MENÜ

Umar Sadıq'ın sakatlığı nedeniyle Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımı'na davet edilmişti: Polemiklere yanıt verdi

Nijerya Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası için açıklanan kadrosunda Trabzonspor'un yıldız ismi Paul Onuachu yer almıyordu. Umar Sadiq'ın sakatlanması sebebiyle başarılı golcü davet aldı, ancak Umar Sadiq'ın günler sonra Real Sociedad ile maça çıkması polemiklere neden olmuştu. Konuyla ilgili dedikodulara yanıt sosyal medyadan verildi. İşte detaylar...

Umar Sadıq'ın sakatlığı nedeniyle Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımı'na davet edilmişti: Polemiklere yanıt verdi

İspanya La Liga ekibi Real Sociedad'da forma giyen Nijeryalı forvet Umar Sadiq, sakatlığı sebebiyle Nijerya Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası kadrosundan çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

26 yaşındaki futbolcunun yerine Afrika Uluslar Kupası kadrosuna Trabzonspor'dan Paul Onuachu dahil edilmişti.

TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sadiq’ın İspanya’ya döndükten sonra kulübü Real Sociedad’ın Osasuna ile oynadığı kupa maçının kadrosuna alınması Trabzonsporlu taraftarların tepkisini çekmişti.

Sakatlandığı gerekçesiyle Nijerya Milli Takım kadrosunda çıkartılan ve yerine Onuachu’nun gittiği Umar Sadiq, Sociedad formasıyla 20 dakika süre almıştı.

Umar Sadıqın sakatlığı nedeniyle Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımına davet edilmişti: Polemiklere yanıt verdi

POLEMİKLERE YANIT VERDİ

Real Sociedad'ın 26 yaşındaki Nijeryalı yıldızı, hakkında ortaya atılan iddialara kendi sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla yanıt verdi. İşte o açıklama;

"Nijeryalı dostlarımdan aldığım ve beni AFCON'dan hemen önce milli takımdan ayrılmak ve kulübüme dönmek için sakatlanmış gibi davranmakla suçlayan mesajlara yanıt vermem şart. Durumun açıklığa kavuşturulması ve olayların detaylı bir şekilde anlatılması elzemdir.

Haberin Devamı

Afrika'ya olan derin sevgimi ve Nijerya'ya olan sarsılmaz bağlılığımı ifade etmek istiyorum. Büyük ulusumuzu temsil etmek hem bir ayrıcalık hem de onurdur.

Umar Sadıqın sakatlığı nedeniyle Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımına davet edilmişti: Polemiklere yanıt verdi

İşte durumun kapsamlı açıklaması;

Gine ile oynadığı hazırlık maçında, iki Gineli oyuncudan önemli bir darbe aldım ve bu Nijerya lehine bir penaltıya yol açtı. Sağlık ekibinin önlem olarak oyuncu değişikliği önermesine rağmen oynamaya devam etmekte ısrar ettim ve maçı tamamladım. Ertesi gün dizim şişti. Nijerya sağlık ekibi kapsamlı bir muayene yaptı ve menisküs yaralanması olduğunu ortaya çıkardı. Sonuç olarak teknik direktör, form durumumla ilgili belirsizlikleri de göz önünde bulundurarak tıbbi değerlendirmeye dayanarak beni kadrodan çıkarmaya karar verdi.

Kulübüme döndükten ve kapsamlı muayenelerden geçtikten sonra, sağlık ekibi sadece bir ezilme yaşadığımı ortaya çıkardı ve sonuç olarak antrenmanlara devam etmeme izin verildi. Kulübüm Real Sociedad'a hızlı iyileşmemi ve oyuna dönmemi destekledikleri için özellikle teşekkür ediyorum.

Nijerya'yı temsil etmek benim için her zaman önceliklidir; bunu asla hafife almayacağım. Eğer takıma geri dönebilirsem bunu memnuniyetle kabul ederim. Meslektaşlarımla birlikte olamadığım için üzgünüm ama kazandıkları için mutluyum. Devam etmekte olan Afrika Uluslar Kupası'nda Süper Kartallara en iyi dileklerimi sunuyorum."

YORUM YAZ