiye-İtalya maçıyla başladı. Roma'da yıldızlar topluluğu İtalya'ya 3-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, kalan 2 maçta alacağı skorlarla bir üst tura yükselmeye çalışacak. A Grubu'nun diğer maçında Galler ile İsviçre 1-1 berabere kaldı. Futbolseverler, Türkiye'nin fikstürünü ve A Grubu'ndaki puan durumunu araştırıyor, Türkiye kaçıncı sırada? sorusuna yanıt arıyor. Türkiye EURO 2020 A Grubu puan durumu ve kalan maçları haberimizde.

Türkiye EURO 2020 puan durumu ve fikstürü! EURO 2020 A Grubu puan durumu ve kalan maçlar | Türkiye kaçıncı sırada?

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen EURO 2020 başladı, açılış Türkiye-İtalya maçıyla yapıldı. Şenol Güneş yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı 3-0 mağlup tamamladı. Bu maçın ardından Galler-İsviçre maçının önemi bir hayli arttı. İki takım berabere kalması Milli Takımımız şansını arttırdı. Bizim Çocuklar, 16 Haziran'daki Galler ve 20 Haziran'daki İsviçre maçlarını kardeş Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

Haberin Devamı

Türkiye EURO 2020 puan durumu ve fikstürü EURO 2020 A Grubu puan durumu ve kalan maçlar | Türkiye kaçıncı sırada

EURO 2020 A Grubu puan durumu / Türkiye kaçıncı sırada?

1- İtalya / 3 puan

2- İsviçre / 1 puan

3- Galler / 1 puan

4- Türkiye / 0 puan

Türkiye'nin kalan maçları... EURO 2020 A Grubu fikstürü

11 Haziran Cuma: Türkiye-İtalya maç sonucu: 0-3

12 Haziran Cumartesi (TSİ 16.00): Galler-İsviçre: 1-1

16 Haziran Çarşamba (TSİ 19.00): Türkiye-Galler (Bakü Olimpiyat Stadı)

16 Haziran Çarşamba (TSİ 22.00): İtalya-İsviçre (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): İtalya-Galler (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): Türkiye-İsviçre (Bakü Olimpiyat Stadı)

EURO 2020 hangi ülkelerde yapılacak?

UEFA'nın 60. yılı dolayısıyla 11 ülkede gerçekleşecek olan organizasyona; Roma (İtalya), Glasgow (İskoçya), Londra (İngiltere), Sevilla (İspanya), Amsterdam (Hollanda), Kopenhag (Danimarka), Münih (Almanya), Bükreş (Romanya), Budapeşte (Macaristan), St. Petersburg (Rusya) ve Bakü (Azerbaycan) şehirleri ev sahipliği yapacak. 11 farklı ülkede oynanacak olan karşılaşmalarda, ev sahipleri olmasına karşın Romanya ve Azerbaycan boy gösteremeyecek.

Haberin Devamı

EURO 2020 gruplarda kaç takım üst tura yükselecek?

Gruplarında ilk 2 sırayı elde eden takımlar direkt olarak üst tura yükselirken, 6 grupta 3. sırayı alan en iyi 4 takım da üst tura yükselme başarısı gösterecek.

Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu:

Kaleci: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Mert Müldür (Sassuolo), Ozan Kabak (Schalke 04), Rıdvan Yılmaz ( Beşiktaş ), Umut Meraş (Le Havre)

Orta saha: Yusuf Yazıcı (Lille), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Taylan Antalyalı ( Galatasaray ), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Cengiz Ünder (Roma), Enes Ünal (Getafe), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Halil İbrahim Dervişoğlu (Brentford), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf).

YORUM YAZ