MENÜ

Türk uçağı kaçırıldı

Pilotunun kaçırılma sinyali verdiği Kharkov - İstanbul seferini yapan ve 110 yolcu taşıyan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Hava korsanı uçakta yetkililerle pazarlığa oturdu. Hava korsanının Soçi'de gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep ettikten sonra tüm yolcuların tahliye edilmesine izin verdiği ve ardından etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Türk uçağı kaçırıldı

Vali'den açıklama: Boğuşma esnasında etkisiz hale getirildi

Vali Mutlu havalimanında şu açıklamaları yaptı:

“Saat 18.00 itibariyle Sabiha Gökçen Havalimanı’mıza Pegasus Hava Yolumuza e ait Ukrayna- Sabiha Gökçen seferini yapan uçak bir hava korsanı tarafın kaçırılmak suretiyle indirildi. Hava korsanının uçağın Soçi’ye indirilmesi talebine pilot ve mürettebat gayet başarılı bir uygulamayla Soçi yerine İstanbul’a indirilmesini sağladı. O andan itibaren havalimanimızda ilgili birimlerimiz süratli bir kriz merkezi oluşturmak suretiyle takip etmeye başladık. İstihbari bilgi akışını sağlayıp korsanın yalnız olup olmadığını, başka kişilerle bağlantısını, bagajlarının detaylarıyla ilgili tüm bilgileri araştırdık. Şahısla ilgili bütün bilgileri, davranışlarıyla ilgili bilgileri toplayıp ne yapacağımızı kararlaştırdık ve hava korsanı ile müzakereye başladık. Uzman müzakerecimiz kendisiyle görüşmelere başladı. Bu arada hava trafiği bir süre geçişi olarak kapatıldı.

Müzakereler sonunda önce çocuk, yaşlı ve kadınların alınmasını sağladık. Müzakere sırasında İstanbul’daki kendi ülkesinin yetkilileriyle görüşmek istedi, bunu sağladık. Boşaltma çalışmaları sırasında diğer yolcuların da indirilmesini sağladık. Bu sırada özel harekat birimleri uçağın çeşitli yerlerinden içeri sızıp gerekli tertibatları aldılar Yolcuların çıkışının bitirilmesinden sonra silah kullanmadan etkili ve süratli bir müdaheleyle korsanı etkisiz hale getirdiler. Bütün mürettebat ve yolcularımız hiçbir sağlık problemi yaşamadan kurtarılmıştır."

Haberin Devamı
YORUM YAZ