MENÜ

Türk futbolunda son tartışma: Hangi hakem düdüğünü asmalı?

Süper Lig'de 2021/22 sezonunda 11 hafta geride kalırken; MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın istifa etmesi, sonrasında gelen yeni MHK'nın ardından tartışmalı hakem kararlarının devam etmesi kulüpleri adeta isyan ettirmiş durumda. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarındaki gollerde yaşanan tartışmalı ofsayt kararları yine bir süre gündemi meşgul edecek gibi duruyor. Yeni gelen MHK'nın ardından hakem hataları devam edecek mi, yoksa bu hataların önüne geçmek için yeni bir çözüm bulunacak mı? Bu soruların hepsini ilerleyen zamanlarda göreceğiz ancak biz bu konulardan önce sizlere şu soruyu soralım. Sizce hangi hakem düdüğünü asmalı?

Türk futbolunda son tartışma: Hangi hakem düdüğünü asmalı?

Süper Lig'de 2021/22 sezonunda da hakem hataları çok fazla tartışılıyor. Bu kez geçmiş yıllara göre farklı bir durum var. O da kulüplerin tutumu.. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, milli ara öncesi MHK yöneticilerine isim isim kara listeyi vermiş, “Biz artık bu hakemleri istemiyoruz” demişti. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan atamalar sonrasında kulüplerin bu isimler arasındaki hakemlerin yeniden atanması, TFF yönetiminin MHK ile arasını açtı. Yaşanan bu gelişme sonrasında MHK Başkanı Serdar Tatlı ve ekibi istifa etti. TFF, bu gelişmenin ardından MHK Başkanlığı'na Ferhat Gündoğdu'yu getirdi.

Haberin Devamı

Ferhat Gündoğdu ve ekibinin gelmesi sonrasında atamalar yapıldı. Ligin 11. haftasında oynanan Hatayspor - Beşiktaş ve Galatasaray - Gaziantep FK maçındaki ofsayt kararları yine gündem oldu.

Bu gelişmelerin ardından size göre bu sezon Süper Lig ve TFF 1. Lig’de görev yapan hakemlerden hangileri artık yeşil çimlere ayak basmamalı? Türk futbol kamuoyuna soruyoruz; Düdüğü kim ya da kimler asmalı? Oylamaya alttaki alandan katılabilirsiniz..

Not: Hakem sıralaması otomatik olarak sistem tarafından değiştirilmektedir.

TFF'den açıklama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son günlerde yaşanan hakem tartışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve açıklamada, "Hakemlik kurumu Türk futbolu için önemli bir kurumdur" mesajı ön plana çıkarıldı.

Haberin Devamı

Federasyon, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolun en önemli unsurlarından birisi olan hakemlerimizle ilgili, sezon başından itibaren futbol ailesi tarafından yapılan değerlendirmeleri ve özellikle de yöneticilerimiz nezdinde kamuoyu ile paylaşılan eleştirileri dikkatlice ve üzülerek takip etmekteyiz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Federasyonumuz da, hakemlerimizin daha iyi olmaları ve en üst seviyeye gelmeleri için tüm imkânlarını seferber etmekte, onların başarısı için çaba göstermektedir.''

'Hakemlik kurumu Türk futbolu için önemli bir kurumdur'

Bu kapsamda bir süre önce, TFF ile Kulüpler Birliği arasında, Türk hakemliğini koruyacak ve katkı yapacak ortak çalışmaları belirlemek üzere hazırlıklarına devam etmektedir. Hakemlik kurumu Türk futbolu için önemli bir kurumdur. Kurumları korumak herkesin görevidir ve eleştirirken dikkatli olunmalıdır. Kaldı ki, Türk hakemliği değerini, özellikle son yıllarda uluslararası alanda, FIFA ve UEFA nezdinde maksimum sayıda hakemle maksimum sayıda maç alarak ispat etmiş ve Avrupa’da belli bir yer edinmiştir.

'Türk hakemliğinin sorunları olabilir'

''Türk hakemliğinin sorunları olabilir, bunlara ortak paydada çözüm aranabilir ancak onların saygınlığının korunması ve söylemlerde daha dikkatli olunması şarttır. Şu bilinmelidir ki, hakemlerimiz üzerinde oluşturulan baskı kültürü kitlesel lince dönüşmekte, bundan da en fazla zararı dünya kamuoyu nezdinde Türk futbolu ve ülkemiz görmektedir.''

Haberin Devamı

'İnancımız tam'

''Kulüplerimizden beklentimiz, sağduyulu değerlendirmelerde bulunmaları, hakem çalıştayında gerekli önerilerini sunmaları ve ivedilikle sahaya dönmeleridir. Tüm paydaşların Türk hakeminin değerini artıracak çaba içerisinde olacağına inancımız tamdır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.''

Ligde yaşanan hakem kararları sonrasında olağanüstü yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MHK sisteminin değişmesi konusundaki kararlılıklarını tekrarlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'6-7 ayı aşkındır yaptığı bir çalışma var'

"Son zamanlarda da kamuoyunun malumu olduğu üzere hakem kararlarıyla alakalı olarak çok ciddi sıkıntılar var. Kulüpler Birliği'nin MHK yapısıyla ilgili olarak uzun süredir 6-7 ayı aşkındır yaptığı bir çalışma var. Bununla alakalı yol haritası, önlemler ve yapısal değişiklikleri belirledik"

Haberin Devamı

'MHK sisteminin değişmesi konusunda kararlıyız!'

"MHK sisteminin değişmesi konusunda kararlıyız" ifadesini kullanan Ahmet Ağaoğlu şöyle devam etti: "20 yıldır MHK gidiyor, MHK geliyor. 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon değişti. 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor."

YORUM YAZ