MENÜ

Transfer olamadan veda ettiler!

2019 senesi birçok süper yıldızın yeşil sahalara ve parkelere vedasına sahne oldu. Yolları Türkiye’den geçmiş süper yıldızlarında bulunduğu pek çok isim spor hayatını noktalama kararı aldılar. Futbol ve basketbolu bırakan yıldız oyuncuları bir kez de sizlerle beraber hatırlamak istedik. Sneijder'den Robin Van Persie'ye, Arjen Robben'den David Villa'ya kadar spora veda eden oyuncuları videomuzda bulabilirsiniz!

2019 senesinde birçok basketbol ve futbol efsanesi sahalara veda etti. Yolları Türkiye’den geçenlerle beraber ülkemizde oynamasını yıllarca beklediğimiz bir çok efsane bu sezon yeşil sahalara ve parkelere vedasını açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarının gönlünde taht kuran ve 2013-2017 yılları arasında sarı kırmızılı formayı giyen Weley Sneijder 35 yaşında yeşil sahalara veda etti.

Fenerbahçe’ye büyük umutlarla transfer olan ve geldiğinde yeri göğü inleten Robin Van Persie’de 36 yaşında kariyerini noktalama kararı aldı. 2.5 yıl Fenerbahçe’de top koşturan uçan Hollandalı jübilesini Feyenoord’da yaptı.

Spor medyasında büyük bir jargon olan “Eto’o bitti” başlığını kazandıran Kamerunlu dünya yıldızı Samuel Eto’o’da 2019’da futbolu bırakma kararı aldı. Süper ligde 3 büyüklerle yolu bir türlü kesişmeyen yıldız oyuncu; Antalyaspor ve Konyaspor formasıyla ligimizde toplam 89 maça çıkıp 50 gol atma başarısı göstermiştir.

2010 yılında İspanya’ya dünya kupası kazandıran o efsane kadrodan bir çok isim de bu sene yeşil sahalara veda etti. David Villa, Xavi ve Fernando Torres kariyerlerine nokta koyarak yeşil saha serüvenine son verdiler.

Haberin Devamı

Türk tarraftarların yıllarca takımlarında görmek için yanıp tutuştuğu bir çok isim de jübile dedi. Bir Hollanda efsanesi Arjen Robben, Uruguay’ın unutulmaz santraforu Diego Forlan, Alman panzeri Bastian Schwinsteiger ve muhteşem sol bekler Patrice Evra ile Ashley Cole futbolu bıraktıklarını bu sene açıkladılar.

Bu oyuncuların dışında Petr Cech, Claudio Marchisio, Andrea Barzagli, Peter Crouch, John O’Shea ve Julio Baptista gibi zamanının üst düzey futbolcuları da yeşil sahalara veda ettiler.

2019 senesi basketbol parkesinde de önemli vedalara sahne oldu. Alman basketbolunun yanı sıra NBA'in de en önemli oyuncularından birisi olan Dirk Nowitzki kariyerine nokta koydu. 40 yaşında parkelere veda eden isim NBA kariyeri boyunca tam 21 sene Dallas Mavericks forması giyerek büyük bir efsaneye dönüştü. Toplam 1521 maça çıkan Nowitzki 31bin 540 sayı attı.

Bir diğer basketbol efsanesi Dwayne Wade de 16 yıllık basketbol kariyerine nokta koydu. NBA tarihinin en iyilerinden birisi olarak kabul edilen Wade kariyeri boyunca toplam 1054 kez forma giydi. Miami efsanesi olan yıldız oyun kurucu kariyeri boyunca toplam 23.165 sayı attı.

Haberin Devamı

Son olarak Fransa basketbolunun en önemli ismi olarak kabul gören Tony Parker da kariyerini 2019 yılında noktaladı. 18 yıllık NBA kariyerinde 4 şampiyonluk yaşayan All-Star 37 yaşında kariyerie son verdi. Kariyerinde toplam 19.473 sayı atan yıldız oyun kurucu 1254 kez parkeye çıkmıştı.

YORUM YAZ