MENÜ

Erdem Can basketbol dünyasını sallıyor! Obradovic'in yardımcılığından şampiyonluğa doğru...

Basketbol Süper Ligi'nde zirvede yer alan Türk Telekom'un başantrenörü Erdem Can, Başkent ekibi ile tarih yazıyor. Obradovic'in yıllarca yardımcılığını yaptıktan sonra kendisini NBA Yaz Ligi'nde de geliştiren 42 yaşındaki basketbol adamının başarısı aslında tesadüf değil.

Erdem Can basketbol dünyasını sallıyor! Obradovic'in yardımcılığından şampiyonluğa doğru...

Basketbol Süper Ligi'nde zirvede yer alan ve son olarak Pınar Karşıyaka'yı yenerek 4 ay sonra İzmir ekibine ilk yenilgisini tattıran Türk Telekom'da başantrenör Erdem Can gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

LİDER DURUMDA

42 yaşındaki basketbol adamının bu başarısı aslında tesadüf değil. Yıllarca Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde çok önemli koçlarla çalışarak edindiği deneyimi şimdi Ankara’da uygulamaya geçiriyor. Mart ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi’nde sadece üç yenilgiyle lider durumda.

KARŞIYAKA 4 AY SONRA KAYBETTİ

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig ekiplerinden Pınar Karşıyaka, 22. hafta mücadelesinden önce bu sezon evinde sadece Ekim 2022’de oynanan Tofaş maçında kaybetmişti. O günden sonra iç sahada çıktığı 8 maçı da kazanan Kaf-Kaf, dün oynanan Türk Telekom karşılaşmasıyla 4 ay sonra Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda kaybetti. Böylece yeşil-kırmızılılar ligde 5 maçlık aradan sonra mağlup olurken bu sezon da 6. yenilgisiyle tanışmış oldu. Zorlu müsabaka sonrasında konuşan Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca da, "Sezonun belki de en kötü basketbolunu bugünkü maçın ilk yarısında oynadık. Uzun süredir kazanıyorduk. Bu maçı da kazansak belki ilk iki de kalmak için şansımız vardı. Bundan sonra ilk dörtteki mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Erdem Can basketbol dünyasını sallıyor Obradovicin yardımcılığından şampiyonluğa doğru...

 

NBA ÇIKIŞ MADDESİ İLE GELDİ

Uzun yıllar görev yaptığı Fenerbahçe Beko'dan 2021 yazında ayrılan ve NBA ekibi Utah Jazz'da başantrenör Quinn Snyder'ın yardımcısı olan Erdem Can, bu sezon başında Türk Telekom'un başantrenörü oldu. Erdem Can, Utah Jazz'da koç Quinn Snyder ile yolların ayrılmasının ardından Türkiye'ye dönme kararı aldı. Erdem Can'ın Türk Telekom'la yaptığı iki yıllık anlaşmanın ilk yıl sonunda NBA çıkış hakkı olduğu belirtildi.

2008-2010 yılları arasında Türk Telekom'da asistan olarak çalışan Erdem Can, 2010-2012 yılları arası Eskişehir'de başantrenörlük yapmış ve daha sonra Fenerbahçe Beko'da yardımcı antrenörlük görevi yapmıştı.

YILLARCA DENEYİM KAZANDI

Obradovic'in ardından Kokoskov'un yardımcılığını yapan ve sezon sonu NBA'e giden Erdem Can, ayrılığın ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'de Simone Pianigiani, Ertuğrul Erdoğan, Zeljko Obradovic ve İgor Kokoskov’un yardımcılığını yaptım. Obradovic dünya basketbolunda çok önemli bir figür, NBA’de bile çok yakından izlenir. Mentörlük, liderlik ve oyun taktiği konusunda bana yaptığı katkılar yadsınamaz. Utah Jazz beni 6 yıl üst üste NBA Yaz Ligi’ne davet etti. Bu süreçte takımın yöneticileriyle ilişkilerimiz gelişmişti. Utah Jazz’dan teklif gelince Obradovic’i arayıp fikrini sordum. Gitmemin benim için daha iyi olacağını söyledi. Kokoskov ayrıldıktan sonra bana hep Sertaç Komsuoğlu ve Maurizio Gherardini tarafından başantrenör adaylarından biri olduğum söylendi ama bu hiçbir zaman teklif boyutuna gelmedi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

 

Erdem Can basketbol dünyasını sallıyor Obradovicin yardımcılığından şampiyonluğa doğru...

 

'FENERBAHÇE'YE KIRGIN DEĞİLİM'

Tecrübeli çalıştırıcı, "Bu kadar yıl çalıştım, kendimi başantrenörlük yapma konusunda hazır hissediyordum ama bunun takdirini yapacak kişi ben değilim ki. “Ama burası çok büyük bir kulüp, biz bu riski alamayız” da diyebilirler ama Utah Jazz bana bu güveni gösterdi. Bazen daha güçlü dönebilmek, daha iyi şeyler yapabilmek için gitmeyi de bilmek gerekiyor. Fenerbahçe’de teklif yapılmaması bende bir kırgınlık yaratmadı. Çünkü hayatta kontrol edemediğimiz şeyler var. Fenerbahçe de o takdiri bulamadık. Ama ilerde bulacağımız zamanlar olur belki. Olaylara duygusal bakmıyorum, kalbimden geçen hislere de bakmıyorum çünkü realiteler var. Ama ana amaç hedefe gitmektir, yol uzar, bazen yokuş olur ama hedefiniz belliyse oraya doğru gidersiniz. Ben de başka bir yoldan gideceğim" diyerek Sarı Lacivertliler'e kırgın olmadığını belirtmişti.

Haberin Devamı

 

Erdem Can basketbol dünyasını sallıyor Obradovicin yardımcılığından şampiyonluğa doğru...

 

ŞİMDİDEN GÖZDE İSİM

Özellikle Obraodvic döneminin sembol isimlerinden biri olan Erdem Can'ın Ufuk Sarıca, Orhun Ene ve Ergin Ataman'dan sonra Avrupa basketboluna damga vurabilecek bir isim olarak gösteriliyor. Mütevazı kadrosu ve yapılanması ile Türk Telekom'un başarısında başrol oynayan Erdem Can'ın bu sezon olası bir lig şampiyonluğu sürpriz olmayacak.

Yıllarca deneyimli isimlerle birlikte çalışan 42 yaşındaki çalıştırıcının gösterdiği başarılı performans şimdiden tüm Avrupa'nın da ilgisini çekmiş durumda.

YORUM YAZ