MENÜ

Tunay Torun destek bekliyor

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'dan 2. ligden Bundesliga'ya çıkmayı garantileyen Hertha Berlin'e transfer olan milli futbolcu Tunay Torun (21), transferinden dolayı çok mutlu olduğunu ve Berlin'de yaşayan Türklerin kendisini desteklemesini istediğini söyledi.

Tunay Torun destek bekliyor

Tunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok sevinçliyim. Umarım orada daha fazla forma giyme şansı bulurum. Transferimde babamın da etkisi oldu, kararımı destekledi. Ailece çok sevinçliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Berlin’de çok fazla Türk’ün yaşadığına dikkat çeken Tunay, "Hertha Berlin takımı hırslı ve genç oyunculara sahip bir takım. Kendimi bu kulüpte ispatlamaya çalışacağım. Berlin’de yaşayan Türkler beni desteklerse çok sevinirim" diye konuştu.

Türk Milli Takımı oyuncusu olan Tunay, "Türk Milli Takımı’nda oynamayı küçük yaşlardan beri hep istedim. Sonunda bu isteğim yerine geldi. Türk Milli Takımı’nın benim için çok özel bir yeri var. Hedefim orada da başarılı olmak ve devamlı orada oynamak" dedi.

"OĞLUM YETENEKLİ BİR OYUNCU"
Tunay’ın babası Kemal Torun da oğlunun Hertha Berlin’de daha fazla şans elde edeceğine inandığını belirterek, "Oğlum için hangisi hayırlısıysa o olsun. Kararını annesi ve ben destekledik. Oğlumun verdiği karara saygı duyuyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Tunay’ın yetenekli bir oyuncu olduğunu ifade eden Kemal Torun, "Gelecekte daha da iyi olacağına inanıyorum. Tunay U15’te de Milli Takım için oynamıştı. Milli Takıma girmesi benim için büyük bir gurur. Bu duygular kelimelerle anlatılacak duygular değil. Türk Milli Takımı’na gireceğine hep inandım" diye konuştu.

Torun, oğlunun 6 yaşından itibaren futbol oynamaya başladığını ve yeteneğini çok küçük yaşta keşfettiğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Anne ve babalar çocuklarında bir yetenek görüyorlarsa hep onları desteklesinler. Sık sık kulüp değiştirmek de iyi değil. Tunay 10 yıl St Pauli’de oynadı. Futbol ve dolayısıyla sporda istikrar çok önemli. Aileler sabırlı olmalı. Babası olarak küçüklüğünden beri oğlumla statlara gittim ve ona hep destek oldum."

Alman Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil’in yeteneğinden dolayı da gurur duyduğunu da belirten Torun, sözlerini şöyle tamamladı:
"Özil’in Alman Milli Takımı’nda bir Türk olarak oynamasından da büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Türklerin hep iyi ve yukarı yerlerde olması apayrı bir duygu. Hangi takımda, kulüpte olursa olsun Türk oyuncuların olması bizleri daha çok sevindiriyor. Önemli olan başarıdır. Her alanda Türk gençlerimiz başarı göstermekte. Çocuklarımızın güzel yerlere gelmesi bizi gururlandırıyor."

Haberin Devamı

Süheyla Kaplan-HAMBURG (A.A)

YORUM YAZ