MENÜ

Tudor: 20. dakikada bütün 11'i değiştirirdim

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 yenilen Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Igor Tudor, "Eğer imkanım olsa 20. dakikada bütün 11’i değiştirirdim." dedi.

Tudor: 20. dakikada bütün 11'i değiştirirdim

Tudor, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu sezon ilk defa bu kadar kötü oynadıklarını söyledi.

Aldıkları mağlubiyeti telafi edeceklerini anlatan Tudor, "Bu kötü oyunumuza rağmen çok net gol fırsatlarımız vardı. Bunları değerlendirebilirdik. Aytemiz Alanyaspor bulduğu fırsatları değerlendirdi ve kazandı. İlk dakikadan itibariyle gördüğüm kadar oyuncular biraz ağırdı. Bu hafta bir kar engeline takıldık, ağır zeminde idman yapmak durumunda kaldık. Fiziksel ve mental açıdan da oyuncularda bir yorgunluk beliriyordu. Aytemiz Alanyaspor oyuncuları biraz daha diri bir görüntü ortaya koydular. Bu kesinlikle bahane değil kötü performansımız için." diye konuştu.

Bir gazetecinin hakemin verdiği penaltı kararını sorması üzerine Tudor, "Rakibin penaltısını abartılı buluyorum ama alıştım. Ligimizde maalesef böyle basit kararlar verilebiliyor. Anlamsız bir penaltıydı." şeklinde cevap verdi. Futbolcuların isteksiz göründüğüne dair gelen bir soruya ise Tudor, şöyle yanıt verdi:

"Eğer imkanım olsa 20. dakikada bütün 11’i değiştirirdim. Kanaatim; çarşamba günü karda yaptığımız ağır antrenman oyuncuları çok etkiledi. Başka bir açıklamam yok açıkçası."

Aytemiz Alanyaspor cephesi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar da İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Kalpar, çocuğunun da emniyet görevlisi olduğunu belirterek, çok üzgün olduğunu ifade etti. Kardemir Karabükspor karşısında iyi bir netice almak için hafta boyunca çalıştıklarını aktaran Kalpar, şöyle konuştu:

"Çok eksik olmamıza rağmen, hayatım boyunca hiçbir zaman buna sığınmadım. Benim oyuncularım en iyisini yapabilecek inançları ve arzuları var. ’Kazanabilme adına neler yapabiliriz.’ diye düşündük. Özellikle ’gol yemeden gol atma özelliği içerisinde nasıl olabiliriz.’ diye değerlendirmiştik, bugün bunu başardık. Uzun zamandan beri ilk defa gol yemiyoruz. İlk deplasman galibiyetimiz, buradan alınan 3 puan bizim açımızdan çok değerli. Altınlardan çok daha fazla değerli bir 3 puan. Neden? Çünkü, 17 puana ulaştık."

Daha önce iyi oynadıkları maçları kaybettiklerine değinen Kalpar, şunları kaydetti:

"Bugün mümkün olduğu kadar az hata yapmaya ve mümkün olduğu kadar da doğru oynamaya çalıştık. Onun mükafatını yaşamış oluyoruz. Oyuncularımı kutluyorum iyi mücadele ettiler. Zaman zaman yanlışlarımız vardı. Hareketli bir futbol vardı. Bu hareket bölümünde yanlışlar da eksikler de olabilir. Doğruları daha fazla yaptığımızı söylemek isterim."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ