MENÜ

"Türk kafilesini karşılamayı dört gözle bekliyoruz"

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson: "Türkiye'nin kalabalık kafileyle oyunlara katılacak olması, beni çok mutlu ediyor"

"Türk kafilesini karşılamayı dört gözle bekliyoruz"

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Türk kökenli belediye başkanı Boris Johnson, olimpiyat oyunlarında Türk sporcuların performanslarını yakından takip edeceğini belirterek, "Türk kafilesini karşılamayı dört gözle bekliyoruz" dedi.
Boris Johnson, Londra Olimpiyat Oyunları öncesi AA’nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tarihinin en kalabalık kafilesiyle Londra Olimpiyatlarına katılacağının hatırlatılması üzerine Johnson, "Bu beni çok mutlu ediyor. Umarım Türkiye, oyunlarda büyük başarı elde eder. Çok iyi sporcuları ve takımları var. Türk sporcuların performanslarını yakından takip edeceğim. Türk kafilesini karşılamayı dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

Herhangi bir Türk takımını ya da sporcuyu olimpiyatlarda izlemeyi planlayıp planlamadığı sorusuna ise Johnson, "Elbette planlıyorum. Emin değilim ama sanırım voleybol takımının maçına biletim var" yanıtını verdi.

Olimpiyat Oyunlarına gelecek herkesin Londra’da iyi vakit geçirmesini umduğunu söyleyen Johnson, oyunlara denk gelen Ramazan ayına hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar sırasında havanın yağışlı olabileceğine ilişkin endişeler konusunda ise Johnson, "Havadan nasıl şikayetçi olabilirsiniz, bakın hava güneşli, yağmur yağmıyor. Roma’da, Londra’dan daha fazla yağmur yağıyor" dedi.

Johnson, olimpiyatların güvenli geçeceği konusunda hiçbir şüphelerinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Muhafazakar Partili 48 yaşındaki Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey’in torununun oğlu.

AA

YORUM YAZ