MENÜ

Türkiye, Corona virüse karşı mücadelede başarılı mı?

"Corona virüsü Türkiye son dakika vaka sayısı" vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Koronavirüs Türkiye son dakika haberleri de sıkça araştırılıyor. Peki, Türkiye'de corona virüse karşı mücadelede gereken önlemleri aldı mı? Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, görüşlerini aktardı.

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü salgınında ölümler vaka sayılarında yaşanan artışlarla ilgili bilgiler gelmeye devam ederken, ülkemizde de yetkililer alınması gereken önlemler ve toplam vaka sayısına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor. Ülkelerin aldığı önemlere rağmen corona virüsü (Kovid-19) şu anda yüz binlerce kişiyi enfekte etmiş ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuş durumda.

Haberin Devamı

Peki, Türkiye'de Corona virüsle mücadele konusunda doğru hamleler yapıldı mı?

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, Türkiye'deki Corona virüs vakaları ve alınan tedbirlerle ilgili görüşlerini aktardı.

Türkiye'de, Corona virüsle mücadele konusunda, devletin aldığı önlemlerden ziyade toplumsal bir sorunun olduğunu dile getiren Sezgin, "Türkiye'de benim izlediğim kadarıyla, 'Nasıl olsa Türkiye'ye gelmeyecektir' inancı vardı. Türkiye'ye gelir gelmez önlemler alındı ve okullar tatil edildi. Türkiye'de kişisel bazda eksiklikler var. "Bu biyolojik silahtır, bize bulaşmaz." ya da "Biz imanımızla bunu durdururuz, bizi teğet geçer" gibi inanışlar var malesef. "Hani ya virüs mü var? ben görmüyorum." diyenler var. Bu toplumsal açıdan büyük problem. Devlet olarak da biraz şeffaf olunabilse daha iyi olur. Şu anda İngiltere, İsveç ve Norveç'te hangi bölgede kaç hasta olduğu biliniyor. Yorum yapmak için çok erken. İçten umuyorum ki İtalya gibi olmayız. Şu anda sayılara bakarsak çok yüksek artışlar var. Önlemler alınabilir ve diğer Avrupa ülkelerinin seviyesine inebiliriz" dedi.

YORUM YAZ