MENÜ

Trabzonspor'un yükselişi

Sivasspor’un, Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın kayıp verdiği haftada fırsatı iyi değerlendiren Trabzonspor, Konya’dan zaferle döndü, zirvedeki puan farkını 5’e düşürdü. Bordo-Mavililer, 2010-2011’den bu yana en başarılı ilk 16 haftalık performansına ulaştı. Fırtına, topladığı 29 puanla son 9 yılın en iyi dönemini yaşıyor.

Trabzonspor'un yükselişi

Fırtına’sız zirve olmaz! Trabzonspor kritik haftada zorlu Konyaspor deplasmanından galibiyetle döndü, yeniden zirve yarışına ortak oldu. Galatasaray ile Beşiktaş’ın yenildiği, Sivasspor’un berabere kaldığı periyotta eline geçen fırsatı çok iyi kullanan Bordo-Mavililer, puanını 29’a çıkardı. Üstelik yıllardır süren Konya deplasmanlarındaki şanssızlığını da noktaladı. İstatistiklere bakıldığında da Fırtına, son yılların en iyi takımı görüntüsünde. 82 puan toplanan 2010-2011 sezonunun ilk 16 haftasında 39 puanı hanesine yazdıran Trabzonspor, o dönemden sonraki en başarılı ilk 16 haftasını yaşadı.

Haberin Devamı

Artık hedef 32 puan

8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyeti olan Bordo- Mavililer, yüzde 65’lik başarı yüzdesine ulaştı. Bordo-Mavililer 2017-2018’de 16 haftada 28 puan toplarken, geçen sezon ise 26 puanda kalmıştı. Adım adım zirveye yürüyen Trabzonspor’da artık tek hedef, ilk yarının son karşılaşmasında Kayserispor’u Akyazı’da devirip, devreye 32 puanla girmek.

Deplasman kralı

Akyazı’daki Medical Park Stadı açıldıktan sonra iç sahada oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Trabzonspor’da, bu sezon ise tersi yaşanıyor. Fırtına, deplasmanda esiyor... Öyle ki Bordo-Mavililer, dış sahada oynadığı 8 maçta topladığı 15 puanla zirvede yer alıyor. Söz konusu haftalar itibarıyla deplasmanda aynı puanı bulunan Başakşehir’in önünde averajla lider olan Trabzonspor, iç sahada ise 14 puan elde etti. Trabzonspor, yine 2010- 2011 sezonundan sonra 16. haftalar itibarıyla en iyi dış saha puanına ulaştı. Karadeniz ekibi, söz konusu sezonda 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puan ile ilk sırada yer alıyordu.

Haberin Devamı

Trabzonsporun yükselişi

YORUM YAZ