MENÜ

Türkiye A Milli Futbol Takımımız'ın EURO 2020'deki işi mucizeye kaldı

Galler mağlubiyeti EURO 2020 hesaplarımızı bozdu, son 16 Turu için işimiz mucizeye kaldı. Son sıraya demir atan Milliler’in İsviçre’yi devirmesi yetmeyecek, diğer gruplardan gelecek sonuçlar kaderimizi çizecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımımız'ın EURO 2020'deki işi mucizeye kaldı

EURO 2020’ye İtalya’da aldığı farklı mağlubiyetle başlayan A Milli Takımımız, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynayacağımız Galler ve İsviçre maçları öncesinde gruptan çıkma konusunda bir hayli umutluydu. Ancak hesaplarımız daha ilk maçımızda bozuldu, ikincilik şansımızı kaybettik, tur umutlarımız mucizeye kaldı. Turnuvada 2’de ‘0’ çeken Ay-Yıldızlılar, son sıraya demir attı. Milliler’in son 16 için İsviçre’yi yenmesi yetmeyecek, rakiplerin alacağı sonuçlar kaderimizi çizecek.

Haberin Devamı

2016 kâbusu akıllarda

En iyi ihtimalle 3 puan toplayabilecek olan Milliler’in eksi 5’lik averajı da en büyük handikabımız olarak gözüküyor. İtalya’nın İsviçre’yi yenip gruptan çıkmayı garantilediği, Galler’in ikincilik için avantaj yakaladığı grupta Türkiye’nin tek şansı en iyi 3.’ler arasına girebilmek.

Haberin Devamı

Ancak bir galibiyetle Milliler’in en iyi 3.’ler arasından devam etmesi düşük bir ihtimal olarak gözüküyor. EURO 2016’da benzer bir durum yaşayan Ay-Yıldızlılar, Hırvatistan (0-1) ve İspanya (0-3) mağlubiyetlerinin ardından Çekya’yı (2-0) yenip grup 3.’sü olmuş ama bizim gibi 3’er puanlı takımlar Portekiz ve Kuzey İrlanda’dan averajımız kötü olduğu için elenmiştik.

YORUM YAZ