MENÜ

Tuğrulhan Erdemir'in hedefi altın madalya

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir’in hedefi, İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları’nda birincilik kürsüsüne çıkmak.

Tuğrulhan Erdemir'in hedefi altın madalya

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir’in hedefi, İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları’nda birincilik kürsüsüne çıkmak.

Erkek Milli Boks Takımı, İspanya’da 22 Haziran-1 Temmuz’da yapılacak 18. Akdeniz Oyunları’nın hazırlıklarına Ordu Güreş Eğitim Kamp Merkezi’nde devam ediyor.

Milli boksörlerden Tuğrulhan Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldan beri boks yaptığını ve kariyerinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları gibi önemli başarıların bulunduğunu söyledi.

Aynı zamanda Ankara ASKİ sporcusu olduğunu belirten Tuğrulhan, milli takım kampında bulunduğu için yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Babasının tavsiyesi üzerine boksla ilgilendiğini anlatan Tuğrulhan, "Bugün, iyi ki bu spora başlamışım, diyorum. Yaşım henüz 19. İnşallah uzun yıllar bu sporu yaparak ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım." dedi.

Milli boksör, Akdeniz Oyunları’ndaki hedefiyle ilgili şunları söyledi:

"2020 Olimpiyatları öncesi Akdeniz Oyunları bizim için en ciddi basamaklardan birisi. Ben de bu turnuvayı en iyi şekilde tamamlayarak ülkeme dönmek istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. İnşallah bana güvenen başta hocalarım olmak üzere ailemin ve sevdiklerimin yüzünü güldüreceğim. İnşallah İspanya’da altın madalyayı alıp, bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı dinleteceğiz. Buna yürekten inanıyorum."

Tuğrulhan, her sporcunun hayalinde olimpiyat olduğunu da belirterek, "Benim de en büyük hayallerimin başında olimpiyatlarda ülkemi temsil edebilmek geliyor. Şu anda daha önce olimpiyatta mücadele etmiş milli takımdan arkadaşlarımız var. Onlardan edineceğimiz tecrübelerle olimpiyatlara ben de katılmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ