MENÜ

Transfer yarışı şimdiden başladı!

Transfer dönemi geride kalsa da futbol kulüpleri, sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncularla şimdiden sözleşme görüşmeleri yapmaya başlayarak ön protokol imzalayabilir. Süper Lig'de yer alan kulüplerin bonservisiyle beraber yıldız oyuncu almalarının zorluğunu düşünürsek, 2020 Haziran itibariyle sözleşmesi soan erecek yıldız isimlere yönelmeleri daha muhtemel. Biz de sizlere Giroud'dan Mertens'e kadar sözleşmesi sezon sonunda bitecek ligimize uygun 6 oyuncuyu listeledik.

Bundan 4 sene önce olsa transferi için milyon Eurolar ödenmesi garanti olan Dries Mertens İtalya Ligi’nde Napoli’de 7 yıldır forma giyiyor. Santrafor ve kanatlarda oynayabilen Belçikalı yıldız süratiyle ön plana çıkıyor. Bu sezon 22 maçta giyen Belçikalı futbolcu 9 gol 4 asistlik katkıyla oynuyor. Transfer döneminde adı Galatasaray ve Beşiktaş ile anılan yıldız oyuncunun sezon sonu durağı bakalım neresi olacak?

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca 76 Milyon Euro bonservis bedeli harcanan Sırp defansif orta saha oyuncusu Nemanja Matic’in sözleşmesi de sezon sonu son bulacak. Bu sezon Manchester United’da forma şansı bulamayan oyuncunun takımla sözleşme uzatmamasına kesin gözüyle bakılıyor. 1.94 boyundaki solak oyuncu gideceği her takıma savunma anlamında sertlik kazandırabilir.

Kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşan Mario Götze eski performansından uzak olsa da ligimize gelmesi durumunda bir Sneijder, Alex etkisi yaratabilir. Bu sezon 16 maçta forma giyen oyuncu 3 gol 1 asistlik katkıyla oynuyor. Dortmund’un gelecek planlarında yer alması zor olan yıldız futbolcunun 27 yaşında olması ise transfer etmek için umut verici bir sebep

Haberin Devamı

Futbol hayatı boyunca 200’den fazla gol atan kule santrafor Olivier Giroud’nun sözleşmesi sezon sonunda son buluyor. Chelsea’de ilk 11’e girmekte zorlanan dünyaca ünlü Fransız golcü oyuncunun 33 yaşında olması nedeniyle üst seviye bir takıma gitmesi zor. Sol ayağın kullanan Milli Futbolcu ligimize gelmesi durumunda gol krallığının en ciddi adayı olur.

Bir zamanlar Brezilya Milli Takımı’nın da formasını giyen Monaco’nun 27 yaşındaki stoperi Jamersonun sözleşmes sezon sonunda bitiyor. Henüz kulübüyle sözleşme yenilemeyen yıldız savunmacı eski performansından uzak olsa da atletizmi, hava toplarındaki becerisi ve kademe anlayışıyla ligimizdeki her takımda büyük sorumluluk alabilir.

PSG’de ilk on bire girmekte zorlanan Layvin Kurzawa’nın kulübüyle sözleşmesinde bu sene son senesi. 27 yaşındaki Fransız sol bek2015 senesinde Monaco’dan 25 milyon Euro bedelle PSG’ye transfer olmuştu. Kariyeri düşüşte olan futbolcuyu satın alan kulübün en az 3 yıl sol bek sorunu yaşaması zor.

YORUM YAZ