MENÜ

Turgay Altay: Oyuncularımın potansiyeline güveniyorum

Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Turgay Altay, 2-1 kazandıkları Kocaelispor maçının ardından önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti, ''Önümüzdeki maçlarda da bu özgüven ve kazanma isteğinin devam etmesini umuyorum. Böyle bir potansiyelimiz var. Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum. Önemli bir 3 puan aldık” dedi.

Turgay Altay: Oyuncularımın potansiyeline güveniyorum

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Manisa Futbol Kulübü, konuk ettiği Kocaelispor'u 2-1 mağlup etti. 90 dakikanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Turgay Altay, oyuncularını tebrik etti ve şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'Bu takım geçtiğimiz sene bu statta şampiyon oldu'

“Maçtan önce de söylediğim gibi artık her puanın çok zor alındığı, birbirine denk takımların kıyasıya mücadele ettiği bir dönemdeyiz. Play-off arasında 10-12 takımın mücadelesi var. Biz de bu mücadelenin içerisinde girebilmek için aslında kendi hedefimiz doğrultusunda olmamız gereken yerden biraz uzaktık, bu maçla en azından oraya biraz yaklaşmış olduk. Oyuncularımın saha içerisindeki mücadelelerinden ve kazanma isteklerinden memnunum. Bu takım geçtiğimiz sene bu statta şampiyon oldu. Stadımıza dönmek ve kendi evimizde oynayarak 3 puan almak bizim için sevindirici. Önümüzdeki maçlarda da bu özgüven ve kazanma isteğinin devam etmesini umuyorum. Böyle bir potansiyelimiz var. Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum. Önemli bir 3 puan aldık” dedi.

Haberin Devamı

'Oyunu domine ettiğimizi söyleyebilirim'

İlk yarıdaki baskılı oyunun ikinci yarıda olmamasıyla ilgili soruya yanıt veren Altay, “Özellikle ilk yarı maçı bitirebilecek pozisyonları yakaladık. Oyunu domine ettiğimizi söyleyebilirim. Kocaelispor bireysel olarak iyi oyunculardan kurulu. Oyuna ortak olduğunda da size cezayı kesebilecek potansiyele sahip. Aynı zamanda da maç kazanamamanın getirdiği stres ve özgüven eksikliği son anlarda göründü. Sonuçta 3 puan çok değerli ve son 3 maçta 7 puan aldık. Kocaelispor gibi bir takıma karşı galip gelmek gerçekten çok değerliydi. Böyle devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

'Oyuncularımın potansiyeline güveniyorum'

Takımın transfer ihtiyacı olup olmadığına yönelik ise deneyimli çalıştırıcı, “Şu an 6 haftalık süreçte takımla birlikteyim ve bizim kendi oyun tarzımıza göre birkaç tane transfere ihtiyacımız olacak. Ara transfer dönemi çok kolay bir transfer dönemi değil. Sonuçta bir çok takım play-off’a girmek için mücadele ediyor ve hiçbir takım oyuncusunu başka bir takıma vermek istemez. Şu an bizim için önemli olan mevcut oyuncu kadromuzla takımı kuvvetlendirmeliyiz. Ben oyuncularımın potansiyeline güveniyorum ve onların da bu süreçte dönüşüp gelişmesi ve oyun felsefemize adapte olmalarını sağlayarak, bu 3 maçlık seri ve sonrasındaki kamp döneminde birkaç takviyeyle bu takımı play-off’a götürebileceğimizi düşünüyorum” cümlelerine yer verdi. (İHA)

YORUM YAZ