MENÜ

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

İspanya LaLiga'da Mallorca formasıyla sezona çok iyi başlayan eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi için Premier Lig ekibi devreye girdi. Kosovalı golcü için teklif hazırlığında olunduğu belirtildi.

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çekmeye devam ediyor. İspanya'nın önde gelen kulüplerinin kadrosuna katmak istediği belirtilen Kosovalı golcüye Premier Lig'den de ciddi bir ilgi var.

Haberin Devamı

Sezona damga vuruyor

Vedat Muriqi, İspanya LaLiga'da Mallorca formasıyla 12 maça çıkarken 8 gol atmayı başardı. Kosovalı yıldız, gol kallığında ikinci sırayı Real Betis'ten Borja Iglesias ile paylaşıyor. Borja Iglesias, 8 gole 13 maçta ulaşırken Muriqi, 12 maç sonunda bu gol sayısına ulaşmış durumda.

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Gol krallığı yarışında zirve ise Barcelona formasıyla 14 maçta 13 gol atan Robert Lewandowski'nin...

7.7 milyon Euro'ya alınmıştı

Vedat Muriqi, 2020'de 20 milyon Euro'ya Fenerbahçe 'den Lazio'ya transfer olmuştu. İtalyan ekibinde beklentileri karşılayamayan Muriqi, 2021-22 sezonunun ikinci yarısını Mallorca'da kiralık olarak geçirdi.

Yaz transfer döneminde Lazio'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Kosovalı golcünün Club Brugge'e transferi son anda iptal olmuştu. Muriqi'nin satın alma opsiyonunu kullanamayan Mallorca, sonrasında yaptığı hamle ile yıldız oyuncuyu 7.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Sevilla ve Villarreal'in gündeminde

Mallorca forması altında sezona çok iyi başlayan Vedat Muriqi için İspanya'dan Sevilla ve Villarreal devreye girmişti. Forvet hattına takviye isteyen Jorge Sampaoli, Sevilla'da hücum hattına Muriqi'yi eklemeyi planlarken bu sezon forvetlerinden memnun olmayan Villarreal'in de Kosovalı golcü için devrede olduğu belirtilmişti.

Sampaoli forvet istiyor

Sevilla'da Julen Lopetegui sonrası göreve gelen teknik direktör Jorge Sampaoli, forvete mutlak bir takviye istiyor. Arjantinli teknik adam, Monchi ile birlikte Vedat Muriqi ismini öne çıkarmış durumda. Rafa Mir ve En-Nesyri'nin performansından memnun olmayan Sampaoli, hücum hattındaki boşluğu Muriqi ile doldurmayı planlıyor.

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Villarreal'den çabuk hamle

Villarreal, bu sezon forvetlerinden memnun değil. Gerard Moreno'nun yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle hücumda istenen katkı sağlanabilmiş değil. Teknik direktör Quique Setien'in listesinde Muriqi'nin en üst sıralarda olduğu aktarılıyor. Villarreal'in golcü oyuncu için çabuk bir hamle gerçekleştirmeyi planladığı ifade edilmekte.

Premier Lig ekipleri devredeydi

Haberin Devamı

LaLiga'dan taliplerinin yanı sıra golcü oyuncunun durumunun Premier Lig takımları tarafından da takip edildiği aktarılmıştı. Bu doğrultuda gündeme gelen ilk ekip, yine İspanya bağlantısıyla dikkat çekiyor.

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Emery peşini bırakmıyor

Sezon içinde Villarreal'den ayrılaran Aston Villa'nın başına geçen Unai Emery, Muriqi'yi kadrosunda görmek istiyor. AS'ın Futbol Total'e dayandırdığı habere göre Aston Villa, golcü oyuncu için teklif yapma hazırlığında...

İşte planlanan teklif

Aston Villa, Vedat Muriqi için Mallorca'ya 20 milyon Euro'luk bir bonservis önermeye hazırlanıyor. Fakat Mallorca'nın bu tutardaki teklife olumlu yaklaşması düşük ihtimal...

Vedat Muriqi, Premier Lig yolcusu

Mallorca'nın talebi ortaya çıkmıştı

Aston Villa, Mallorca'nın kapısını 20 milyon Euro ile çalmaya hazırlansa da Mallorca'nın satma şartı daha önce gündeme gelmişti. Buna göre İspanyol ekibi, serbest kalma maddesindeki tutarın altında bir ücrete Muriqi'yi bırakmak istemiyor.

Kosovalı oyuncunun serbest kalma maddesi kamuoyuna net olarak açıklanmamıştı ama 38 milyon Euro olduğu ifade edilmekte.

YORUM YAZ