MENÜ

Trek'ten Dünya Şampiyonu Pedersen'e özel bisiklet

Mads Pedersen, geçtiğimiz hafta Yorkshire’de üzerine geçirdiği gökkuşağı mayoyu ilk kez 5 Ekim’de gerçekleşen Tour de l’Eurométropole’de giydi. Dünya Yol Şampiyonası’nın son gününde gerçekleşen yol yarışında, Matteo Trentin’i geride bırakarak dünya şampiyonluğuna uzanan Pedersen, Danimarka’ya ilk dünya şampiyonluğunu da kazandırdı.

Trek'ten Dünya Şampiyonu Pedersen'e özel bisiklet

Danimarkalı bisikletçi, yarın İtalya’da koşulacak Tre Valli Varesine ve bir sonraki gün gerçekleşecek olan Milano-Torino’da yarıştıktan sonra sezonu kapatacak.

Haberin Devamı

Hala dünya şampiyonu olduğuna inanamadığını belirten Pedersen, “Dünya şampiyonasını kazanmak ve gökkuşağı mayoyu giymek her bisikletçinin hayalidir. Bu sezon ve sonrasında da takımımı ve ülkemi onurlandırmaya devam edeceğim” dedi.

Pedersen, takımı Trek-Segafredo tarafından kendisine özel olarak tasarlanan gökkuşağı çizgilerinin yer aldığı Trek Madone SLR’i ile yarışıyor. Bisikletin tasarımcısı Brian Lindstrom, “Mads’in kazanması inanılmaz bir başarıydı. Biz de onu, Madone’un DNA’sını temiz, sadece ve şık tasarımla tamamlayarak dünya şampiyonası özel bisikleti ile onurlandırmak istedik” dedi.

(Cyclist)

YORUM YAZ