MENÜ

Haji Wright, Coventry City'ye transfer oldu! Rekor transfer...

İngiltere Championship ekiplerinden Coventry City, Antalyaspor'dan Haji Wright'ı kadrosuna kattı. Transfer, iki kulüp açısından da rekor bonservis bedeli ile sona erdi.

Haji Wright, Coventry City'ye transfer oldu! Rekor transfer...

Antalyaspor forması altında dikkatleri çeken Haji Wright'ın yeni takımı resmen açıklandı. İngiltere Championship ekiplerinden Coventry City, Haji Wright ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Haji Wright, Coventry Cityye transfer oldu Rekor transfer...

ANTALYASPOR TARİHİNE GEÇTİ

FTA Antalyaspor, ABD'li golcü futbolcu Haji Wright'ın transferi konusunda İngiltere Championship takımlarından Coventry City FC kulübü ile anlaşmaya vardı. Başkan Sabri Gülel'in bizzat yürüttüğü görüşmelerin sonucunda İngiliz kulübü, Antalyaspor'a Haji Wright'ın bonservis bedeli olarak 9 milyon Euro ödemeyi kabul etti. Yapılan anlaşmanın maddeleri arasında 2 milyon Euro'luk bonus maddesi ve futbolcunun bir sonraki satışından yüzde 20 pay da bulunuyor. Antalyaspor kulüp tarihinin en çok bonservis bedeli kazandıran futbolcusu olarak kayıtlara geçen Haji Wright, Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeli ile satışı yapılan 20 futbolcudan biri de oldu.

Haji Wright, Coventry Cityye transfer oldu Rekor transfer...

ANTALYA'DAN DÜNYA KUPASI'NA

Haberin Devamı

2021-2022 sezonunda FTA Antalyaspor forması giymeye başlayan ABD'li futbolcu, 2 sene boyunca kırmızı-beyaz forma ile 60'ı Süper Lig, 4'ü de Türkiye Kupası maçı olmak üzere 64 resmi maça çıktı. İlk yılında Süper Lig'de 14, Türkiye Kupası'nda 1 gol atıp ülkesinin milli takımının da dikkatini çeken Haji Wright, 2022 Dünya Kupası'nda ABD forması ile 1 gol atma başarısı da gösterdi. 2022-2023 sezonunda da Antalyaspor ile gollerine devam eden Haji Wright, bu sezonda da 15 gole imza attı. 64 resmi maçta 36 gole direkt katkı koyarak dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki Haji Wright, Antalyaspor tarihinin de en çok gol atan 5. futbolcusu olarak kayıtlara geçmişti.

Haji Wright, Coventry Cityye transfer oldu Rekor transfer...

COVENTRY İÇİN DE REKOR

Coventry City'nin sahibi Doug King, Haji Wright transferi sonrası açıklamalarda bulunurken bonservis anlamında kendileri adına kulüp rekorunu kıran bir transferi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Haji Wright'ı 9 milyon Euro'luk rekor bir transfer ücreti karşılığında Coventry City kadrosuna katıyoruz. Haji'nin kariyerini takip ediyorduk ve onun kulübümüze heyecan verici bir takviye olacağına inanıyoruz.

 

Haji Wright, Coventry Cityye transfer oldu Rekor transfer...

YORUM YAZ