MENÜ

Mbaye Diagne'den sürpriz transfer! Yeni takımı resmen belli oldu

Ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük formaları giyen Mbaye Diagne'nin yeni takımı belli oldu. Geçtiğimiz sezon Gümrük'te çıktığı 35 resmi maçta 25 gol atmayı başaran ve transferin gözdesi olan Senegalli golcüden sürpriz bir imza geldi.

Mbaye Diagne'den sürpriz transfer! Yeni takımı resmen belli oldu

Geçtiğimiz sezon Fatih Karagümrük'te sergilediği performansla adından söz ettiren Mbaye Diagne'nin yeni takımı belli oldu. Daha önce, 'Para kazanmak istiyorum, para asla yeterli değildir. Sadece kendim için olsaydı 3-4 yıl önce futbolu çoktan bırakmıştım. Ama bir noktada arkanızda kalanları da düşünmek zorundasınız." açıklamasını yapan Senegalli golcü, sürpriz bir transfer gerçekleştirirken 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

GALATASARAY 13 MİLYON EURO ÖDEDİ

Ocak 2019'da 13 milyon Euro bonservisle Kasımpaşa'dan transfer edilen tecrübeli forvet, beklenen çıkışı bir türlü gerçekleştirememiş ve performansıyla eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Galatasaray'dan yıllık 2.4 milyon Euro kazanan ve özellikle kritik anlarda kaçırdığı gollerle taraftarın hedefindeki isim haline gelen Diagne, hatırlanacağı üzere Club Brugge ve West Bromich'te kiralık dönemler geçirdi.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Yeni takımı resmen belli oldu

13 milyon Euro bonservisle geldiği Galatasaray'da istenmeyen adam haline gelen Mbaye Diagne, sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Fatih Karagümrük'e transfer olmuştu.

CİMBOM SONRASI ROTASI KARAGÜMRÜK

Cimbom'daki son döneminde sakatlığı nedeniyle takımdan uzun bir süre ayrı kalan 7 ay resmi maç oynayamayan tecrübeli isim, Galatasaray'da 1’er Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. 3 sezonluk zaman zarfında 61 maça çıkıp 26 gol, 4 asistlik katkı sağlayan Senegalli forvet, bonservisini eline almasının ardından İstanbul'da kaldı ve Fatih Karagümrük'le 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Yeni takımı resmen belli oldu

KRALLIK YARIŞINDA 2. SIRADA

Geçtiğimiz sezon Andre Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük'te eski günlerine dönen Diagne, çıktığı 35 resmi maçta 25 gol, 6 asistle skora katkı sağladı. Süper Lig'de 23 kez ağları sarsan tecrübeli forvet, krallık yarışında 29 gollü Valencia'nın ardından 2. sırayı kaptı.

İTALYA İDDİALARI VARDI

Fatih Karagümrük, sezonu 51 puanla 7. sırada tamamlarken Mbaye Diagne de sözleşmesinin tamamlanmasıyla takımdan ayrıldı. Diagne'nin Sampdoria ile anlaşan Andrea Pirlo ile yeniden buluşmaya hazırlandığı Çizme basınında yer alıyordu ancak yıldız golcü sürpriz bir transfere imza attı.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Yeni takımı resmen belli oldu

ARABİSTAN SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

Kariyerinde daha önce Suudi Arabistan ekiplerinden Al Shabab'da da oynamış olan Mbaye Diagne, geri dönüşün sinyallerini vermişti.

Kolay olmadı, o zamanlar çok gençtim. Kız arkadaşımı bile götürmedim. Çünkü yasaları çok katı, resmi olarak evli olmanız gerekiyor. Ve hava çok sıcaktı. Ayrılmadan önce orada altı ay geçirdim. Şimdi işler biraz değişti. Aslında, muhtemelen oraya geri döneceğimi bile düşünüyorum. O zamanlar kadınlar stadyumlara gitmiyor ya da araç kullanmıyordu.

'PARA KAZANMAK İSTİYORUM, AKLIM ARTIK TÜRKİYE'DE DEĞİL'

Senegalli futbolcu para kazanmak istediğini dile getirmiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu anda biraz para kazanmak istiyorum, para asla yeterli değildir. Sadece kendim için olsaydı 3-4 yıl önce futbolu çoktan bırakmıştım. Ama bir noktada arkanızda kalanları da düşünmek zorundasınız. Amacım değişmek ve başka bir şey görmek. Türkiye'de başarmam gerekeni başardım.

Digne; sözlerine "Türkiye'ye gittiğimde daha az prestijli (Kasımpaşa) bir kulübe imza attım. Bu takımla çok çalıştım ve çalışmalarım takdir gördü. Daha sonra, zorluklarla mücadele etmeyi seven biri olduğum için, Türkiye'nin en büyük kulübüne (Galatasaray) geçtim. Oraya gittiğimde kimse beni tanımasa da izimi bıraktım. Türkiye benim için çok şey yaptı ama şimdi başka bir ülkeye gidip görmek istiyorum, aklım artık Türkiye'de değil" şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Yeni takımı resmen belli oldu

'YÜZÜMÜ ÖRTMEK, ÇARŞAF GİYMEK İSTİYORUM'

Mbaye Diagne transfer kararına dair ise şu şekilde konuştu:

Değişmek istiyorum ve menajerim bunun üzerinde çalışıyor. Tam olarak nereye gideceğim? Henüz hiçbir şey kesin değil. Ama giyim tarzımı değiştirmek, yüzümü örtmek ve çarşaf giymek istiyorum. Özellikle de Suudi Arabistan, Müslüman bir ülke olduğu için. Annem Mekke'de yaşıyor ve eminim bir kez olsun gelip beni orada ziyaret etmekten çok mutlu olacaktır."

2. LİG EKİBİNE 2 YILLIK İMZA

Suudi Arabistan 2. Futbol Ligi ekibi Al Qadsiah, geçen sezon Fatih Karagümrük’te oynayan Senegalli golcü Mbaye Diagne’yi kadrosuna kattı. Al Qadsiah Kulübü, serbest oyuncu statüsündeki Diagne’nin transferini, Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyururken 31 yaşındaki forvetin sezonluk 4.7 milyon garanti ücret, toplamda 9.4 milyon dolar alacağı öğrenildi.

Mbaye Diagneden sürpriz transfer Yeni takımı resmen belli oldu

YORUM YAZ