MENÜ

Tam isabet olur

Fenerbahçe'nin peşinde olduğu Gomis ve Rolando'yu yazarımız Mehmet Demirkol yorumladı:

Tam isabet olur

Rolando

Egemen’le uçar


Mehmet Demirkol, Rolando transferi için ise “Nerede durması gerektiğini biliyor. Rolando-Egemen ikilisi kağıt üzerinde oldukça uyumlu bir ikili olarak görünüyor” dedi.

Açık söylemek gerekirse Rolando transferi hakkında gelen bilgiler beni şaşırttı. Çünkü misal Milan’ın, bir-iki vasat üstü İspanyol kulübünün ve İngiltere piyasasının oyuncuyla ilgilendiği dedikoduları sıkça konuşuluyor. Rolando’yu tek bir cümle ile anlatmak istesek ‘nerede durulacağını biliyor’ yeterli olur sanırım. Porto gibi hücum öncelikli bir takımın savunmasında 4 senedir önemli bir yer işgal etmesinin sırrı da bu. Ve bu ona gol yollarında etkili olma şansı da tanıyor. Takip edenler çok kritik maçlarda attığı golleri bilirler. 290 maçta 24 gol bir savunmacı için azımsanacak bir istatistik değil.

‘Savunmanın lideri olur’

Rolando-Egemen ikilisi kağıt üzerinde oldukça uyumlu bir ikili olarak duruyorlar. Egemen sol Rolando sağ stoper olarak daha iyi. Egemen savaşçı, Rolando savunma lideri olarak görev yapacaktır. Bu açıdan oldukça uygun bir tercih. Ancak dediğim gibi piyasası yüksek bir oyuncu. 2015 sonuna kadar sözleşmesi var. Ve 10 milyon Euro’nun altında bir bedele Porto’nun bırakması çok beklenen bir şey değil.

Gomis

“Fizik olarak asla oyundan düşmüyor, sonradan girdiği maçlara da etsiki büyük. Kocaman onu nasıl bir yapıda oynatmayı planlıyor bilmiyorum ama Alex’in yeniden doğuşuna yol açabilecek bir transfer olabilir”

2008 Avrupa Şampiyonası öncesinde Fransa’da gündem yaratan konu Gomis’in Cisse’yi dışarıda bırakarak kadroya alınışıydı. Takımın Zidane sonrası bunalımı atlatamayışı ve tabii teknik direktör tartışmaları çok ön plandaydı ama Gomis değil. Özellikle hazırlık maçında Ekvador’a attığı iki olağanüstü gol sonrası. Gomis özellikli bir santrfor. Topla iyi, fizik olarak çok parlak, hem hızlı hem çabuk, topsuz alan oyununu ise çok daha iyi biliyor. Bu özellikleri St Etienne’den, ezeli rakip Lyon’a geçen az sayıdaki oyuncudan birisi olmasını sağladı. Benim açımdan en önemli özelliği fizik olarak oyundan asla düşmeyişi. Bir diğer önemli özelliği ise yedekten girdiği maçlarda oyuna etki etmesi. Bunu istatistik olarak da görmek mümkün. Fransa liginde attığı 72 golden 16’sı son 15 dakikada gelmiş. Ve bu en çok gol attığı 15 dakikalık bölüm. Dikkat çekici bir sağ ayağı var. Gollerine dikkat ederseniz her mesafe, açı ve baskı tipi altında iyi vuruş yapabildiğini görürsünüz.

Hâlâ en iyi sezonunu yaşamadı

Onunla ilgili yapılabilecek tek eleştiri zaman zaman konsantrasyonunu kaybediyor görüntüsü vermesi. Ama maça dönüyor. Gomis’in şanssızlığı Lyon’un en iyi zamanlarında orada olmayışı ya da Juninho’nun ayrıldığı sene takıma gelişi. Şahsen Gomis’in henüz en iyi sezonunu oynamadığını düşünüyorum. Kocaman onu nasıl bir yapıda oynatmayı planlıyor bilmiyorum ama Alex’in yeniden doğuşuna yol açabilecek bir transfer olabilir.

Mehmet Demirkol

Haberin Devamı
YORUM YAZ