MENÜ

Arda Güler'in ardından 'Yeni Mbappe' yarışı başladı! Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler için dünyanın iki büyük devi arasında büyük bir transfer savaşı yaşandı. Hem Real Madrid hem de Barcelona, Arda'yı kadrosuna katmak isterken bu transfer yarışını önde tamamlayan Madrid ekibi olmuştu. Şimdi, bu iki dev arasında bir genç yetenek için daha transfer yarışı başladı. Detaylar haberimizde...

Arda Güler'in ardından 'Yeni Mbappe' yarışı başladı! Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

Arda Güler'in transfer yarışında geçtiğimiz yaz karşı karşıya gelen Real Madrid ve Barcelona, bir genç yıldız için daha kozlarını paylaşacak. İki dev ekip, yeteneğiyle Fransız yıldız Mbappe'ye benzetilen genç yeteneği kadrosuna katmak için çalışmalarına başladı. 

Haberin Devamı

DECO'YA SORULMUŞTU

Barcelona'nın sportif direktörü Deco, Mateu Alemany ile bir araya geldiği öğle yemeğinin ardından restorandan ayrılırken basın mensuplarının sorularıyla karşı karşıya kalmıştı. Deco, kendisine yöneltilen Arda Güler sorusuna ise şu şekilde cevap vermişti:

"Arda Güler transferinde ne mi oldu? Bilmiyorum. Gerçekten söylüyorum onun için ne değişti bilmiyorum."

Arda Gülerin ardından Yeni Mbappe yarışı başladı Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

LAPORTA'DAN ARDA GÜLER AÇIKLAMALARI!

Deco'nun ardından bir açıklama da Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan gelmişti. SPORT'a özel bir röportaj veren Laporta, Arda Güler transferine ilişkin de kapsamlı açıklamalarda bulundu. Laporta'nın röportajında değindiği konuya ilişkin öne çıkan nokta, transferin ulaştığı büyüklükte rekabet adına bir hamle yapıp yapmama kararıydı.

Haberin Devamı

'REKABET EDEBİLİRDİK'

Joan Laporta, Arda Güler transferinde rekabet etmenin kendileri adına bir seçenek olduğunu fakat verdikleri kararlardan geri adım attıracak bu hamleyi yapmamaları gerektiğine şu sözlerle dikkat çekti:

"Transfer adına rekabet edebilirdik ama etmedik. Bu durum sadece Arda için değil Barcelona'ya gelmek isteyen diğer oyuncular için de aynı şekilde... Bunun ana nedeni geri dönülmez olmaması gereken aşmayacağımız kriterleri benimsemiş olmamızdır."

Arda Gülerin ardından Yeni Mbappe yarışı başladı Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

Ardından Arda Güler, resmi olarak Real Madrid ile sözleşme imzalamıştı ve bu transfer yarışını, ezeli rakibi Barcelona karşısında Real Madrid kazanmıştı. Ancak, şimdi iki dev bir genç yıldız için daha karşı karşıya geliyor.

'Yeni' Mbappe' için transfer yarışı başladı 

Son yıllarda genç oyunculara yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Real Madrid ve Barcelona’nın Arda Güler’in ardından bir genç yetenek için daha karşı karşıya geldiği öne sürüldü. Fransız basınından Foot01'de yer alan haberde iki İspanyol kulübünün Lorient’te oynayan ve erken gelişimiyle dikkat çeken ve Kylian Mbappe ile kıyaslanan Eli Junior Kroupi ile ilgilendiği aktarıldı. Genç oyuncu, 'Yeni Mbappe' olarak nitelendiriliyor.

Ligue 1'de dikkat çekiyor

Son dönemde Vinicius Junior, Rodrygo, Federico Valverde ve son olarak Endrick gibi genç yıldızları henüz takımlarında bile fazla forma şansı bulmadan kadrosuna katmayı başaran Real Madrid’in oyuncuyu yakından takip ettiği belirtilirken, 17 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Ligue 1 gibi zorlu ve sert bir ligde üç gol ve iki asistle dikkat çekmeyi başardı ve dev takımların ilgisini çekti.

Haberin Devamı

Arda Gülerin ardından Yeni Mbappe yarışı başladı Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

Bakayoko'dan övgü dolu ifadeler

Milli ara öncesinde Lyon karşısında attığı golle takım arkadaşı Tiemoue Bakayoko’nun övgüsünü alan Kroupi, Bakayoko tarafından Mbappe’ye benzetilmişti. Takım arkadaşının genç yaşına rağmen son derece olgun bir futbol oynadığını ifade eden Bakayoko, “O şimdiden bir fenomen. Bana biraz Mbappe’yi hatırlattığını söylemem gerekiyor” diye konuşmuştu.

Arda Gülerin ardından Yeni Mbappe yarışı başladı Real Madrid ve Barcelona karşı karşıya...

YORUM YAZ