MENÜ

Türk pilotları Barcelona'da 24 saat yarışlarına katılıyor

Borusan Otomotiv Motorsport Yarış Takımı İspanya'da yapılacak olan Barcelona 24 Saat yarışına katılacak. 8 Eylül Cumartesi günü start alacak olan yarış kesintisiz 24 saat sürecek.

Türk pilotları Barcelona'da 24 saat yarışlarına katılıyor

Aytaç Biter, Cengiz Oğuzhan, Ertan Nacaroğlu, İbrahim Okyay ve Yadel Oskan’dan oluşan pilot kadrosu ile klasmanı SP3’de iddialı olmak isteyen Borusan Otomotiv Motorsport, BMW M3 ile Katalunya Pisti’nde olacak.

Türk takımı yarış için son testini Körfez Pisti’nde gerçekleştirdi. İzmit’te yapılan testte bir araya gelen Türk ekibi, pilot değişimi ve otomobilin ayarları üzerine çalışmalar yaptı.

1991 yılında inşa edilen ve birçok önemli motorsporu organizasyonuna ev sahipliği yapan 4.727 Kilometre uzunluğundaki Katalunya Pisti’nde koşulacak Barcelona 24 saat yarışı tam bir dayanıklılık ve hız mücadelesi olacak.
7 Eylül Cumartesi günü 12:00’da başlayacak yarış, Pazar günü 12:00’a kadar devam edecek. Öğlen sıcağından, gece karanlığına, sabah ışıklarından, uykusuzluğa değişken koşullarla mücadele edecek olan pilotlar için olduğu kadar otomobiller için de tam bir dayanıklılık sınavı olacak yarış, Borusan Otomotiv Motorsport’un bu sene katıldığı ikinci 24 Saat yarışı olacak.
Takım Ocak ayında Dubai 24 Saat yarışına katılmış ve Türkiye’yi bir uluslar arası dayanıklılık yarışında temsil eden tamamı Türklerden oluşan ilk takım olmuştu. Kazandığı başarı ve gördüğü ilgi ile bu seneki programına 24 Saat Barcelona yarışını da dahil eden Borusan Otomotiv Motorsport yine iyi bir sonuç için pistte olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ