Marco Reus transferi yattı! Türk kulüplerine gün doğdu

Amerika Major League Soccer (MLS) ekiplerinden Charlotte FC'nin, Marco Reus’un transferi için öncelik hakkına sahip olduğu belirtilmişti. Ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Alman futbolcunun transferinde rota Avrupa'ya dönmüş durumda. Reus'u isteyen takımlar arasında Türk ekipler de bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Marco Reus transferi yattı! Türk kulüplerine gün doğdu

Dortmund'un efsane isimlerinden biri olan ve takımdan ayrılacağını açıklayan Alman futbolcu Marco Reus'un gelecek sezon hangi takımda forma giyeceği şimdiden büyük merak konusu oldu. Türk kulüplerinin de ilgisinin olduğu Reus için flaş gelişmeler yaşanmakta.

Haberin Devamı

REUS İSTEMİYOR

Transfermarkt’ın haberine göre; Reus Charlotte'a transfer olmak istemiyor. MLS'te başka seçeneklerle ilgileniyor ve ayrıca Suudi Arabistan, Katar ve Avrupa'da da alternatifleri var. Oyuncunun geleceği hakkındaki kararın, 1 Haziran'da Dortmund ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra alınması bekleniyor. Reus, Suudi Arabistan veya Bundesliga kulüplerine transfer olmayı da istemiyor.

Marco Reus transferi yattı Türk kulüplerine gün doğdu

SATIN ALMA HAKKI VAR

Daha önce The Athletic’in aktardığı haberde, Charlotte FC'nin Reus transferi için görüşmeler yaptığı belirtilmişti. Habere göre, MLS kulübü aylardır eski milli oyuncuyu kadrosuna katmak için çaba sarf ediyor. Başka bir MLS kulübü Reus'u transfer etmek isterse, öncelikle Charlotte'un bu hakkını satın alması gerekecek. Buna da “Discovery Rights” deniliyor. Bu hak için, MLS web sitesine göre en az 50 milyon ABD doları yani 46 milyon Euro ödenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

MLS KULÜPLERİNE ENGEL

Transfermarkt'ın ABD ve Kuzey Amerika Bölge Müdürü Manuel Veth, Discovery Rights'ın MLS kulüpleri arasında açık artırmayı engellemeyi amaçladığını ve ligin, en iyi oyuncuların aynı kulübe gitmesini önlemeyi hedeflediğini söyledi. Bu hakkı elde etmek için oyuncuya bir sözleşme teklifi göndermek gerekiyor, yani sadece transfer listesine eklemek yetmiyor, ciddi bir ilgi gösterilmesi şart.

Marco Reus transferi yattı Türk kulüplerine gün doğdu

'MAAŞ SIRALAMASINDA EN ALTLARDAYIZ'

MLS'te St. Louis CITY ve Los Angeles Galaxy'nin de Reus'la ilgilendiği bildiriliyor. St. Louis’in kalecisi ve Reus'un eski takım arkadaşı olan Roman Bürki, "blue Sport"a yaptığı açıklamada, eski takım arkadaşını transfer için ikna etmeye çalıştığını belirtti: "Ona sürekli mesaj gönderiyorum, sürekli iletişimdeyiz. Ancak biz çok para harcayan bir kulüp değiliz, maaş sıralamasında en altlardayız" dedi.

TRABZONSPOR DA İSTEMİŞTİ, BEŞİKTAŞ'IN DA RADARINDA

Tecrübeli futbolcuyu, daha önce Süper Lig’den Trabzonspor da istemişti. Beşiktaş, gelecek sezon yeniden şampiyonluğa oynayabilmek için harekete geçti. Siyah-Beyazlılar, Dortmund ile kontratı bitecek olan Marco Reus’u kadrosuna katmak için girişimlere başlayacak. Alman futbolcunun, sözleşme uzatmama kararı, Beşiktaş’ın elini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Marco Reus transferi yattı Türk kulüplerine gün doğdu

YORUM YAZ