MENÜ

Tristana Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Adc Tristana İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

League of Legends’da, alt koridorda tercih edilen Tristana için yeni sezonda rün ve itemlerde farklılıklar görülüyor. Sezon 11 için Tristana rün seçiminde İsabet ve Büyücülük rünleri en fazla tercih edilirken, itemler arasında Savaşçı Çizmeler, Fırtınabiçen, Ebedi Kılıç ve Canbiçen ön planda. Tristana hakkında bilmediklerini haberimizde bulabilirsiniz. League of Legends'a dair tüm detaylar fanatik.com.tr'de.

Tristana Rün Rehberi Ve S11 Yeni Rünler: Adc Tristana İtemları (Build) Ve Counter Şampiyonlar (Pickler)

Onuncu yılını dolduran ve sezon 11 ile birlikte pek çok farklı güncellemeler getirilen League of Legends’da, alt koridorda tercih edilen Tristana için yeni sezonda rün ve itemlerde farklılıklar görülüyor. Sezon 11 için Tristana rün seçiminde İsabet ve Büyücülük rünleri en fazla tercih edilirken, itemler arasında Savaşçı Çizmeler, Fırtınabiçen, Ebedi Kılıç ve Canbiçen ön planda.

Haberin Devamı

Tristana Rün Rehberi ve S11 Yeni Rünler

Sihirdar vadisinin yaman topçularından birisi olan Tristana, alt koridorda en fazla tercih edilen şampiyonlar arasında yerinin almaya devam ediyor. Pek çok item ve rün farklılıklarının ortaya çıkmış olduğu Sezon 11’de, oyuncuların şampiyon seçimi, item ve rün seçimi de buna göre farklı içerikler doğrultusunda önem kazanmıştır. Sezon 11’de Tristana için en iyi ve en fazla tercih edilen rün listesi şu şekilde sıralanıyor:

- İlk Rün: (İsabet) Saldırıya Devam, Zafer, Efsane: Kan, Son Darbe

- İkinci Rün: (Büyücülük) Bulut Pelerini, Yaklaşan Fırtına

- Saldırı Hızı, Değişken Kuvvet, Zırh

ADC Tristana İtemları (Build)

Sezon 10 için çeşitli yeni oyunlar ve League of Legends için pek çok farklı şampiyonları getiren Riot Games, yeni ve en güncel sezon olan sezon 11 için ise oyunculara daha fazla yenilikler getirmeyi başarmış. Bazı itemlerin oyundan silinmesi ile birlikte yeni özellikli itemlerin oyuna gelmesi sonucunda şampiyonlar için tercih edilecek olan item listesinde de önemli değişmeler yaşanmasına yol açtı. Alt koridorda oynanacak olan Tristana için alınması gereken en iyi ve en önemli item yani build listesi ise şu şekilde yer almaktadır:

Haberin Devamı

- Fırtınabiçen, Savaşçı Çizmeleri, Ebedi Kılıç, Kanasusamış, Canbiçen, Fani Hatıratı, Üçlü Kuvvet, Hayalet Dansçı.

ADC Tristana Counter Şampiyonlar (Pickler)

Yeni sezon ile birlikte sihirdar vadisinde önceki zamanlarda pek tercih edilmeyen şampiyonlar birden metaya girerken, bazı çok tercih edilen şampiyonlar ise meta dışı kaldı. Ancak genel olarak hemen her meteda tercih edilen adc alt koridor şampiyonlarından birisi olan Tristana aynı zamanda pek çok farklı rakip adc şampiyona karşı güçlüdür. Güçlü olduğu şampiyonlar olduğu kadar güçsüz olduğu şampiyonlarda olabiliyor.

Şampiyon seçim ekranında Tristana alan rakip için seçilebilecek en iyi tristana counter pick seçimi arasında Twitch, Jinx ve Sivir ön plana çıkıyor. Tristana’ya karşı en güçlü şekilde lane aşaması geçirmek ve oyun kazanmak için tercih edebilecek olduğunuz diğer adc şampiyonlar ise şu şekilde sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

- Xayah

- Miss Fortune

- Jhin

- Vayne

- Caitlyn

- Kai’Sa

- Samira

Tristana Karşı En Kötü Şampiyonlar (Pickler)

Oyunun erken safhalarında biraz daha güçsüz olmasına rağmen, çoğu şampiyona karşı gücü azımsanamayacak olan Tristana, özellikle geç oyunda adeta gülleleri ile rakibi bozguna uğratabiliyor. Hareketliliği ve yavaşlatma ile savurma özelliği ile ön planda olan Tristana’ya karşı kazanmak için counter pick seçimi oldukça önemli. Karşıdaki rakibin aldığı şampiyona karşılık vermek ve Tristana ile counter pick yapmak için en ideal şampiyon seçimleri şunlardır:

- Kog’Maw

- Lucian

- Aphelios

- Ezreal

- Ashe

- Senna

- Draven

- Jinx

Tristana Mid Rün Rehberi ve İtemleri (Build)

Alt koridorda harikalar yaratan adc şampiyonlarından olan Tristana bunun yanı sıra son yama ile birlikte mid yani orta koridorda da bir hayli tercih edilmeye başlanmıştır. Orta koridor için seçilmiş olan Tristana için tercih edilen ve op olan rün listesi şu şekildedir:

Haberin Devamı

- İlk Rün: (İsabet) Saldırıya Devam, Şifa Taşkını, Efsane: Kan, Son Darbe

- İkinci Rün: (Azim) Tahrip, Kemik Zırh.

- Saldırı Hızı, Değişken Kuvvet, Zırh veya Büyü Direnci.

Seçilecek olan rün listesi rakip orta koridor şampiyonuna göre farklılık gösterse de genel olarak bu şekildedir. Tristana için orta koridorda en fazla tercih edilen itemler arasında Ebedi Kılıç, Fırtınabiçen, Kanasusamış, Savaşçı Çizmeleri, Dominik Efendi’nin Hürmetleri, Hayalet Dansçı, Koruyucu Melek ve Bombardıman Topu yer alıyor.

YORUM YAZ